Τρίτη 8 Αυγούστου 2017

Όλα όσα περιμένουμε από την 82η ΔΕΘ - «Μεγαθήρια» επιχειρήσεων από την Κίνα........

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για την 82η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης - η οποία θα πραγματοποιηθεί 9-17 Σεπτεμβρίου - με τις προετοιμασίες των διοργανωτών να χτυπούν κόκκινο. 
 Η ΔΕΘ αποτελεί θεσμό για την Θεσσαλονίκη που έχει ταυτιστεί με την πολιτική και οικονομική ιστορία του τόπου.

Με τιμώμενη χώρα την Κίνα προετοιμάζεται η 82η ΔΕΘ.

Φέτος, η φετινή ΔΕΘ αναμένεται είναι η μεγαλύτερη.Ένα περίπτερο 6.000 τετραγωνικών μέτρων θα
φιλοξενεί ποικίλες επιχειρήσεις και εταιρείες της Κίνας
«Θα έρθουν πάνω από 150 επιχειρήσεις, το οποίο είναι πάρα πολύ σημαντικό. Δίνουμε πολύ μεγάλη έμφαση στην τεχνολογία. 
'Έρχεται ένα γκρούπ εταιρειών από την Σαγκάι , που ουσιαστικά εστιάζει στην τεχνολογία – από το πάρκο ρομποτικής της Σαγκάι, μέχρι εταιρείες που δραστηριοποιούνται στις τηλεπικοινωνίες- έρχονται οι μεγάλες εταιρείες της Κίνας, όπως η Huawei.  
Και φυσικά μία από τις μεγαλύτερες η COSCO», ανέφερε στο seleo, ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ-HELEXPO AE, Κυριάκος Ποζρικίδης.

Τετ-α- τετ Ελλήνων και Κινέζων επιχειρηματιών.
«Έρχονται εταιρείες από ολόκληρη την Ελλάδα, μέσω της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων, είναι πάνω από 300 εταιρείες. Οι εκθέτες θα ξεπεράσουν τους 1300» τονίσε ο κ. Ποζρικίδης. 
Να σημειωθεί πως, οι υπαίθριοι χώροι των εκθετών ήδη έχουν κλείσει. 
Σκοπός της της διοργανώτριας εταιρείας, ΔΕΘ-HELEXPO AE είναι η επαφή και συνεργασία μεταξύ ελληνικών και κινεζικών επιχειρήσεων. Όσον αφορά τον πρωτογενή τομέα, η επαφή μεταξύ των επιχειρήσεων των δύο χωρών, θα δώσουν την ευκαιρία στις ελληνικές εξαγωγές φρέσκων φρούτων και λαχανικών στην Κίνα.
Παράλληλα, θα γίνουν οικονομικά και αναπτυξιακά forum από διάφορες περιοχές των Βαλκανίων και την Μαύρη Θάλασσα. Όσον αφορά την παιδεία και τον πολιτισμό, θα γίνει επίσης ένα forum σε συνεργασία με το ΑΠΘ με θέμα « ο Αριστοτέλης συναντά τον Κομφούκιο»

Αναβιώνει στην 82η ΔΕΘ η μεγάλη φωτιά της Θεσσαλονίκης 100 χρόνια μετά.

Φέτος συμπληρώνονται 100 χρόνια από τη Μεγάλη Πυρκαγιά και η Θεσσαλονίκη των «ανασταίνεται» στη φετινή ΔΕΘ. Μετά την διάρκεια της έκθεσης, το απόγευμα του Σαββάτου, 23 Σεπτεμβρίου, η μακέτα της πυρκαγιάς θα μεταφερθεί στην Πλατεία Αριστοτέλους, όπου θα γίνουν διάφορα happening με τον κόσμο, θα σβήσουν τα φώτα της πόλης, ο κόσμος θα είναι με κεράκια και στο τέλος θα καεί η μακέτα σαν ανάμνηση της πυρκαγιάς. Επίσης, προβάλλονται για πρώτη φορά κάποια ντοκιμαντέρ που αφορούν τη φωτιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου