Τετάρτη 3 Μαΐου 2017

Νέα επίθεση από τον Μητσοτάκη στον Σαββίδη

Καλεσμένος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha ήταν ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος εξαπέλυσε ευθεία επίθεση κατά του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδη.

Αναλυτικά τα όσα ανέφερε ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης:


Αρχικά τόνισε ότι: «Ο κ. Τσίπρας και ο κ. Καμμένος θα έπρεπε να ντρέπονται γιατί έφεραν μια χαριστική τροπολογία από την πίσω πόρτα για συγκεκριμένο επιχειρηματία και σύμφωνα με την οποία χαρίζονται πρόστιμα 38 εκατ. ευρώ. από λαθρεμπόριο.
Δεν έχω ακούσει ποτέ έναν επιχειρηματία να μιλάει με αυτό τον τρόπο για το πολιτικό σύστημα και να ασκεί σκληρή επίθεση σε μένα. Αναρωτιέμαι αν ξεπληρώνει κάποιο γραμμάτιο ο κ. Σαββίδης για τη διευκόλυνση που του έγινε.
Εγώ δεν αντιδικώ με κανέναν, αλλά δεν θα επιτρέψω να ουκρανοποιηθεί η πολιτική ζωή στην Ελλάδα. Ο Αλέξης Τσίπρας ανέβηκε στην εξουσία πολεμώντας τη διαπλοκή και τώρα έχουμε μια καραμπινάτη περίπτωση διαπλοκής με έναν επιχειρηματία που θέλει να αγοράσει ΜΜΕ για να προστατευθεί.
Είμαι αντίθετος με το μοντέλο ενός ξένου επενδυτή που παίρνει μια ποδοσφαιρική ομάδα, ένα κανάλι. Δε θα μπω σε κανένα διάλογο με τον Ιβάν Σαββίδη.
 Όσον αφορά την ΣΕΚΑΠ θα έπρεπε τότε να δοθεί λύση και όχι εκ των υστέρων. Όταν αγοράζεις μια επιχείρηση πρέπει να γνωρίζεις ότι την αγοράζεις μαζί με τις υποχρεώσεις της».

Πρόσθεσε πως: «Ο κ. Σαββίδης δήλωσε ότι θέλει να αποκτήσει μέσο για να προστατέψει τα επιχειρηματικά του συμφέροντα.
Αυτός δεν είναι ο ορισμός της διαπλοκής; Αναδεικνύεται καινούργια διαπλοκή στο πρόσωπο του κ. Σαββίδη. Δεν μιλάμε για επιχειρηματία που φτιάχνει πινέζες, στην προηγούμενη προσπάθειά του να αποκτήσει κανάλι προσήλθε στο διαγωνισμό έχοντας επτά στελέχη των ΑΝΕΛ.
Η ΝΔ δεν εκβιάζεται και δεν απειλείται.
Η κυβέρνηση πρέπει να απαντήσει. Δεν με καλύπτει το ουδέν σχόλιο από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο για τη συνέντευξη του Σαββίδη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου