Κυριακή 18 Φεβρουαρίου 2018

Μόλις ένας στους δύο εργάζεται στην Ελλάδα - Απογοητευτικά τα στοιχεία της Eurostat

Τα υψηλότερα ποσοστά ενεργού πληθυσμού κατέχουν η Σουηδία με 81,2%,η Ισλανδία με 87,8%,και η Ελβετία με 83,3%.
Τα  χαμηλότερα ποσοστά απασχόλησης που μετά βίας ξεπερνούν  το 50% επί του ενεργού πληθυσμού, κατέχει η χώρα μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά και μεταξύ άλλων ευρωπαϊκών η τρίτων χωρών σύμφωνα με
στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας.

Σύμφωνα με την έρευνα της Εurostat προσδιορίζεται ως εργατικό δυναμικό το ποσοστό του πληθυσμού μιας χώρας που βρίσκεται σε ενεργό ηλικία (20-64 ετών) και δύναται να απασχοληθεί.
Τα αποτελέσματα της έρευνας ,όσον αφορά τις ανισότητες στην αγορά εργασίας,είναι ιδιαίτερα απογοητευτικά για τη χώρα μας καθώς προκύπτει ότι ενώ στις βόρειες ευρωπαικές  χώρες εργάζεται το 70%-81%  του πληθυσμού που βρίσκεται σε εργασιακή ηλικία (20-64 ετών) ,στη χώρα μας το ποσοστό αυτό ήταν το 2015 μόλις 51%  και  το 2017 ανέβηκε, λόγω μείωσης της ανεργίας, στο 58%.

Δηλαδή ουσιαστικά απασχολείται στη χώρα μας κάτι παραπάνω από ένας στους δύο πολίτες που βρίσκονται σε εργάσιμη ηλικία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Εurostat  τα υψηλότερα ποσοστά ενεργού  πληθυσμού κατέχουν η Σουηδία με 81,2%,η Ισλανδία με 87,8%,και η  Ελβετία με 83,3%.
Στη ζώνη ποσοστών απασχόλησης επί του πληθυσμού πέριξ του 70% κινείται το Ηνωμένο Βασίλειο,η Γαλλία,η Γερμανία,οι βαλτικές χώρες (Λετονία,Εσθονία,Λιθουανία) ,η Ουγγαρία,η Φιλανδία και η Πορτογαγία.
Σε χαμηλότερη ζώνη περιξ του 60% κινούνται η Ισπανία,η Ιταλία ,η Πολωνία,η Σλοβακία, η Βουλγαρία, η Ρουμανία και το Βέλγιο.
Τέλος τα ίδια ποσοστά εργαζομένων επί του ενεργού πληθυσμού με τη χώρα μας  δηλαδή πέριξ του 50%, κατέχουν η ΠΓΔΜ και η Τουρκία.

Πηγή: newpost

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου