Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2017

Καμμένος στις ΗΠΑ: Περιμένουμε στενή συνεργασία με τον Τραμπ

Βέβαιος ότι η νέα αμερικανική κυβέρνηση «θα συνεχίσει τη στενή συνεργασία με την Ελλάδα στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, αλλά και της διμερούς συνεργασίας» δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, ο οποίος παρέστη στην εκδήλωση της Επιτροπής Εγκαινίων της αμερικανικής προεδρίας προς τιμή των
Ελληνοαμερικανών μελών της κυβέρνησης Τραμπ.

Ο κ. Καμμένος συναντήθηκε με τον ελληνικής καταγωγής νέο προσωπάρχη του Λευκού Οίκου, Ράινς Πρίμπους, τον συνεργάτη του Ντόναλντ Τραμπ, Τζορτζ Παπαδόπουλο και με υψηλά στελέχη του επιτελείου του νέου προέδρου των ΗΠΑ, ενώ είχε συνομιλία με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο.

Σε δηλώσεις του ο υπουργός Εθνικής Άμυνας σημείωσε ότι οι διμερείς σχέσεις με τις ΗΠΑ «βρίσκονται στο καλύτερο σημείο» και ότι «η Ελλάδα περιμένει, τη στενή συνεργασία με το νέο πρόεδρο και τη νέα διοίκηση, για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε μαζί σε μία νέα περίοδο ευημερίας».

Επισήμανε ακόμη ότι ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ «έχει κοντά του πολύ σημαντικούς Ελληνοαμερικανούς, που κρατούν τη σύνδεσή τους με την πατρίδα μας, με την Ορθοδοξία, με τον ελληνικό λαό».
«Είμαστε βέβαιοι ότι όταν θα έρθει η ώρα να βοηθήσουν τη μητέρα πατρίδα, μαζί με τη δεύτερη πατρίδα τους, τις Ηνωμένες Πολιτείες, θα το κάνουν με τον καλύτερο τρόπο.
Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι όλοι τους έχουν βαθιά γνώση των προβλημάτων που υπάρχουν στην πατρίδα μας, του τι μπορεί να γίνει με τις Ηνωμένες Πολιτείες και πώς μπορούμε να προχωρήσουμε μαζί στο αύριο», πρόσθεσε.
Υπογράμμισε τέλος ότι «η Ελλάδα αποτελεί έναν παράγοντα σταθερότητας στην περιοχή της Μεσογείου» και ότι με επίκεντρο τη χώρα μας «μπορεί να δημιουργηθεί ένας άξονας που θα σταματά τον ισλαμικό φονταμενταλισμό».

thetoc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου