Παρασκευή 11 Αυγούστου 2017

Politico: Ο Τσίπρας στους έξι σκληροπυρηνικούς οπαδούς του Maduro στην Ευρώπη

Στην Ευρώπη δεν εκλείπουν οι αριστεροί πολιτικοί που έχουν εκφράσει την στήριξή τους στον πρώην ηγέτη της Βενεζουέλας Hugo Chavez και στον διάδοχό του, Nicolas Maduro, του οποίου η δίψα για περισσότερη εξουσία καθιστά όλο και πιο δύσκολο να τον υπερασπιστεί κανείς, αναφέρει το
Politco σε δημοσίευμά του με τίτλο "Έξι σκληροπυρηνικοί οπαδοί του Maduro στην Ευρώπη", στους οποίους συγκαταλέγεται και ο Αλέξης Τσίπρας.  
Ειδικότερα, το Politico αναφέρει ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός και ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ, ήταν ένας από τους λιγοστούς Ευρωπαίους πολιτικούς που έδωσαν το παρών στην κηδεία του Chavez. 

Παλιότερα είχε χαρακτηρίσει τη Βενεζουέλα ως ένα αντικαπιταλιστικό πρότυπο, ενώ πρόσωπα του περιβάλλοντός του λένε ότι ο Chavez είναι ένας από τους προσωπικούς ήρωές, με τον οποίο έχουν την ίδια ημερομηνία γενεθλίων (28 Ιουλίου). Το Politico, επικαλείται πρόσφατα ελληνικά δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία, ως ηγέτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο Αλέξης Τσίπρας είχε ζητήσει φθηνό πετρέλαιο και διπλωματική στήριξη από τη Βενεζουέλα σε περίπτωση που η Ελλάδα έβγαινε από την ευρωζώνη. 
Σύμφωνα με τα ίδια δημοσιεύματα που επικαλούνται δηλώσεις πρώην υπουργού της Βενεζουέλας, ο Τσίπρας ταξίδευσε στη Μόσχα τον Ιούλιο του 2013 για μία μυστική συνάντηση με έναν αξιωματούχο της Βενεζουέλας. 

Εκτός από τον Έλληνα πρωθυπουργό, στην λίστα των αμετανόητων υποστηρικτών του Maduro στην Ευρώπη, σύμφωνα με το Politico, συγκαταλέγονται: 
Ο Jeremy Corbyn - ηγέτης του βρετανικού κόμματος των Εργατικών 
Ο Pablo Iglesias - ηγέτης του ισπανικού αριστερού κόμματος των Podemos 
Ο Jean-Luc Melenchon - ηγέτης του γαλλικού αριστερού κόμματος La France Insoumise

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου