Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2018

Κατηγορηματική διάψευση από Σαμαρά, Στουρνάρα για Novartis

Στον κορυφή του ενδιαφέροντος της κοινής γνώμης φαίνεται πως επιστρέφει το σκάνδαλο Novartis. Στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου παρέδωσαν οι εισαγγελείς κατά της διαφθοράς μέρος της δικογραφίας για την υπόθεση της φαρμακοβιομηχανίας Novartis, καθώς η έρευνά τους «σκόνταψε» σε οκτώ πρώην υπουργούς και
δύο πρώην πρωθυπουργούς.
Η δικογραφία έχει διαβιβαστεί ήδη στο υπουργείο Δικαιοσύνης και ακολούθως θα διαβιβαστεί στη Βουλή, με τον νόμο περί ευθύνης υπουργών, για να εξεταστεί αν έχουν διαπραχθεί τα αδικήματα της δωροδοκίας και της απιστίας.Έντονες είναι οι αντιδράσεις από τα φερόμενα πρόσωπα που εμπλέκονται:
Ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σε δήλωσή του στο ΑΠΕ -ΜΠΕ αναφέρει τα εξής: «Πληροφορήθηκα τη νέα συκοφαντία του κ. Τσίπρα κατά του προσώπου μου. Και μάλιστα από κατασκευασμένες μαρτυρίες ανωνύμων. Επειδή η συκοφαντία είναι το όπλο των δειλών, τους λέω πως εμένα δεν με αγγίζουν!
Να είναι βέβαιοι ότι οι συκοφάντες και όσοι είναι από πίσω θα λογοδοτήσουν οι ίδιοι στη δικαιοσύνη».

Γ. Στουρνάρας: Πολιτική στοχοποίηση και bullying
Σε έντονο ύφος απάντησε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος στις πληροφορίες που τον φέρουν να εμπλέκεται στο σκάνδαλο της Νοvartis, υποστηρίζοντας ότι είναι θύμα «πολιτικής στοχοποίησης και bullying»
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε: «Η πολιτική στοχοποίηση και το bullying που υφίσταμαι εγώ και η οικογένεια μου τρία χρόνια τώρα έχει τα όριά της.
Ουδέποτε κατά τη διάρκεια της θητείας μου ως υπουργός Οικονομικών είχα υπογράψει οποιαδήποτε απόφαση που να σχετίζεται άμεσα ή έμμεσα με την εταιρία Novartis. Παρεμπιπτόντως, ουδεμία από το νόμο σχετική αρμοδιότητα έχει ο υπουργός Οικονομικών."

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου