Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2017

Εφοδος ελβετών και ΣΔΟΕ σε επιχειρηματία στο Νεο Ηράκλειο, γιά "μαύρα ταμεία" των Μουντιάλ

Ελληνας επιχειρηματίας, με έδρα το Νέο Ηράκλειο, είναι ο πρώτος στόχος των ελβετικών δικαστικών αρχών, που διερευνούν το σκάνδαλο των «μαύρων ταμείων» των τηλεοπτικών δικαιωμάτων των Μουντιάλ και άλλων ποδοσφαιρικών αναμετρήσεων.
Είναι τόσο μεγάλο το ενδιαφέρον της ελβετικής Δικαιοσύνης, ώστε ήρθε στην Ελλάδα η
ίδια η Ελβετίδα εισαγγελέας, η οποία προίσταται των ερευνών, προκειμένου να είναι  παρούσα στην έφοδο, που έκαναν άνδρες του ΣΔΟΕ στο σπίτι και στο γραφείο του έλληνα επιχειρηματία Ν.Ν., στο Νέο Ηράκλειο, όπου 
κατασχέθηκαν οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές του, σκληροί δίσκοι και έγγραφα.

Ο επιχειρηματίας, που δραστηριοποιείται στο χώρο του στοιχήματος, μανατζάρει δικαιώματα παικτών, ενώ έχει και διαδικτυακό κανάλι, που εκπέμπει σε άλλη ήπειρο, δεν προέβαλε καμμία αντίσταση στην επιχείρηση, που πραγματοποιήθηκε στους χώρους του σπιτιού και του γραφείου του.
Το υλικό, που κατασχέθηκε το πήρε μαζί της η ελβετίδα εισαγγελέας, η οποία διενεργεί έρευνα, γιά να διαπιστωθεί, εάν δόθηκαν μίζες,  για την ανάθεση τηλεοπτικών δικαιωμάτων των Μουντιάλ και άλλων ποδοσφαιρικών αναμετρήσεων.
Το συντονισμό της έρευνας κάνει η Eurojust (ΕυρωπαϊκήΕισαγγελία) και ελέγχθηκαν επιχειρήσεις ταυτόχρονα στην Ισπανία, τη Γαλλία και την Ιταλία.
Ο Ελβετός εισαγγελέας ήδη έχει ασκήσει ποινική δίωξη για δωροδοκία κατά του πρώην γενικού γραμματέα της FIFA Ζερόμ Βάλκε και κατά του ιδιοκτήτη του τηλεοπτικού δικτύου Ben Sports Αλ Κελαϊφί.

Μέχρι στιγμής φέρονται να εμπλέκονται τέσσερα διοικητικά στελέχη τηλεοπτικών σταθμών και δύο ατζέντηδες τηλεοπτικών δικαιωμάτων, ενω η ελληνική δικαιοσύνη, προς το παρόν, δεν έχει σχηματίσει δικογραφία γιά την υπόθεση.

απο τις dikografies.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου