Τρίτη 27 Ιουνίου 2017

Ελλάδα, όπως Κολομβία

Πρόκειται ίσως για παγκόσμια πρώτη στα κοινοβουλευτικά χρονικά: στη σημερινή της συνεδρίαση, η Βουλή ασχολήθηκε με έναν ισοβίτη που καταδικάστηκε για τη προσπάθεια εισαγωγής στη χώρα 2 τόνων ηρωίνης.

Κανονικά, η υπόθεση θα έπρεπε να είχε απασχολήσει τα ΜΜΕ εδώ και χρόνια: το φορτίο ήταν πολύ μεγάλο, στην υπόθεση εμπλέκονται εταιρίες και επώνυμοι επιχειρηματίες, κάπου 8 μάρτυρες της
υπόθεσης έχουν πεθάνει από το 2014 όταν έγινε η σύλληψη του πλοίου λες και υπάρχει κάποια επιδημία Noor-1(το όνομα του καραβιού από τη ..Περσία) ενώ άλλοι απειλούνται, η εισαγγελέας κάνει έφεση στην απόφαση που αθώωσε κάποιους από τους κατηγορούμενους.
 Τι καλύτερη αφορμή για ρεπορτάζ;

Και όμως τα περισσότερα μέσα ενημέρωσης κάνουν όλο αυτό το καιρό σαν να μην υπάρχει θέμα, ακόμη και όταν ο ισοβίτης Μ. Γιαννουσάκης, σε καταθέσεις και συνεντεύξεις, κατηγορεί τον εφοπλιστή Β. Μαρινάκη μαζί με τον στενό συνεργάτη του, Αιμ. Κοτσώνη.

Φυσικά ένοχος ένοχον ου ποιεί. 
Οι  κατηγορίες Γιαννουσάκη ελέγχονται και πίσω τους υπάρχουν πολλαπλές σκοπιμότητες.
Όταν όμως ο ισοβίτης αλλάζει το τροπάρι για να δηλώσει ότι  οι προηγούμενοι είναι αθώοι, εμπλέκοντας μέσω τηλεφωνικής συνομιλίας τον υπουργό Π. Καμμένο, την εισαγγελέα και τον λιμενικό που συνέλαβε το πλοίο, τα μέσα ενημέρωσης σπεύσουν να καλύψουν με πρωτοσέλιδα την υπόθεση μαζί με την αξιωματική αντιπολίτευση που ανεβαίνει στα κάγκελα.
Η ΝΔ εξέταζε μάλιστα  το ενδεχόμενο πρότασης μομφής κατά του υπουργού Εθνικής Αμύνης, χωρίς να την απασχολεί κανένα άλλο στοιχείο από την εκρηκτική υπόθεση, παρά μόνο η τηλεφωνική συνομιλία Καμμένου- Γιαννουσάκη, η οποία υποτίθεται ότι  είχε στόχο να ενοχοποιηθεί ο Β. Μαρινάκης.

Το γιατί η ΝΔ δεν κρατάει ούτε τα προσχήματα είναι άξιο απορίας. Και η τόσο εξώφθαλμη υιοθεσία του κ. Μαρινάκη μάλλον κακό του κάνει, παρά τον προστατεύει.

Αλλά όταν τέτοιες ποσότητες ναρκωτικών διακινούνται στην Ελλάδα, η δικαιοσύνη αντιμετωπίζει τόσο μεγάλα προβλήματα στη διαλεύκανση σοβαρών εγκλημάτων και ενώ υπάρχουν καταγγελίες ότι η χώρα αποτελεί ξέφραγο αμπέλι για διακίνηση ακόμη και μεγαλύτερων ποσοτήτων, πως είναι δυνατόν η Βουλή να ασχολείται απλώς με τις αλληλοσυγκρουόμενες κατηγορίες και τα τηλεφωνήματα ενός εμπόρου ναρκωτικών;

Στην Ελλάδα είμαστε ή στη Κολομβία;

απο το  http://tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου