Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2017

Ράμφος: Η ασθένεια του Τσίπρα συντονίζεται με την αρρώστια του λαού

Για την πολιτική κατάσταση στη χώρα μίλησε ο Ελληνας φιλόσοφος και συγγραφέας Στέλιος Ράμφος

Μπορεί ένα βιβλίο να περιέχει προσωπικές αντιδράσεις σε μια σειρά από πολιτικά γεγονότα;
Ο Στέλιος Ράμφος ισχυρίζεται πως «ναι» και αποτέλεσμα τούτου δεν είναι παρά μόνο το βιβλίο του «Πολιτική από στόμα σε στόμα».
Ο λόγος για τη νέα έκδοση (Αρμός) με το «βλέμμα» στην περίοδο 2014 – 2016. Μέσα από τις σελίδες του, ο γνωστός φιλόσοφος και συγγραφέας επιθυμεί να αναδείξει τη βαθύτερη ουσία και ροπή αυτού που ονομάσαμε «Πρώτη Φορά Αριστερά».
  «Είναι ένα βιβλίο που
δεν διαβάζεται αν δεν σκεφθείς», ανέφερε ο ίδιος.

Σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ (12|10|2016), μίλησε για την παραμυθία που έχει ανάγκη ο λαός όταν κάνει λάθος επιλογές.
«Έχουμε ανάγκη από παραμύθια οπότε κάνουμε λάθος επιλογές. Πρέπει να δούμε γιατί έχουμε την ανάγκη τροφοδοσίας από παραμύθια», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Για να προσθέσει: «Χρειάζεται μια κατανόηση του ποια είναι τα μεγάλα προβλήματα στη χώρα, ένας πολιτικός που θα σπάσει της νοοτροπίες και θα νοήσει τον εαυτό του ως μέρος της αρρώστιας. Ο κ Τσίπρας είναι ένας πολιτικός που η ασθένειά του συντονίζεται με την αρρώστια του λαού».
 

Εγκληματικό το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ να φτωχοποιήσει την ελληνική κοινωνία

«Η δύναμη της αριστερής ιδεολογίας είναι ότι συμπλέει με τις αδυναμίες του ανθρώπου και προσφέρει την παραμυθία της συμπόνοιας κι αυτό αρέσει ως "αναλγητικό" σε πολλούς. Δεν είναι, όμως, έτσι, γιατί η χρονική προοπτική της είναι μικρή και στο τέλος η διάψευση προκαλεί περισσότερο πόνο από την προηγούμενη κατάσταση, είχε αναφέρει επίσης ο ίδιος προ ημερών σε συνέντευξή του στο Liberal.
Σ' αυτή τη συνέντευξη χαρακτήρισε «εγκληματικό» το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ να φτωχοποιήσει την ελληνική κοινωνία και ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει ελευθερία και αξιοπρέπεια του πολίτη χωρίς προσωπική ευθύνη.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου