Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2017

Ποιοι ευνοούν τον αθέμιτο ανταγωνισμό

Γράφει ο Κυριάκος Θωμαϊδης

Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού είναι η ανώτατη αθλητική αρχή στη χώρα από το 2002. Πρόκειται για Ανεξάρτητη Αρχή που εδρεύει στη ΓΓΑ.

Εδώ και περίπου τρία χρόνια, υπολειτουργεί. Δεν διαθέτει μεταφραστή, νομικό σύμβουλο, αλλά ούτε και τους 30 ελεγκτές που απαιτούνται από το νόμο.
Παρόλα αυτά συνεχίζει να
εκδίδει πιστοποιητικά για όλες τις ομάδες όλων των αθλημάτων!

Η πρόσφατη παρέμβαση του Αρείου Πάγου για ποινικό έλεγχο της ΕΕΑ, δίνει και τη διάσταση του προβλήματος. Το ανώτατο ελληνικό δικαστήριο επιχειρεί να διαλευκάνει μία άρρωστη κατάσταση που διαιωνίζεται και δημιουργεί ένα ομιχλώδες τοπίο γύρω από τον ελληνικό αθλητισμό.

Στο παρελθόν υπήρχαν πολλές φωνές για τις διαρκείς και παράτυπες παρατάσεις στα πιστοποιητικά των ομάδων, ενώ κάποιοι άφηναν να εννοηθεί ότι στην Επιτροπή έφταναν ψευδείς ή πλαστές βεβαιώσεις. Ο ελλιπής ελεγκτικός μηχανισμός έδινε τη δυνατότητα στους ιδιοκτήτες των ομάδων που δεν κατάφερναν να συγκεντρώσουν τα απαραίτητα νομιμοποιητικά στοιχεία, να βρίσκουν φεγγίτες και παράθυρα.

Ομως με αυτόν τον τρόπο αλλοιώνεται ο ανταγωνισμός. Γίνεται αθέμιτος. 
Η ομάδα που τα είχε όλα καλώς καμωμένα και κόπιαζε γι’ αυτό, βρίσκονταν στην ίδια θέση με την ομάδα που παρανομούσε.

Αυτό το καλαμπούρι πρέπει να τελειώσει. Και αφού απέτυχαν τόσο οι άνθρωποι του αθλητισμού, όσο και η πολιτική ηγεσία, τον λόγο πλέον έχει η Δικαιοσύνη.

απο το  sdna.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου