Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2017

Βόμβα Καμμένου για έλεγχο πόθεν έσχες γνωστών δημοσιογράφων

Στην κορύφωση της πολιτικής αντιπαράθεσης για τα θαλασσοδάνεια σε κόμματα και ΜΜΕ, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και υπουργός Αμυνας Πανος Καμμένος  έριξε "βόμβα" από το βήμα της Βουλής, ζητώντας να επεκταθούν οι έλεγχοι προς την πλευρά δημοσιογράφων των οποίων τα περιουσιακά στοιχεά αποτελούν αποχρώσες ενδείξεις εμπλοκής σε υποθέσεις διαπλοκής και διαφθοράς.

Ο κ. Καμμένος ζήτησε να παρέμβουν "αύριο" ο
Εισαγγελέας Διαφθοράς και η Αρχή Καταπολέμησης μαύρου χρήματος για  να ελέγξουν τα πόθεν έσχες και τα περιουσιακά στοιχεία του δημοσιογράφου Γιάννη Κουρτάκη που εμφανίζεται ως εκδότης της  εφημερίδας "Παραπολιτικά" και του δημοσιογράφου των "Νέων" Γιώργου Παπαχρήστου.

Ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ επικαλέστηκε την κατάθεση του κ. Κουρτάκη στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, όπου ισχυρίστηκε ότι το αρχικό κεφάλαιο 1,4 εκατ. ευρώ της εκδοτικής εταιρείας του είναι "προϊόν εργασίας του" σε μέσα ενημέρωσης. "Ενα τόσο μεγάλο ποσό δεν μπορεί να συγκεντρώθηκε από μισθούς" επισήμανε ο κ. Καμμένος, καταθέτοντας στοιχεία για κατοβλές μεγάλων ποσών από το ΚΕΕΛΠΝΟ σε έντυπα του κ. Κουρτάκη.

Για τον δημοσιογράφο των "Νέων" Γιώργο Παπαχρήστου, είπε  ότι έχει καταθέσεις 2,4 εκατ. ευρώ και μετοχές 3 εκατ. ευρώ, βίλα στη Λέρο, σπίτια στην Αθήνα και στα Γιάννινα κλπ, που δεν είναι δυνατόν να αποκτηθούν με έσοδα από μισθούς.

Ο κ. Καμμένος ζήτησε επίσης να ελεγχθεί επίσης το πόθεν έσχες του τωρινού διευθυντή των "Νέων", ο οποίος έχει σκάφος αξίας πολλών εκατομμυρίων.
 "Εάν  οι εισαγγελείς δεν ξεκινήσουν αύριο κι όλας τη διερεύνηση αυτών των κραυγαλέων υποθέσεων, θα έχουμε ευθύνη εμείς ως κυβέρνηση", είπε ο κ. Καμμένος
 Διατύπωσε τέλος υπαινιγμούς για "διαπλοκή με βαθιές ρίζες στην Ευρώπη", με εμπλοκή θεσμικών παραγόντων, όπως δύο διοικητές της Τραπέζης της Ελλάδος.

απο το

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου