Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2016

Κόντρες εντυπώσεων


Σε αντεγκλήσεις και αλληλοκατηγορίες για τη διαπλοκή, τη δικαιοσύνη και τις τηλεοπτικές άδειες επιδόθηκαν Αλέξης Τσίπρας και Κυριάκος Μητσοτάκης σ' ένα ακόμα επεισόδιο πολιτικής αντιπαράθεσης άνευ ουσίας, την ώρα που η κοινωνία στενάζει από φόρους και χιλιάδες πολίτες δίνουν καθημερινή μάχη επιβίωσης για να τα βγάλουν πέρα.

Στην προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στη Βουλή για τη διαφθορά και τη διαπλοκή δεν έλειψαν οι
προσωπικές επιθέσεις και οι εμπρηστικές ατάκες, με τους δύο πολιτικούς αρχηγούς να μην παρουσιάζουν... ονόματα και διευθύνσεις για συγκεκριμένες υποθέσεις αλλά να επικεντρώνουν το ενδιαφέρον τους σε λεκτικές κορώνες και σχόλια άνευ ουσίας.

Η συζήτηση πραγματοποιείται έπειτα από αίτημα που είχε καταθέσει ο Αλέξης Τσίπρας και διεξάγεται σε κλίμα σφοδρής πολιτικής σύγκρουσης που έχει διαμορφωθεί όλες τις τελευταίες ημέρες ανάμεσα στην κυβέρνηση και τη ΝΔ, με επίκεντρο τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες και τη Δικαιοσύνη.


Αλέξης Τσίπρας: «Δεν μας έχει κανένας στο τσεπάκι του»

Ευθεία επίθεση στη Νέα Δημοκρατία εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός, κατηγορώντας το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι έκανε... καθημερινότητά του τη διαπλοκή.
Ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για χορήγηση δανείων χωρίς εγγυήσεις, με αποτέλεσμα αυτήν τη στιγμή πολλά από αυτά να μην εξυπηρετούνται, προκαλώντας πρόβλημα στο τραπεζικό σύστημα.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο πρωθυπουργός υπεραμύνθηκε του διαγωνισμού για τη χορήγηση των τηλεοπτικών αδειών, χαρακτηρίζοντας τη διαδικασία «νόμιμη». Όπως είπε, αποδείχτηκε στην πράξη η θέληση του ΣΥΡΙΖΑ να βάλει ένα τέλος στη διαπλοκή που διογκώθηκε με τη Νέα Δημοκρατία.

«Δεν έχω δεσμεύσεις σε κανέναν, δεν χρωστώ σε κανέναν, δεν κάνω πίσω... Δεν μας έχει κανένας στο τσεπάκι του. Στον ΣΥΡΙΖΑ δεν θα βρείτε ούτε μίζες, ούτε εξοπλιστικά, ούτε θαλασσοδάνεια» ανέφερε, υπογραμμίζοντας ότι Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ ζουν «παρασιτικά εις βάρος του ελληνικού λαού».

«Πού πήγαν όλα αυτά τα λεφτά που χρωστάτε στον ελληνικό λαό και έχετε το θράσος να μιλάτε για διαπλοκή» αναρωτήθηκε ο πρωθυπουργός, απευθυνόμενος σε Φώφη Γεννηματά και Κυριάκο Μητσοτάκη.


«Λαϊκή απαίτηση να αποδοθεί Δικαιοσύνη»


Όσον αφορά στη Δικαιοσύνη και το φλέγον ερώτημα των ημερών για την ανεξαρτησία του συγκεκριμένου τομέα, ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι κατά το παρελθόν τόσο η ΝΔ όσο και το ΠΑΣΟΚ λειτουργούσαν ως... γραφεία διεκπεραίωσης δικαστικών εκκρεμοτήτων, παρεμποδίζοντας κατά το δοκούν το έργο των δικαστών.

«Με εμάς καμία υπόθεση δεν θα μπει στο αρχείο. Καμία υπόθεση δεν θα ξεχαστεί. Εδώ και 1,5 χρόνο (που ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στην εξουσία) κανένας δικαστής δεν αισθάνεται τη δαμόκλειο σπάθη της εκτελεστικής εξουσίας» πρόσθεσε, χαρακτηρίζοντας «λαϊκή απαίτηση» να βρουν εκ νέου οι δικαστές το θάρρος να κάνουν το καθήκον τους με αυταπάρνηση και ανεξαρτησία.

«Για εσάς ανεξάρτητη Δικαιοσύνη είναι η ακρωτηριασμένη Δικαιοσύνη. Για εμάς ανεξάρτητη Δικαιοσύνη είναι αυτή που ερευνά και αποδίδει το Δίκαιο παντού» σχολίασε με νόημα ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Τσίπρας ολοκλήρωσε την ομιλία του με συνεχείς αναφορές στην υπόθεση της Siemens, λέγοντας μεταξύ άλλων: «Aν εγώ είμαι παιδί των καταλήψεων, όπως μου λέτε, ο κ. Μητσοτάκης είναι παιδί της Siemens και της διαπλοκής».

«Oφείλετε (κ. Μητσοτάκη) μια απάντηση στον ελληνικό λαό σ’ ένα και μόνιμο ερώτημα: Υπάρχει στη χώρα σκάνδαλο Siemens κ. Μητσοτάκη ΝΑΙ ή ΟΧΙ» τόνισε ο κ. Τσίπρας και στη συνέχεια κατέβηκε από το βήμα.


Κ. Μητσοτάκης: «Δεν αξίζετε να είστε πρωθυπουργός της χώρας»

Για έναν πρωθυπουργό σε κατάσταση απελπισίας που λειτουργεί με αλαζονεία, διχάζοντας την κοινωνία σε μια απέλπιδα προσπάθεια να παραμείνει στην εξουσία, έκανε λόγο ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σηκώνοντας το γάντι που του πέταξε ο πρωθυπουργός, ξεκαθάρισε πως «η Ελλάδα είναι πολύ καλύτερη από εσάς και πρέπει να φύγετε μια ώρα αρχύτερα για να επανέλθει η κανονικότητα στη χώρα, να αποκατασταθούν τραυματισμένες αξίες και να θωρακιστεί το οικοδόμημα της αστικής Δημοκρατίας», έτσι ώστε «να κάνουν ενωμένοι όλοι οι Έλληνες ένα άλμα στο μέλλον».

Ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε την ομιλία του κ. Τσίπρα «μια κακοπαιγμένη θεατρική παράσταση» βουτηγμένη στην οργή και την αλαζονεία.

«Δεν αξίζετε να είστε εσείς ο πρωθυπουργός της χώρας» ξεκαθάρισε ο επικεφαλής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επισημαίνοντας απευθυνόμενος στον κ. Τσίπρα ότι «όχι μόνο γιατί διαλύσατε την οικονομία αλλά στερήσατε από τους συμπατριώτες μας κάθε ίχνος αξιοπρέπειας».

Παράλληλα, ανέφερε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ γέμισε τον δημόσιο διάλογο με ψέματα, θεωρίες συνωμοσίας και λαϊκισμό, ξεκαθαρίζοντας ότι «είστε ήδη παρελθόν, μαύρο και σκοτεινό στη συνείδηση των πολιτών».

«Όσο μικραίνει ο ΣΥΡΙΖΑ τόσο μεγαλώνουν οι αθλιότητές του. Έχετε ηττηθεί κ. Τσίπρα. Το γνωρίζεται και γι’ αυτό αντιδράτε έτσι.


«Δεν θα μας κουνάτε το δάκτυλο»


Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο κ. Μητσοτάκης απέρριψε τα περί… διαπλοκής στη ΝΔ που υποστήριξε νωρίτερα ο κ. Τσίπρας, περνώντας άμεσα στην επίθεση.

Ειδικότερα, κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι στα λόγια ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί το διαμορφωθέν σύστημα, προχωρώντας όμως σε κρυφές συναλλαγές μαζί του με απώτερο στόχο να το ελέγξει.

«Εσείς δεν φάγατε με τον Ψυχάρη, παρέα με μια γάτα; Ποιον κοροϊδεύετε κ. Τσίπρα» αναρωτήθηκε ο κ. Μητσοτάκης, σχολιάζοντας με νόημα:

«Τα ορφανά του Τσοχατζόπουλου βρήκαν σε εσάς τον θετό τους πατέρα… Γι’ αυτό, δεν θα μας κουνάτε το δάκτυλο».

 απο τη  zougla.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου