Παρασκευή 7 Απριλίου 2017

Ράλι του πετρελαίου μετά την επιδρομή των ΗΠΑ στη Συρία

Οι τιμές του πετρελαίου χτυπούν υψηλό ενός μηνός μετά την επιδρομή των ΗΠΑ σε συριακή αεροπορική βάση, στέλνοντας κύματα σοκ στις παγκόσμιες αγορών και εντείνοντας τις ανησυχίες ότι η σύγκρουσης θα εξαπλωθεί στην περιοχή, η οποία είναι πλούσια σε πετρέλαιο.

Η κίνηση των ΗΠΑ επέκτεινε την
γεωπολιτική αβεβαιότητα στη Μέση Ανατολή.
 Το πετρέλαιο, ο χρυσός, οι αγορές συναλλάγματος, τα γερμανικά και τα αμερικάνικα κρατικά ομόλογα όλα αντέδρασαν έντονα στις αεροπορικές επιδρομές.

Το Brent ενισχύεται 88 σεντς στα $55,77 το βαρέλι, στα υψηλότερα επίπεδα από τις 8 Μαρτίου, ενώ νωρίτερα είχε εκτοξευθεί στο υψηλό ημέρας των $56,08 το βαρέλι λίγο μετά την ανακοίνωση των αεροπορικών επιδρομών.

Στις ΗΠΑ, το West Texas Intermediate (WTI) αυξάνεται κατά 85 σεντς στα $52,55 το βαρέλι, έχοντας φτάσει στο υψηλό των $52,94 το βαρέλι.
"Οι αγορές πετρελαίου έχουν επιστρέψει σε μία bullish τροχιά μετά την υποχώρηση των προηγούμενων εβδομάδων.
Αυτή η ροή ειδήσεων φαίνεται να φέρνει τους γεωπολιτικούς κινδύνους πίσω στα ραντάρ των αγορών", όπως σημειώνει ο Frank Klumpp, αναλυτής πετρελαίου στη Landesbank Baden-Wuerttemberg.

Παρά το γεγονός ότι η Συρία έχει περιορισμένη παραγωγή πετρελαίου, η θέση και οι συμμαχίες με μεγάλες χώρες παραγωγούς πετρελαίου στην περιοχή της σημαίνουν πως κάθε κλιμάκωση της σύγκρουσης έχει τη δυνατότητα να αυξήσει τους φόβους γύρω από την προσφορά.

ΠΗΓΗ: iForex

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου