Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου 2017

Μισθολογικά χάσματα σε 22 χώρες του κόσμου

Eνας διευθυντής εταιρείας στις Ηνωμένες Πολιτείες κερδίζει 265 φορές μεγαλύτερο μισθό από τον μέσο Αμερικανό εργαζόμενο, γεγονός που θέτει τη χώρα στην κορυφή της λίστας που αφορά τα μισθολογικά χάσματα σε 22 χώρες του κόσμου.

Η Ινδία βρίσκεται στη δεύτερη θέση, καθώς οι διευθυντές στη
χώρα αυτή λαμβάνουν αμοιβή 229 φορές μεγαλύτερη από τον μέσο μισθό, όπως αποκαλύπτει η έρευνα του πρακτορείου οικονομικών και επιχειρηματικών ειδήσεων Bloomberg.
Το "βάθρο", όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ,  συμπληρώνεται με το Ηνωμένο Βασίλειο, όπου ένα διευθυντικό στέλεχος κερδίζει ποσό ίσο με αυτό που βγάζουν 201 Βρετανοί.

Η Γερμανία βρίσκεται στην 9η θέση της λίστας, με "διευθυντικούς μισθούς" 136 φορές μεγαλύτερη από την αμοιβή ενός μέσου εργαζόμενου.
 Στη 15η θέση βρίσκεται η Γαλλία όπου ένας διευθυντής κερδίζει κατά μέσο όρο 2,3 εκατομμύρια ευρώ ετησίως, αμείβεται δηλαδή 70 φορές περισσότερο από τον μέσο Γάλλο που βγάζει περίπου 33.000 ευρώ.

Στην τελευταία θέση της λίστας κατατάσσεται η Νορβηγία όπου οι μισθολογικές διαφορές δεν είναι τόσο μεγάλες: οι διευθυντές λαμβάνουν μόλις 20πλάσια αμοιβή σε σύγκριση με τον μέσο μισθωτό.
Για να καταλήξει στην κατάταξη αυτή το Bloomberg έλαβε υπόψη του τον μέσο μισθό των διευθυντών επιχειρήσεων που είναι εισηγμένες στα χρηματιστήρια κάθε χώρας και τον συνέκρινε με την μέση αμοιβή που λαμβάνουν οι μισθωτοί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου