Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2017

Μετοχές: To ΙΑΣΩ, το ράλι του Υγεία και η κινητικότητα στον κλάδο

Στο επίκεντρο των εξελίξεων και των διεργασιών έχει βρεθεί ο κλάδος της Υγείας το 10μηνο του 2017, ενώ γενικότερα είναι ένας κλάδος που έχει πολύ… ψωμί, κυριολεκτικά και μεταφορικά, για όσους ξέρουν να τοποθετούνται στο χώρο αναλόγως.

 Χθες, επιβεβαιώνοντας την πολύ έντονη κινητικότητα που καταγράφεται στον ευρύτερο κλάδο της
υγείας εδώ και καιρό, η διοίκηση της ΙΑΣΩ ανακοίνωσε ότι ήρθε σε κατ' αρχήν συμφωνία με την CVC Capital Partners για την πώληση του ΙΑΣΩ General.
Η προσφορά προς το ΙΑΣΩ έγινε από την Hellenic Healthcare S.A.R.L, εταιρεία ειδικού σκοπού με έδρα το Λουξεμβούργο συμφερόντων της CVC Capital και των εγχώριων εταίρων της (Θεοχαράκης, Σπυρίδης).
Θυμίζουμε ότι η CVC Capital Partners από τον περασμένο Απρίλιο είναι ο μεγαλομέτοχος του νοσοκομείου Metropolitan.
Η CVC αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους επενδυτικούς οργανισμούς ιδιωτικών κεφαλαίων παγκοσμίως με σημαντικές επενδύσεις στον χώρο της υγείας, και ειδικότερα στον τομέα των ιδιωτικών κλινικών, στην Ευρώπη τα τελευταία χρόνια (μεταξύ άλλων στην Ισπανία, Γαλλία και Ιταλία) ενώ τα υπό διαχείριση κεφάλαια ανέρχονται σήμερα σε 88 δισ. δολάρια, παγκοσμίως.

Ο κλάδος της Υγείας, και χρηματιστηριακά, φέτος έχει «μαρτυρήσει» πράγματα. Δεν είναι τυχαίο ότι οι μετοχές, όσες υπάρχουν τέλος πάντως, έχουν τρέξει…
Ο τίτλος του Υγεία καταγράφει άνοδο περί το 126% το τελευταίο 12μηνο, ενώ η μετοχή του ΙΑΣΩ ενισχύεται σε ποσοστό 62% το τελευταίο 6μηνο και +100% σε επίπεδο 12μήνου.
Το Ιατρικό Αθηνών ενισχύεται σε ποσοστό 70% το τελευταίο εξάμηνο και +94% το 12μηνο.
Τέλος, η μετοχή του Euromedica, που ασφαλώς είναι ειδική περίπτωση, με ασήμαντους όγκους, είναι στην πρώτη θέση των αποδόσεων σε όλο το Χ.Α. καθώς κερδίζει 1.250% το 6μηνο και +2.150% το 12μηνο!

Πηγή: reporter.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου