Δευτέρα 12 Ιουνίου 2017

Το κορόιδο

Αν δεν ξέρετε γιατί κατέρρευσαν 80 εκατομμύρια κυβικά μέτρα γης στο Αμύνταιο, γιατί καταστράφηκαν καλλιέργειες ζωής, κινδύνευσαν οι κάτοικοι τριών χωριών, που το ένα γκρεμίζεται, γιατί χάθηκαν 25 εκατομμύρια τόνοι λιγνίτη (προς 20 ευρώ ο τόνος!), μηχανολογικός εξοπλισμός εκατομμυρίων ευρώ και μήνες παραγωγής, η απάντηση είναι μία:
 Γιατί οι αρχαιολόγοι σκάβουν ανεξέλεγκτα για αρχαία!!!

Φυσικά, το επιχείρημα δεν το λέει η επιστήμη, αλλά
άνθρωποι της ΔΕΗ.
 Για τους οποίους προφανώς υπεύθυνος για την κλιματική αλλαγή είναι εκείνος ο αχαϊρευτος με το κοντάρι, που αντί να κάτσει στ’ αυγά του στις σπηλιές ήθελε να φτιάξει και εργαλεία! Ο ανεγκέφαλος.

Αλλά, την ώρα που ένα χωριό καταστρέφεται στο Αμύνταιο και άλλα δύο απειλούνται από την υποχώρηση της γης που συνεχίζεται, έχω διαβάσει και ακούσει πακτωλό λέξεων για το τι έγινε, μα δεν έχω δει ούτε λέξη για το γιατί έγινε.
Εκτός από την εξωφρενική άποψη για τους αρχαιολόγους. Αν και στην Ελλάδα τίποτε δεν είναι εξωφρενικό και τίποτε απίθανο.
Ίσως μάλιστα το πιο απίθανο είναι να μας πεί κάποιος από τους υπεύθυνους της επιχείρησης τεκμηριωμένα πώς γίνεται να κάνεις τέτοιου μεγέθους εξορύξεις χωρίς να τις κάνεις παράλληλα με σεισμογραφικές και γεωλογικές μελέτες σε ζωντανό χρόνο νυχθημερόν.

Πώς γίνεται, δηλαδή να σου πέσει ο ουρανός στο κεφάλι το 2017 σε μια υποτίθεται σύγχρονη χώρα, την ώρα που τα τεχνικά μέσα γνώσης εδάφους και υπεδάφους, πρόβλεψης γεωλογικών μεταβολών, συμπεριφοράς εδάφους και υπεδάφους, δονήσεων και κάθε άλλης μέτρησης και υπολογισμού επιπτώσεων από εργασίες ή απλά γεωλογικά φαινόμενα είναι εξελιγμένα στο υπερθετικό βαθμό;

Τι μας νοιάζει εμάς; 
Μας νοιάζει και μας κόφτει. Γιατί το ρεύμα που θα εισαχθεί για να αναπληρώσει αυτό που δεν θα μπορεί να παράγει το Αμύνταιο για αρκετό χρόνο θα το πληρώσουμε ΕΜΕΙΣ από την τσέπη μας.
Τα 25.000.000 τόνους λιγνίτη, και μάλιστα της καλύτερης ποιότητας κατά τους τεχνικούς της ΔΕΗ, που χάθηκαν από την τρομερή καταβύθιση, θα τα πληρώσουμε ΕΜΕΙΣ από την τσέπη μας στην αναπλήρωσή τους και στην ζημιά τους.
Τις αναγκαστικές απαλλοτριώσεις των περιουσιών των κατοίκων που προανήγγειλε χτές ο υπουργός Γ Σταθάκης, θα τις πληρώσουμε ΕΜΕΙΣ από τους φόρους μας.
Τις ζημιές πάνω από 100.000.000 ευρώ σε μηχανολογικό εξοπλισμό και σε υποδομές, που καταστράφηκαν θα τα πληρώσουμε ΕΜΕΙΣ από την τσέπη μας.

Ο απαθής μέχρι αναισθησίας υπουργός με το αιώνιο χαμόγελο (της εφοπλιστικής περιουσίας προφανώς) έλεγε χτες στους μαινόμενους κατοίκους του κατεστραμμένου χωριού στο Αμύνταιο «πώς κάνετε έτσι βρε παιδιά. Υπάρχει η συντεταγμένη διαδικασία της αναγκαστικής απαλλοτρίωσης»!
Φυσικά! Πώς κάνετε έτσι βρε παιδιά.
 Πληρώνει το κορόιδο.

Και για την καταστροφή στο Αμύνταιο, και για τις χαμένες ζωές και περιουσίες των κατοίκων στο Μενίδι, και για τις χαμένες ζωές των τσιγγανόπαιδων που μετατρέπονται ανεξέλεγκτα σε συμμορίες, και για τα εκατοντάδες επικυρωτικά μηχανήματα στα μέσα μεταφοράς, και για τους υποδομές σε δρόμους που καίγονται σχεδόν κάθε νύχτα στο κέντρο της Αθήνας, και για τις δεκάδες καθημερινές ληστείες σε σπίτια και σε ανήμπορους πολίτες, και για τα λαθραία τσιγάρα ελληνικών εργοστασίων που βρίσκονται σπανίως, αλλά χάνονται καθημερινά ως φόροι όπως και για τους χιλιάδες τόνους λαθραίων καυσίμων ελληνικής πατρότητας.

Για όλα αυτά πληρώνει το κορόιδο. 
Αδιαμαρτύρητα, όπως διαπίστωσε χλευαστικά και ο πρωθυπουργός. 
Όχι το κάθε κορόιδο.
 Το ανήμπορο και το μέσο κορόιδο.
 Αυτό που δεν έχει σεκιουριτάδες, ατσάλινες πόρτες, αστυνομική συνοδεία και δε μένει σε περιοχές- φρούρια.
Κι αφού πληρώνει αδιαμαρτύρητα το κορόιδο, γιατί να υπάρχει πρόνοια, πρόβλεψη, καταλογισμός και τιμωρία σ αυτή τη χώρα; 
Για να βάλουμε δουλειά στο κεφάλι μας;
Αφού κι έτσι που είμαστε μας ψηφίζει. 
Το κορόιδο.

Γ. Παπαδόπουλος- Τετράδης

απο το liberal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου