Δευτέρα 5 Ιουνίου 2017

Ο ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΗΣ ΤΗΣ ΔΙΠΛΑΝΗΣ ΠΟΡΤΑΣ! Τα σημάδια που ήταν εκεί και αγνόησαν οι Αρχές

Πολλά ερωτηματικά για την ετοιμότητα  και αποτελεσματικότητα των βρετανικών αρχών ασφαλείας προκαλούν οι αποκαλύψεις για τους δράστες του μακελειού στο Λονδίνο.  

Οι τρεις δράστες, οι οποίοι εντέλει έπεσαν νεκροί από αστυνομικά πυρά μετά την τρομοκρατική επίθεση στο Λονδίνο, έχουν ταυτοποιηθεί σύμφωνα με πληροφορίες από τις Αρχές, ενώ
βρετανικά μέσα μεταδίδουν και λεπτομέρειες:
ένας εξ αυτών ήταν παντρεμένος, με δύο παιδιά και «κοινωνικός», ενώ και οι τρεις δράστες φέρονται να είναι βορειοαφρικανικής καταγωγής.

Αίσθηση προκαλεί η αποκάλυψη της DailyMail ότι ο ένας από τους δράστες που φορούσε και τη φανέλα της Άρσεναλ, πέρυσι είχε εμφανιστεί σε ντοκιμαντέρ του Channel 4 για τους Βρετανούς τζιχαντιστές και είχε ξεδιπλώσει μια σημαία του ISIS κατά τη διάρκεια του γυρίσματος.
 Παλαιότερα, λένε οι πληροφορίες που μεταδίδει η Daily Mail, ο άντρας είχε δουλέψει για την αλυσίδα εστιατορίων KFC αλλά και για τις Μεταφορές του Λονδίνου, την εταιρεία που έχει στην ευθύνη της τον υπόγειο και τα λεωφορεία της βρετανικής πρωτεύουσας.

Ο Ικετίνα Τσιγκμπό, που ζει στο κτήριο διαμερισμάτων στο Μπάρκινγκ όπου έμενε ο τζιχαντιστής, δηλώνει ότι τον είδε με την φανέλα της Άρσεναλ μόλις λίγες ώρες πριν την επίθεση: «Γύρω στις 3 το μεσημέρι μετακόμιζα και φόρτωνα τα πράγματά μου σε ένα βαν. Ήρθε και φαινόταν ενθουσιασμένος. Φορούσε την φανέλα της Άρσεναλ και με ρωτούσε για το βανάκι.
Από πού το πήρα και πόσο μου κόστισε.
Είπε ότι σχεδίαζε κι εκείνος να μετακομίσει και γι” αυτό ρωτούσε. Συνεχώς μου έσφιγγε το χέρι πολύ χαρούμενος, έμοιαζε να είναι σε κατάσταση ευφορίας.
Αργότερα είδα την φωτογραφία από την σκηνή της επίθεσης, φορούσε την ίδια μπλούζα και δεν μπορούσα να το πιστέψω. Ήξερα πως ήταν αυτός, τον αναγνώρισα.
Τον γνώριζα τρία χρόνια, λέγαμε μια κουβέντα εδώ και κει. Δεν μου είχε φανεί ποτέ ύποπτος».

Μια γυναίκα είπε πως ο 27χρονος μιλούσε μόνο με άνδρες και αγνοούσε τις γυναίκες και η μοναδική φορά που είδε τη σύζυγό του, εκείνη φορούσε βέλο και δεν φαίνονταν ούτε καν τα μάτια της. Συγγενής της γυναίκας του αποκάλυψε ότι το 2015 ο 27χρονος ήθελε να ταξιδέψει στη Συρία για να πολεμήσει στο πλευρό των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους αλλά με παρέμβαση οικογένειάς του και εξαιτίας της εγκυμοσύνης της γυναίκας του, τον σταμάτησαν!

jihadi jihadi1 jihadi2

Σοκαριστική είναι η καταγγελία μίας μητέρας από την Ιταλία, η οποία έμενε κοντά με τον έναν εκ των τρομοκρατών.
 Η Έρικα Γκασπάρι, αναφέρει ότι ο δράστης γνωστός στην γειτονιά ως «Abs» πλησίαζε παιδάκια για να τα βάλει στο… δρόμο του Αλλάχ όπως έλεγε.
Το παιδί της, πήγε και της είπε: «μαμά θέλω να γίνω μουσουλμάνος». Εκείνη τον ρώτησε ποιος του είπε κάτι τέτοιο και το παιδί απάντησε πως είναι ένας «Πακιστανός» ο οποίος τους έλεγε στο πάρκο: «Είμαι έτοιμος να κάνω ό, τι χρειάζεται στο όνομα του Αλλάχ. Είμαι έτοιμος στο όνομα του Αλλάχ ακόμα και να σκοτώσω την μάνα μου».
«Πήρα τέσσερις φωτογραφίες του και τις έδωσα στην αστυνομία. Ενημέρωσαν αμέσως την Scotland Yard όταν ήμουν εκεί. Ήταν πολύ προβληματισμένοι. Μου είπαν να διαγράψω τις φωτογραφίες για τη δική μου ασφάλεια όπως και έκανα. Αυτό ήταν πριν από δύο χρόνια. Κανείς δεν ήρθε σε μένα. Εάν το έκαναν αυτό θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί η επίθεση και οι ζωές θα μπορούσαν να σωθούν» είπε.
Δώδεκα πρόσωπα συνελήφθησαν στο ανατολικό Λονδίνο στο πλαίσιο των ερευνών για την επίθεση.

απο το crashonline.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου