Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2017

Τέλος εποχής: Λουκέτο για τις ιστορικές εφημερίδες «Μακεδονία» και «Θεσσαλονίκη»

Oι δύο εφημερίδες μετά από δεκαετίες διέκοψαν την κυκλοφορίας του καθώς εργαζόμενοί τους προχώρησαν σε επίσχεση εργασίας λόγω των μισθών που τους χρωστά η εργοδοσία.

Οι 65 εργαζόμενοι του συγκροτήματος, ανάμεσά τους δημοσιογράφοι, τεχνικοί και διοικητικοί υπάλληλοι, στους οποίους οφείλονται δεδουλευμένα 8 έως 15 μηνών, ανακοίνωσαν και
επίσημα ότι αποφάσισαν να προχωρήσουν από την Τετάρτη σε επίσχεση εργασίας μετά την ανακοίνωση της εργοδοσίας ότι αδυνατεί πλέον να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις της.

 Σε νέα εργασιακή συνέλευση, την προσεχή Δευτέρα, 9 Οκτωβρίου, αναμένεται να αποφασίσουν την κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους.
Oπως αναφέρει το dailythess.gr η νομική εκπρόσωπος του Ελληνοαμερικάνου ιδιοκτήτη της εφημερίδας Τζον Ρήγα και διαχειρίστρια Β. Σουλοπούλου, σε συνάντησή της με εκπροσώπους των σωματείων των εργαζομένων ανέφερε ότι δεν υπάρχουν χρήματα πλέον ούτε για τη συντήρηση του πιεστηρίου, το οποίο είχε μισθωθεί από την εταιρεία της εφημερίδας «Αγγελιοφόρος», η οποία έχει πτωχεύσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου