Τετάρτη 14 Ιουνίου 2017

Νέα σελίδα για το Athens Ledra

Ένα χρόνο μετά το... λουκέτο στο ξενοδοχείο "Athens Ledra", που έβγαλε στην ανεργία περισσότερους απο 200 εργαζόμενους, το ιστορικό, τουριστικό ακίνητο της λεωφόρου Συγγρού πέρασε στα χέρια νέου επενδυτικού σχήματος, μετά την περαίωση του πλειστηριασμού στο
Ειρηνοδικείο Αθηνών, το μεσημέρι της Τετάρτης (14.06.2017).

Το Athens Ledra είχε βγει στο "σφυρί", λόγω οφειλών προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία, και ύστερα απο τέσσερις άγονες απόπειρες πλειστηριασμού, βρέθηκε ο πλειοδότης, ο οποίος κατέθεσε την εγγυητική για την προσφορά 33 εκατομμυρίων ευρώ αγοράζοντας το ξενοδοχείο.

Η τιμή εκκίνησης, κατά τον σημερινό πλειστηριασμό ανήλθε στα 33.000.050 ευρώ, μειωμένη κατά 15 εκατομμύρια απο τον προηγούμενο πλειστηριασμό που κυρηχθηκε άγονος, με τη μονοπρόσωπη εταιρεία "Ξενοδοχειακές Επιχειρήσεις Hotel ΑΕ" να καταθέτει την εγγυητική και να παίρνει υπό τον έλεγχο της το ξενοδοχείο.

Ο πλειστηριασμός εκτελέστηκε κανονικά, παρά την παρουσία του Κινήματος ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ, της ΛΑΕ και του ΕΠΑΜ, τα οποία επέτρεψαν τη διαδικασία, καθώς αυτή έγινε με το προηγούμενο καθεστώς, κάτι που ανοίγει το δρόμο για την αποπληρωμή των οφειλών προς τους εργαζόμενους του ξενοδοχείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εταιρεία που πλειοδότησε και απέκτησε το ξενοδοχείο εκπροσωπεί αμερικανικό,επενδυτικό fund το οποίο δραστηριοποιείται στον τουρισμό.

Λίγα λόγια για το ιστορικό ξενοδοχείο

Το ξενοδοχείο Athens Ledra κατασκευάστηκε τη δεκαετία του 1980 από τον Γεώργιο Παρασκευαΐδη.

Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi

Ύστερα από τον θάνατό του, τον Δεκέμβριο του 2007, ο έλεγχος του ξενοδοχείου περιήλθε στην οικογένεια Παρασκευαΐδη, ενώ το 2013 ολοκληρώθηκε η τριακονταετής διαχείριση της μονάδας από την αμερικανική αλυσίδα Ledra Marriott.
Το 2014 το ξενοδοχέιο μετονομάστηκε σε Athens Ledra.

απο το newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου