Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2018

Πούτιν: Σε τι διαφέρει ο Χριστιανισμός από τον Κομμουνισμό;

"Η πίστη μας συνοδεύει πάντα, ενισχύθηκε όταν η χώρα μας, ο λαός μας αντιμετώπισε ιδιαίτερα δύσκολους καιρούς", ανέφερε ο Πούτιν σε συνέντευξή του για το ντοκιμαντέρ "Valaam”.

"Υπήρχαν μακρές περίοδοι αθεϊσμού, κατά την οποία σκοτώθηκαν ιερείς και καταστράφηκαν εκκλησίες.

Αλλά ταυτόχρονα δημιουργήθηκε μια νέα θρησκεία - η κομμουνιστική ιδεολογία, η οποία στην
πραγματικότητα μοιάζει πολύ με τον Χριστιανισμό. Η ελευθερία, η ισότητα, η αδελφοσύνη, η δικαιοσύνη - όλα αυτά είναι κατοχυρωμένα στην Αγία Γραφή, είναι όλα εκεί. Και τι γίνεται με τον Ηθικό Κώδικα του Κομμουνισμού; Πρόκειται για μία μετουσίωση, ένα κομμάτι της Βίβλου, δεν υπάρχει κάτι νέο", δήλωσε ο Ρώσος Πρόεδρος.
Όπως μεταδίδει το πρακτορείο sputnik, ο Πούτιν συνέκρινε επίσης τη στάση των κομμουνιστών απέναντι στον Λένιν με το σεβασμό προς τα άγια πρόσωπα στη χριστιανική θρησκεία.
 Σύμφωνα με τον Ρώσο πρόεδρο, το γεγονός ότι τα λείψανα του Λένιν τοποθετήθηκαν στο μαυσωλείο έχει την ίδια σημασία για τους ανθρώπους με κομμουνιστικές απόψεις όσο και τα λείψανα των αγίων για ορθόδοξους χριστιανούς. "Λοιπόν, ο Λένιν τοποθετήθηκε σε μαυσωλείο. Σε τι διαφέρει αυτό από τα λείψανα των αγίων για τους Χριστιανούς;" είπε ο Ρώσος πρόεδρος.

απο το

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου