Τρίτη 13 Μαρτίου 2018

Σπάει τα… ταμεία ο γύρος: Στο 1 δισ. ευρώ ο τζίρος του

 Η αγορά του γύρου εξελίσσεται σε έναν από τους πιο κερδοφόρους και αναπτυσσόμενους τομείς της ελληνικής επιχειρηματικότητας με το συνολικό τζίρο του σε κρεοπωλεία και ψητοπωλεία να φτάνει στο 1 δισ. ευρώ.

H εταιρεία οποία έχει τα πρωτεία στην αγορά γύρου είναι η Μέγα Γύρος.
 O συνολικός κύκλος εργασιών το 2017 της εταιρίας ανήλθε στα 36,3 εκατ. ευρώ, με τα 27,8 εκατ. ευρώ από τη δραστηριότητα στην Ελλάδα και τα
8,5 εκατ. από την Αμερική.
Τα τελευταία χρόνια μάλιστα καταγράφει ανοδική πορεία, καθώς το 2016 ο κύκλος εργασιών (συνολικά) ήταν στα 32 εκατ. ευρώ, έναντι 28 εκατ. ευρώ το 2015 και 21,73 εκατ. ευρώ το 2014.
Το 2015 από την αμερικανική αγορά προήλθαν 3 εκατ. πωλήσεις, ενώ το 2016 ξεπέρασαν τα 5 εκατ. ευρώ.
Η μονάδα στο New Jersey της Αμερικής ήταν μια επένδυση 5 εκατ. ευρώ και ξεκίνησε να παράγει από τον Αύγουστο του 2014.
Πλέον, η μονάδα της Αμερικής ήδη τροφοδοτεί περί τις 20 πολιτείες της χώρας, ενώ κάνει εξαγωγές σε Καναδά, Παναμά και Ντουμπάι.

Να σημειωθεί ότι είσοδο στην αγορά του γύρου πραγματοποιεί και η Crerta Farms.
 Ειδικότερα, η κρητική εταιρεία ξεκίνησε την παραγωγή γύρου για ψητοπωλεία, καλαμάκια και κεμπάπ, με κρέας ειδικής εκτροφής, μία τεχνογνωσία που αναπτύσσει στα χοιροτροφεία της και από την οποία προκύπτει η σειρά «Εν Ελλάδι».

Στόχος της εταιρείας είναι η απόκτηση σημαντικού μεριδίου αγοράς, καθώς εκτιμά ότι με το κρέας ειδικής εκτροφής θα κερδίσει την προτίμηση του καταναλωτικού κοινού.
Το κρέας ειδικής εκτροφής της Creta Farms ένα νέο προϊόν, με ελληνική προέλευση και κρητική καταγωγή, αποτέλεσμα 4ετούς εργαστηριακής μελέτης με ελληνικό πανεπιστήμιο.

Οι συγκεκριμένοι χοίροι που βρίσκονται στη μοναδική καθετοποιημένη μονάδα χοιρινού κρέατος της χώρας μας, στις εγκαταστάσεις της Creta Farms στο Ρέθυμνο της Κρήτης, εκτρέφονται με εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, και 100% φυτικές τροφές πλούσιες σε Ω3 και φυσικά αντιοξειδωτικά, όπως χαρούπι, κρητικά βότανα (ρίγανη, θυμάρι, φασκόμηλο, αλαδανιά) καθώς και εσπεριδοειδή.
Όλα αυτά τα πολύτιμα συστατικά δημιουργούν μια παραδοσιακή εκτροφή, που βελτιώνει όχι μόνο την υγεία του ζώου, αλλά και τα διατροφικά χαρακτηριστικά του κρέατος.
Πάντως το 90% του κρέατος που χρησιμοποιείται σήμερα για την παραγωγή γύρου δεν είναι ελληνικό και προέρχεται κυρίως από την Ολλανδία.

Πηγή: eleftherostypos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου