Κυριακή 1 Ιανουαρίου 2017

Τρομοκρατική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη - 39 νεκροί, 69 τραυματίες

Μακελειό στην Κωνσταντινούπολη: Τουλάχιστον 39 νεκροί και 69 τραυματίες από επίθεση ενόπλου σε κλαμπ
Πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση πραγματοποιήθηκε στο κέντρο διασκεδάσεως Reina της Κωνσταντινούπολης, στις 01.15 ώρα Τουρκίας.
Από την επίθεση έχασαν τη ζωή τους 39 άτομα, 20 Τούρκοι και οι λοιποί 15 ξένοι, ενώ
τραυματίστηκαν άλλοι 69, από τους οποίους οι 4 πολύ βαριά.

Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες των τουρκικών ΜΜΕ, το άτομο που έκανε την επίθεση ήλθε στο κέντρο με ταξί και φορούσε στολή Αγιοβασίλη, μέσα στην οποία έκρυβε το καλασνίκοφ.
Μόλις έφθασε στο κέντρο, θέρισε πρώτα τα άτομα που ήταν στην πόρτα και μετά άρχισε να πυροβολεί τον κόσμο που διασκέδαζε, φωνάζοντας συνθήματα στα αραβικά.
Ο τρομοκράτης, επωφελούμενος από την κατάσταση που δημιουργήθηκε, κατάφερε να διαφύγει και καταζητείται μέχρι αυτή τη στιγμή.

Να σημειωθεί ότι οι ΗΠΑ είχαν προειδοποιήσει την τουρκική κυβέρνηση για το ενδεχόμενο τρομοκρατικής ενέργειας στην Κωνσταντινούπολη, ενώ σήμερα μεταδόθηκε ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπάρακ Ομπάμα, έδωσε εντολή στις αμερικανικές υπηρεσίες να παρέχουν κάθε βοήθεια στην Τουρκία, σε περίπτωση που ζητηθεί.

Πάντως, ανεξάρτητα από το ποιος είναι ο δράστης, είναι προφανές ότι η επίθεση σχετίζεται ΚΑΙ με τον εορτασμό της Πρωτοχρονιάς, τον οποίο οι μουσουλμάνοι και ο ίδιος ο Ερντογάν, θεωρούν μια γιορτή των απίστων, κάτι που ενστερνίζεται μεγάλο μέρος των οπαδών του ΑΚΡ.
Σχετικό άρθρο για ένα βάρβαρο δρώμενο εναντίοντου Αη Βασίλη στην Τουρκία ΕΔΩ

απο το http://infognomonpolitics.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου