Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2017

Το μεγάλο ξεπούλημα των εμπορευμάτων των Ράδιο Κορασίδης και Ηλεκτρονική

Οι εκποιήσεις των εμπορευμάτων των πτωχευμένων εταιρειών ηλεκτρονικών και ηλεκτρικών συσκευών Ράδιο Κορασίδης και Ηλεκτρονική αποτελούν το νέο πεδίο δράσης για τους κυνηγούς ευκαιριών.
 Με στόχο να συγκεντρώσουν έσοδα για την ικανοποίηση των πιστωτών τους, οι σύνδικοι των
δύο εταιρειών έχουν βγάλει προς πώληση στην αγορά τα αποθέματα σε τιμές πολύ χαμηλότερες των αγοραίων.

Αρχές της χρονιάς, η Ηλεκτρονική, στο πλαίσιο της εκποίησης της πρώτης ομάδας 15.560 προϊόντων, συνολικής αξίας της τάξης των 545 χιλ. ευρώ, πραγματοποίησε έκθεση, στο πρώην κατάστημά της στη Γλυφάδα, η οποία συγκέντρωσε ιδιαίτερα υψηλό ενδιαφέρον.

Την ίδια στιγμή, η Ράδιο Α.Κορασίδης, της οποίας ο σύνδικος έχει, ήδη, πραγματοποιήσει εκποιήσεις προϊόντων, από αύριο και κάθε Σάββατο θα εκθέτει τα, προς εκποίηση, προϊόντα, σε αποθήκη στις Αχαρνές (Βαΐου Κρήτης 57). Και κάθε εβδομάδα, από την Τετάρτη 1 Μαρτίου, θα διεξάγει εκποίηση ηλεκτρικών συσκευών στο πρωτοδικείο Πειραιά.

Τι πρέπει να γνωρίζουν οι ενδιαφερόμενοι


Όπως αναφέρει στο Capital.gr η σύνδικος της Ηλεκτρονική Κατερίνα Καμπούρη, μετά τις δύο, κατά σειρά, εκθέσεις (η τρίτη, στις 28/01 ακυρώθηκε λόγω της αναμενόμενης ιδιαίτερα μεγάλης προσέλευσης κόσμου) της πρώτης ομάδας προϊόντων, ωσότου εξαντληθούν τα εμπορεύματα, πραγματοποιείται, κάθε Δευτέρα, στο Πρωτοδικείο Αθηνών, η εκποίηση.

Ποιοι παίρνουν μέρος στη διαδικασία; Καταρχήν, όσοι έδωσαν το "παρών” στις δύο εκθέσεις της Ηλεκτρονική, οι οποίοι εκδήλωσαν το ενδιαφέρον τους για ένα ή περισσότερα προϊόντα στη σύνδικο πτώχευσης. Έτσι, δημιουργείται, ατύπως, μία "σειρά προτεραιότητας”, με τις μεγάλες, σε αξία, παραγγελίες να προηγούνται. 
Βέβαια, τις ηλεκτρονικές και ηλεκτρικές συσκευές της Ηλεκτρονική μπορούν να διεκδικήσουν όλοι οι εν δυνάμει ενδιαφερόμενοι, ανεξαρτήτως εάν επισκέφθηκαν κάποια έκθεση εκποιούμενων προιόντων, καθώς πρόκειται για δημόσιο πλειοδοτικό διαγωνισμό.
"Προτού προσέλθουν στο δικαστήριο, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν μαζί μας για να τους ενημερώνουμε για τα εναπομείναντα διαθέσιμα προϊόντα” διευκρινίζει η κα Καμπούρη.

Το επόμενο βήμα περιλαμβάνει την πληρωμή προκαταβολής ενώπιον της έδρας του δικαστηρίου. Έτσι, οι υπερθεματιστές κατοχυρώνουν το προϊόν και εξοφλούν το συνολικό ποσό κατά την παραλαβή του οπότε λαμβάνουν παραστατικό που αποτελεί εγγύηση καλής λειτουργίας.

Όσον αφορά τις τιμές, είναι χαμηλότερες από 20% έως 30% στις λευκές συσκευές, ενώ η διαφορά σε σχέση με την αγοραία αξία είναι ακόμη μεγαλύτερη για τις ηλεκτρονικές συσκευές της Ηλεκτρονική.

Η ίδια διαδικασία ακολουθείται για τις εκποιήσεις της Ράδιο Κορασίδης, της οποίας τα αποθέματα, σύμφωνα με τον σύνδικο, διατίθενται σε τιμές έως και 70% χαμηλότερες, συγκριτικά με τις αγοραίες αξίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου