Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2017

Ποιον ψηφίζει ο Κώστας Σημίτης για την Κεντροαριστερά - Τι σχέση έχει ο Γιάννος Παπαντωνίου

Κώστας Σημιτης και Γιάννος Παπαντωνίου
Από θέση άμυνας, εξαιτίας των αποκαλύψεων για τον αδερφό του, Σπύρο (Διαβάστε ΕΔΩ), για την εμπλοκή του σε υπόθεση διακίνησης βρώμικου χρήματος μέσω offshore, εμφανίστηκε τις προάλλες ο Κώστας Σημίτης, ο οποίος πήγε για να ψηφίσει στον πρώτο γύρο για τη
νέα ηγεσία της Κεντροαριστεράς.

Το ερώτημα, όμως, είναι το εξής:
Ποιον στηρίζει ο Κώστας Σημίτης ώστε να αναλάβει τα ηνία του νέου φορέα;
Ποιον θα ψηφίσει ο πρώην πρωθυπουργός για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς;

Σύμφωνα με απολύτως εξακριβωμένες πληροφορίες του PERIODISTA.GR, ο Κώστας Σημίτης, την ερχόμενη Κυριακή, στον δεύτερο γύρο της εκλογικής διαδικασίας, όπου θα αναμετρηθούν η Φώφη Γεννηματά και ο Νίκος Ανδρουλάκης, θα στηρίξει και θα ψηφίσει τον Νίκο Ανδρουλάκη.
 Και όχι μόνο θα τον ψηφίσει, αλλά κινητοποιεί στο παρασκήνιο, ολόκληρο τον μηχανισμό που ακόμη ελέγχει ώστε να εκλεγεί ο νεαρός Κρητικός που φέρει το παρατσούκλι "βοσκός" εξαιτίας της βαριάς προφοράς του.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, από το 1997, οπότε δραστηριοποιήθηκε στους κόλπους της νεολαίας ΠΑΣΟΚ και της ΠΑΣΠ στην Ξάνθη, υπήρξε δηλωμένος, φανατικός εκσυγχρονιστής και οπαδός του Κώστα Σημίτη.
Ο πατέρας του, Μαρίνος, υπήρξε από τους φανατικότερους και πλέον δραστήριους υποστηρικτές του Κώστα Σημίτη και του εκσυγχρονιστικού ΠΑΣΟΚ στην Κρήτη. Και όχι μόνο αυτό. Οι γνωρίζοντες κάνουν λόγο για πολύ στενές σχέσεις με το δεξί χέρι του Κώστα Σημίτη στις κυβερνήσεις του, τον Γιάννο Παπαντωνίου (Ιδιαίτερα την εποχή που εκείνος ήταν στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας).
 Σχέσεις, που όπως λένε "κρύβουν διάφορα" και τα οποία αν ποτέ έρχονταν στην επιφάνεια θα μπορούσαν να αλλάξουν την οπτική πολλών έναντι του Νίκου Ανδρουλάκη, ο οποίος υπήρξε λάβρος κατά της οικογενειοκρατίας τις προάλλες με αιχμές κατά της Φώφης Γεννηματά, τις οποίες η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν άφησε αναπάντητες.
Η οικογενειοκρατία, λοιπόν, είναι κάτι πολύ σχετικό.  Και αυτό το γνωρίζει πολύ καλά ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Το παρελθόν και το έντονο παρασκήνιο που κρύβεται, μπορούν να εξηγήσουν πολλά.
Πάντως ο Κώστας Σημίτης - σε ρόλο μέντορα ίσως - διεκδικεί, μέσω του Νίκου Ανδρουλάκη να είναι παρών στις εξελίξεις στην Κεντροαριστερά μετά την ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας.
Όταν την περασμένη άνοιξη είχε ξεσπάσει σφοδρή κρίση στο ΠΑΣΟΚ, με πρωταγωνιστές τον γραμματέα του Στ. Ξεκαλάκη και τον Νίκο Ανδρουλάκη, είχε εμπεδωθεί πως πίσω από τις ενέργειές τους, οι οποίες στρέφονταν κατά της Φώφης Γεννηματά, κρυβόταν ο Κώστας Σημίτης, τον οποίο η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είχε καλέσει "να τους μαζέψει".
Τότε είχε έρθει στο φως της δημοσιότητας το «σχέδιο Σημίτη» για «νέο κομμα με άλλον αρχηγό» σε συνάρτηση με τις αποκαλύψεις για μυστική συνάντηση που είχε ο Κώστας Σημίτης με τον Ευάγγελο Βενιζέλο σε σπίτι παλαιού συνεργάτη του.
Οι πληροφορίες τότε ανέφεραν ότι ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επιστρατεύθηκε από το «σύστημα Σημίτη» για την διαμόρφωση υπερασπιστικής γραμμής υπέρ του Γιάννου Παπαντωνίου, αλλά και του Γιάννη  Στουρνάρα. Και βέβαια οι ίδιες πληροφορίες έκαναν λόγο για υπονόμευση της Φώφης Γεννηματά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου