Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2017

Στη φυλακή ξανά ο Ακης. Αύριο δήμευση της περιουσίας του

Εισαγγελέας: Ο Άκης Τσοχατζόπουλος δωροδοκήθηκε κατ' εξακολούθηση - Η Βίκυ γνώριζε τα πάντα
Μονόδρομος ήταν η φυλακή για τον Άκη Τσοχατζόπουλο,  τη Βίκυ Σταμάτη και επτά ακόμη από τους 16 καταδικασθέντες κατηγορούμενους, που οδηγούνται στον Κορυδαλλό, μετά από την καταδικαστική απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας, που τους έκρινε ενόχους σε δεύτερο βαθμό, για την υπόθεση με
τις μίζες από εξοπλιστικά προγράμματα.

Ο πρώην υπουργός πέρασε ήδη την πύλη των φυλακών, όπου και θα παραμείνει μέχρι να του δοθεί η δικονομική δυνατότητα, να υποβάλλει στο συμβούλιο πλημμειλειοδικων Πειραιά αίτηση για απόλυση με όρους, προκειμένου να συνυπολογιστούν πέντε πλασματικά χρόνια έκτισης στα πέντε πραγματικά, που έχει ήδη εκτίσει, ώστε να συμπληρώσει το χρόνο, που απαιτεί ο νόμος Παρασκευόπουλου, για την αποφυλάκιση του.
Η Βίκυ Σταμάτη δεν εμφανίστηκε ούτε και χτες στο δικαστήριο. 
Ωστόσο θα πρέπει να οδηγηθεί στις φυλακές, για κάποιο μικρό διάστημα προκειμένου να συνυπολογιστεί ένα μικρό υπόλοιπο στη οκτάχρονη καταδίκη, που της επέβαλλε το Πενταμελές Εφετείο, προκειμένου να αποφυλακιστεί με όρους.
Το δικαστήριο συνεχίζει τη διαδικασια και  σήμερα, καθως θα αποφασιστεί ποιά από  τα ακίνητα των καταδικασθέντων θα δημεευτούν.
Το περίφημο ακίνητο της Διονυσίου Αεροπαγίτου και τα διαμερίσματα της Κομνά Τράκα του Ακη Τςοχατζόπουλου εχουν ήδη δημευτεί μετά απο την επταετή καταδίκη του, για την υπόθεση του πόθεν έσχες.
Ωστόσο παραμένει σε εκκρεμότητα τι θα γινει με τρία ακίνητα της κόρης του Αρετής.
Απο τους 16 καταδικασθέντες  ένας  κατηγορούμενος θα εκτίσει την ποινή του σε κατ’ οίκον περιορισμό,  έξι  θα είναι ελεύθεροι, ενώ εκτός από τον Ακη και τη Βικυ, επτά ακομη οδηγούνται στη φυλακή.
Αναλυτικότερα, εκτός από τον πρώην υπουργό και συζύγό του στη φυλακή οδηγούνται η κόρη του Αρετή Τσοχατζοπούλου, ο Ιωάννης Σμπώκος, ο οποίος εκτίει και άλλη ποινή, ο Γιώργος Σαχπατζίδης, ο Κωνσταντίνος Αντωνιάδης, ο Γιώργος Κωνσταντάτος, ο Αστέριος Οικονομίδης και ο Νίκος Γεωργουλάκης.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι κάποιοι εξ αυτών οδηγούνται για πρώτη φορά σε σωφρονιστικό κατάστημα ενώ άλλοι ουσιαστικά επιστρέφουν στη φυλακή για την υπόθεση. Σε αυτές τις περιπτώσεις  ο Εισαγγελέας Εκτελέσεων Ποινών θα αποφασίσει εάν και πόσο θα παραμείνουν στη φυλακή, με βάση τον χρόνο που έχουν ήδη εκτίσει 
Εκ των συνηγόρων του Ακη Τσοχατζόπουλου ο Γιάννης Παγορόπουλος δήλωσε στις "Δικογραφίες":

"Το σύστημα ειναι πολυ σκληρό για να σπάσει. Η ιστορία αυτή, επειδή για μενα  ηταν πολιτική δικη, εξαρχής ο στόχος ηταν ο Ακης.
Και κατα τη διαδρομή αυτός ήταν ο στόχος και στο τελος αυτός ήταν. Επειδή όλοι θέλουν τη εξόντωση του δεν του χορήγησαν ελαφρυντικό.

Αυτο ειναι το μεγάλο παράπονο. 
Εαν είχε χορηγηθεί ελαφρυντικό θα μας έδιναν τη δυνατότητα να βγούμε με υφ όρων απόλυ ση. 
Ενώ υπάρχει δεδικασμένο απο αλλη υπόθεση του ίδιου δικαστηρίου, με άλλους δικαστές, εν  τούτοις δεν μας χορηγήθηκε.

Το δευτερο σημειο στο οποίο υπάρχει παράπονο ειναι ότι ακούστηκε στο δικαστήριο απο τον εισαγγελέα ότι, ο Τσοαχατζοπουλος επι τριάντα χρόνια, που ήταν υπουργός τα ετοίμασε όλα έτσι, για να έρθει στο υπουργείο Άμυνας να πάρει μίζες"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου