Τετάρτη 23 Αυγούστου 2017

Που «χάθηκαν» τα λεφτά του Ταμείου Μολυβιάτη;

Βουλή: Έγιναν… καπνός τα λεφτά από το "Ταμείο Μολυβιάτη" για τους πυρόπληκτους
Η ΝΔ δεν έβγαλε ακόμη αντικυβερνητική ανακοίνωση για τις νέες πυρκαγιές στη Κέρκυρα ή στην Κορινθία.
Ίσως γιατί έχουν περάσει μόλις λίγες ημέρες από την τελευταία αντιπαράθεση για τις πυρκαγιές, που ανέδειξε την ευκαιριακή αντιμετώπιση μιας φυσικής καταστροφής από το πολιτικό σύστημα.

Ανέδειξε και κάτι ακόμη... την υποκρισία των πολιτικών δυνάμεων που θα ήθελαν να ξεχάσουν όσα έγιναν με το Ταμείο Μολυβιάτη, τον περιβόητο λογαριασμό 215 εκατ. ευρώ που
συγκεντρώθηκαν από δωρεές για την καταστροφική φωτιά στην Ηλεία το 2007(45 θύματα μέτρησε η Ηλεία από τις φονικές πυρκαγιές του 2007) και αγνοείται η τύχη τους.

Από τις έρευνες του Τύπου, την αρμόδια επιτροπή της Βουλής και τον κοινοβουλευτικό έλεγχο των περασμένων ετών, προκύπτει ότι η κόντρα ΝΔ​-ΠΑΣΟΚ​ για την μετάθεση ευθυνών, έφερε στην επιφάνεια το παλαιοκομματικό πλιάτσικο που στήθηκε στις πλάτες των πληγέντων ενώ, μετά τις αποκαλύψεις, δωρητές είχαν ζητήσει πίσω τα χρήματα που έδωσαν για το Ταμείο.

Κανείς δεν έχει επαρκείς απαντήσεις για το σύνολο του ποσού, που αγνοείται.
Αποσπασματικά πάντως προκύπτει ότι 28 εκατ. ευρώ «εξαφανίστηκαν» μετά τη μεταβίβαση του λογαριασμό στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.
Επίσης, ποσά του Ταμείου μεταφέρθηκαν σε δαπάνες άσχετες με την αποκατάσταση πυρόπληκτων ή ​των περιοχών που επλήγησαν και τα υπόλοιπα αγνοούνται…
Σπαρταριστή λεπτομέρεια ότι με πρόσχημα τη φωτιά στην Ηλεία έγιναν έργα εκτός της Περιφέρειας Πελοπονήσου ενώ χρηματοδοτήθηκαν αθλητικά κέντρα και δρόμοι που δεν είχαν καμία σχέση με την πυρκαγιά, δείγμα ότι κάποιοι κομματάρχες, «έβαλαν χέρι» στο Ταμείο για να εκπληρώσουν τα ρουσφέτια του πελατειακού τους μηχανισμού.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε πρωταγωνιστήσει πολιτικά και κοινοβουλευτικά στην ανάδειξη της υπόθεσης αλλά δεν έχει δείξει ανάλογη δραστηριότητα ως κυβέρνηση, παρότι οι υπαίτιοι του φιάσκου, ανήγαγαν τις φωτιές σε αντιπολιτευτική κορώνα…

απο το http://tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου