Σάββατο 24 Ιουνίου 2017

Πολιτικός πόλεμος για το Noor 1

Πολιτικο-επιχειρηματικός και δημοσιογραφικός πόλεμος ... βρίσκεται σε εξέλιξη με αφρομή το θέμα του ναρκοπλοίου Noor1
Με καίρια, ανοιχτά ερωτήματα για το βάθος και τους ενόχους της υπόθεσης Noor 1 κλιμακώνεται ο πολιτικός πόλεμος κυβέρνησης - ΝΔ και η μάχη μεταφέρεται τη Δευτέρα στη Βουλή.

Όπως ανακοινώθηκε σήμερα, την Δευτέρα το απόγευμα οι υπουργοί Άμυνας και Δικαιοσύνης Πάνος Καμμένος και Σταύρος Κοντονής θα απαντήσουν σε επίκαιρες ερωτήσεις για τις καταγγελίες περί αντιθεσμικών παρεμβάσεων - καταγγελίες, που
αφορούν κυρίως τις επικοινωνίες του Πάνου Καμμένου με τον ισοβίτη Γιαννουσάκη.

Την ίδια ώρα, ωστόσο, το θολό τοπίο για την υπόθεση του πλοίου με τους 2 τόνους ηρωίνης και τα ερωτήματα για τους «εγκεφάλους» της υπόθεσης, τους περίεργους θανάτους μαρτύρων και τις ενδεχόμενες πολιτικές - και όχι μόνον - σκοπιμότητες παραμένουν αναπάντητα τροφοδοτώντας την σφοδρή σύγκρουση κυβέρνησης και αντιπολίτευσης.

Η κυβέρνηση κατηγορεί τη ΝΔ για προσπάθεια «πολιτικής αποσταθεροποίησης» και ταύτιση με «ανθρώπους του υποκόσμου και επιχειρηματικά συμφέροντα», ενώ η αξιωματική αντιπολίτευση καταγγέλλει «μείζον πολιτικό πρόβλημα» σε σχέση με τις κινήσεις του Πάνου Καμμένου.
«Όλοι οι πολίτες αναρωτιούνται», αναφέρει σε νέα, σημερινή ανακοίνωσή της, «πώς είναι δυνατόν ο ίδιος ο υπουργός Άμυνας της χώρας να παραβιάζει συστηματικά τους στρατιωτικούς κανονισμούς και τους νόμους;
Πώς είναι δυνατόν να προκαλεί με τη χυδαιότητα της συμπεριφοράς του και των μηνυμάτων του μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης;
Πώς είναι δυνατόν να παρεμβαίνει εν ψυχρώ σε δικαστικές υποθέσεις συνομιλώντας με ισοβίτες στη φυλακή, κατάδικους για εμπόριο ναρκωτικών;»

Άμεση ήταν και η απάντηση της κυβέρνησης, με το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού να τονίζει σε ανακοίνωσή του:
«258 λέξεις ανακοίνωση και ούτε ένα όνομα. Άλλα λόγια να ξεχνιόμαστε. Όσο, όμως, η ΝΔ επιμένει στην υλοποίηση της εντολής πολιτικής στοχοποίησης Καμμένου, μην τολμώντας να φανερώσει τον εντολέα της, τόσο εκτίθεται και απαξιώνεται στα μάτια της εμβρόντητης κοινής γνώμης. Να θυμούνται όμως στη ΝΔ ότι «ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιο».

Χθες, με μια εξίσου οξεία ανακοίνωση, το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού κατήγγειλε προσπάθεια «πολιτικής αποσταθεροποίησης» και κάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη ΝΔ να απαντήσουν σε 5 ερωτήματα:
1. Γιατί ακριβώς κατηγορούν τον υπουργό Άμυνας;
2. Εναντίον ποιου στρέφεται η υποτιθέμενη σκευωρία για την οποία κάνουν λόγο στη ΝΔ;
3. Γιατί δεν μιλάνε ανοιχτά; Γιατί δε λένε ονόματα;
4. Υπάρχει μήπως συγκεκριμένος επιχειρηματίας που φέρεται να εμπλέκεται και να θίγεται;
5. Μήπως τελικά η ΝΔ του κ. Μητσοτάκη, αντ’ αυτού ή κατ’ εντολήν του, εκτελεί συμβόλαιο πολιτικής εξόντωσης του υπουργού, που έπραξε το μεγάλο ατόπημα να προτρέψει όποιον ισχυρίζεται ότι έχει στοιχεία, να απευθυνθεί στη Δικαιοσύνη;

Η κυβέρνηση κάλεσε επίσης τη ΝΔ να καταθέσει άμεσα πρόταση μομφής εναντίον του υπουργού Άμυνας.

απο το http://tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου