Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2017

Σοκ στην Καταλονία: Η αστυνομία χτυπά στο «ψαχνό» τους ψηφοφόρους

Το έδαφος της Καταλονίας καλύπτει 32.114 τ.χ. στο βορειοανατολικό άκρο της Ισπανίας και συνορεύει βόρεια με τη Γαλλία. Στα εδάφη αυτά κατοικούν ιστορικά, κατά συντριπτική πλειονότητα, Καταλανοί, οι οποίοι είχαν κάποτε συστήσει και το Πριγκιπάτο της Καταλονίας.
Η Αυτόνομη Περιοχή της Καταλονίας απολαμβάνει εκτεταμένης αυτονομίας από το ισπανικό κράτος, έχει δική της Κυβέρνηση, Κοινοβούλιο, δικαιώματα συλλογής φόρων. Η Καταλονία έχει πληθυσμό 7 εκατομμυρίων κατοίκων. Η μεγαλύτερη πόλη και πρωτεύουσά της είναι η Βαρκελώνη.
Ξύλο και αίμα έξω από τα εκλογικά κέντρα - Κλωτσούν και σπρώχνουν ακόμη και ηλικιωμένους - Κουκουλοφόροι παίρνουν με το έτσι θέλω τις κάλπες

Η Μαδρίτη απαγόρευσε το δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Καταλονίας, αλλά οι αυτονομιστές είναι ανένδοτοι! 
Από πολύ νωρίς το πρωί οι αστυνομικοί, πριν καλά-καλά ανοίξουν οι κάλπες, οι δυνάμεις έδειξαν το
πιο σκληρό τους πρόσωπο απέναντι στους ψηφοφόρους που από αργά το βράδυ είχαν συγκεντρωθεί έξω από τα εκλογικά κέντρα σχηματίζοντας ουρές. Οι νέες εικόνες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας δείχνουν αστυνομικούς να έχουν πάρει σηκωτή μια ηλικιωμένη γυναίκα ενώ άλλες δείχνουν αιμόφυρτους ανθρώπους.


Σοκάρουν οι φωτογραφίες που κυκλοφορούν στα social media 
Κουκουλοφόροι αρπάζουν από τα εκλογικά κέντρα με το έτσι θέλω τις κάλπες
Όπως ανακοίνωσε το ισπανικό υπουργείο Εσωτερικών η αστυνομία και η εθνοφρουρά έχουν αρχίσει να κατάσχουν κάλπες και ψηφοδέλτια από εκλογικά κέντρα.
Μάλιστα, λίγο μετά το άνοιγμα των εκλογικών κέντρων στην Καταλονία αστυνομικοί απέκλεισαν το αθλητικό κέντρο της Ζιρόνα όπου πρόκειται να ψηφίσει ο
ο πρόεδρος της επαρχίας Κάρλες Πουτζεμόντ προκειμένου να απομακρύνουν το συγκεντρωμένο πλήθος. Στη συνέχεια εισέβαλαν στον χώρο για να κατασχέσουν ψηφοδέλτια και κάλπες. Πάντως, δημοσιεύθηκαν εικόνες που δείχνουν τον Κάρλες Πουτζεμόντ να ψηφίζει κανονικά.

Στην Καταλονία εκτιμάται ότι βρίσκονται περίπου 10.000 Ισπανοί αστυνομικοί. 
Ο απεσταλμένος της Ισπανικής κυβέρνησης στην Καταλονία Ενρίκ Μίλ ξεκαθάρισε ότι «πρέπει να σεβαστούμε το νομικό πλαίσιο». «Η (τοπική) κυβέρνηση διακινδυνεύει τη δημόσια τάξη και τη σωματική ακεραιότητα των ανθρώπων, περιλαμβανομένων μικρών παιδιών» τόνισε. Σύμφωνα με την νομαρχία, 160 εκλογικά κέντρα έχουν καταληφθεί από τους αυτονομιστές, ενώ 1300 έχουν κλείσει από τις αρχές.
protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου