Πέμπτη 8 Ιουνίου 2017

Μεγάλη ανησυχία στη ΝΔ από τις δημοσκοπήσεις - Το 42,4% που τρόμαξε τον Μητσοτάκη

Πλάνα… αυτοδυναμίας καταστρώνουν στη Νέα Δημοκρατία κι επενδύουν τα μέγιστα στη φθορά της κυβέρνησης, που -όπως εκτιμούν- θα είναι περισσότερο ραγδαία τους ερχόμενους μήνες.
 Παράλληλα αναζητούν μεθόδους και τρόπους προκειμένου να διαρρήξουν τα τείχη δυσπιστίας και απογοήτευσης που διαπερνούν την κοινωνία έναντι του πολιτικού προσωπικού της χώρας αλλά και ειδικότερα τη Νέα Δημοκρατία.

Από τα στοιχεία των δημοσκοπήσεων προκύπτει με σαφήνεια ότι η
(εναλλακτική) πρόταση για την έξοδο από την κρίση που διατυπώνει η Νέα Δημοκρατία δεν βρίσκει ευήκοα ώτα σε ένα μεγάλο τμήμα της κοινωνίας.
Κι αυτό είτε διότι είναι ακόμη νωπό το αποτύπωμα της τελευταίας κυβερνητικής θητείας της (2012-2014) είτε διότι οι πολίτες είναι πλέον πεπεισμένοι ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος, δεν υπάρχει καν σωτηρία.

Παρά το γεγονός ότι οκτώ στους δέκα πολίτες δηλώνουν απογοητευμένοι ή και εξοργισμένοι με την κυβέρνηση, το 42,4% («Marc») πιστεύει ότι αν ήταν κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία τα πράγματα στη χώρα θα ήταν το ίδιο άσχημα, ενώ το 26,2% ότι θα ήταν πολύ χειρότερα.
Σε γενικές γραμμές, τους τελευταίους μήνες, το 60% και βάλε των ψηφοφόρων στέκεται απέναντι στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και δεν δείχνει προς το παρόν διάθεση να την εμπιστευτεί.
Στο επιτελείο του Κυρ. Μητσοτάκη εκτιμούν ότι προϊόντος του χρόνου το κλίμα δυσαρέσκειας έναντι της κυβέρνησης θα διογκώνεται και ότι δεν είναι πολύ μακριά η ημέρα που στην κοινωνία θα δημιουργηθεί «κίνημα απαλλαγής».

 Θεωρούν ότι ο Αλ. Τσίπρας θα καταβάλει κάθε προσπάθεια για την αναστροφή του κλίματος, αλλά δεν πρόκειται να καταφέρει τίποτα, καθότι -όπως υποστηρίζουν- «η κατάσταση είναι μη αναστρέψιμη και η μοίρα της κυβέρνησης και του ιδίου προδιαγεγραμμένη».
Λιγότερο αισιόδοξα εμφανίζονται στελέχη (μεταξύ αυτών και κορυφαία) της παράταξης που τονίζουν ότι ο δρόμος προς τις εκλογές είναι μακρύς και κανείς δεν μπορεί να είναι βέβαιος για την έκβαση της μάχης. Αποδίδουν τη δυσπιστία των πολιτών να εμπιστευτούν ακόμη και τώρα τη Νέα Δημοκρατία στο γεγονός ότι το «αφήγημα» που προβάλλει η ηγεσία για την επόμενη ημέρα δεν είναι, κατά την κρίση τους, εφικτό και αποτελεσματικό. Σε αρκετές περιπτώσεις το μήνυμα που εκπέμπει είναι θολό. Ως εκ τούτου, επισημαίνουν ότι καθ’ οδόν προς τις εκλογές η Νέα Δημοκρατία πρέπει να καταθέσει δέσμη με συγκεκριμένες προτάσεις για όλα τα κρίσιμα ζητήματα. Προτάσεις που θα τη διαφοροποιούν από την κυβερνητική πολιτική και δεν θα αποτελούν παρακολούθημά της, με κάποιους ελάχιστους αστερίσκους.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ενάμιση χρόνο μετά τις εσωκομματικές εκλογές, η υπό τον Κυρ. Μητσοτάκη ηγεσία δεν έχει καταφέρει να παρουσιάσει ένα ολοκληρωμένο πλέγμα προτάσεων, π.χ., για την οικονομία, την υγεία, τη δημόσια ασφάλεια κ.ά.
Περιορίζεται στη διατύπωση μεμονωμένων θέσεων και αρκείται στην κριτική της στα πεπραγμένα της κυβέρνησης.
Το πιθανότερο είναι να καθυστερούν σκόπιμα για να φτάσουμε πιο κοντά στον χρόνο των εκλογών, ωστόσο στους πολίτες δημιουργείται η εντύπωση ότι η Νέα Δημοκρατία δεν έχει συγκεκριμένες προτάσεις.

απο το ΠΑΡΟΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου