Σάββατο 19 Αυγούστου 2017

Fitch: Αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας στο Β-

Σε αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της ελληνικής οικονομίας στο Β- από CCC, που ήταν πριν, προχώρησε ο οίκος αξιολόγησης Fitch, με τις προοπτικές να χαρακτηρίζονται ως θετικές.

Οπως αναφέρει ο οίκος, η αναβάθμιση οφείλεται στους ακόλουθους λόγους: 

Θεωρεί ότι η βιωσιμότητα του χρέους θα
βελτιωθεί με σταθερό ρυθμό, στηριζόμενη από την συνεχιζόμενη ευθυγράμμιση με τους όρους του προγράμματος και το μειωμένο πολιτικό ρίσκο, την διατηρήσιμη ανάπτυξη και πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα που αναμένεται να τεθούν σε ισχύ ως το 2020. 

Η Fitch σημειώνει ότι η επιτυχής ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης μειώνει το ρίσκο να υπονομευτεί η οικονομική ανάπτυξη από ένα πλήγμα στην εμπιστοσύνη ή από την αύξηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών του δημοσίου προς τον ιδιωτικό τομέα. 

Το θετικό outlook αντανακλά την προσδοκία του οίκου ότι η τρίτη αξιολόγηση του προγράμματος θα ολοκληρωθεί χωρίς να δημιουργηθεί αστάθεια και ότι το Eurogroup θα δώσει στην Ελλάδα σημαντική ελάφρυνση χρέους το 2018.
Κατά την άποψη της Fitch, το πολιτικό πλαίσιο έχει γίνει πιο σταθερό και το ρίσκο ανατροπής των πολιτικών του προγράμματος από κάποια μελλοντική κυβέρνηση είναι περιορισμένο.

Διαβάστε ΕΔΩ ολόκληρη την έκθεση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου