Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2017

H Qualcomm έτοιμη να απορρίψει πρόταση $130 δισ. της Broadcom

H εταιρεία παραγωγής ημιαγωγών θεωρεί ότι η πρόταση των $130 δισ. ενέχει ρυθμιστικά ρίσκα


Η Qualcomm ετοιμάζεται να απορρίψει την πρόταση εξαγοράς της Broadcom, καθώς η εταιρεία παραγωγής ημιαγωγών θεωρεί ότι η πρόταση των $130 δισ. είναι πολύ χαμηλή και ενέχει ρυθμιστικά ρίσκα, δήλωσαν καλά πληροφορημένες πηγές στους Financial Times.

Η προσφορά που κατέθεσε η Broadcom αντιστοιχεί σε 28% premium για την τιμή της μετοχής της Qualcomm, όπως αυτή είχε διαμορφωθεί στις 2 Νοεμβρίου.
Ισχύει ανεξάρτητα από το εάν η Broadcom ολοκληρώσει ή όχι την εξαγορά της NXP έναντι 38 δισ. δολαρίων, που ακόμα δεν έχει κλείσει.
 
Αν κλείσει το ντιλ, θα είναι το μεγαλύτερο που έγινε ποτέ στον χώρο της τεχνολογίας και θα δημιουργήσει αθροιστική κεφαλαιοποίηση άνω των 200 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ο Hock Tan, που διαπραγματεύεται τη συμφωνία για την Broadcom, δήλωσε ότι «η πρόταση είναι συναρπαστική για τους μετόχους και των δύο εταιρειών. Προσφέρει στους μετόχους της Qualcomm ένα ουσιαστικό και άμεσο premium σε μετρητά για τις μετοχές τους, όπως και την ευκαιρία να μετέχουν στα ‘ανοδικά περιθώρια’ της κοινής εταιρείας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου