Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2016

Δημοσκόπηση ΣΚΑΪ: Αυξάνουν τη διαφορά ΝΔ και Μητσοτάκης

Διευρύνει η Νέα Δημοκρατία το προβάδισμά της έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ, με τον
Κυριάκο Μητσοτάκη να εμφανίζεται καταλληλότερος για πρωθυπουργός.

Την ίδια στιγμή αυξάνεται η δυσαρέσκεια των πολιτών έναντι της κυβέρνησης.

Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ διευρύνει το προβάδισμά της έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στις 12,5 ποσοστιαίες μονάδες συγκεντρώνοντας 28,5% (27,5% τον Σεπτέμβριο), με το  κυβερνών κόμμα να βρίσκεται στο 16% (17,5%).
 Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 7,5% (7,5%), το ΚΚΕ με 5,5% (5,5%), η Δημοκρατική Συμπαράταξη με 4,5% (5,5%).
Η Ένωση Κεντρώων καταγράφει πτώση της τάξης του 1,5% (2% από 3,5%). Ανεξάρτητοι Έλληνες, Πλεύση Ελευθερίας και ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι στο 2% (από 2%, 1,5%,1% αντίστοιχα).
Το Ποτάμι και η Λαϊκή Ενότητα σταθερά στο 1,5%.
Στο 20,5% η αδιευκρίνιστη ψήφος, αυξημένη κατά 2% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.

Η Νέα Δημοκρατία αυξάνει ακόμη περισσότερο τη διαφορά στην παράσταση νίκης με 62% (52,5%)  έναντι 13% (18,5%) του ΣΥΡΙΖΑ.
Αυξημένη εμφανίζεται και η δυσαρέσκεια των πολιτών ως προς τα πεπραγμένα της κυβέρνησης. Ειδικότερα, το 86,5% απαντά πως δεν είναι ικανοποιημένος από τις επιδόσεις , έναντι 85,5% τον Σεπτέμβριο.
Το 5,5% απαντά πως είναι ικανοποιημένο και το 8% απαντά πως δεν είναι ούτε ικανοποιημένο, ούτε δυσαρεστημένο.
Το 31% απαντά πως η Νέα Δημοκρατία μπορεί να κυβερνήσει καλύτερα από την υφιστάμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, ενώ το 52,% διαφωνεί με αυτή την άποψη.
Την ίδια στιγμή το 79,5% θεωρεί πως η κυβέρνηση δεν έχει να προσφέρει ακόμη στη χώρα, ενώ το 15,5% θεωρεί πως μπορεί να προσφέρει.
Διχασμένοι εμφανίζονται οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ καθώς το 40,5% θεωρεί πως η παρούσα κυβέρνηση δεν έχει να προσφέρει στον τόπο, ενώ το 40% ζητεί τη συνέχιση του έργου της.
Καταλληλότερος για πρωθυπουργός εμφανίζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 30,5%, έναντι 17% του Αλέξη Τσίπρα.
 Ωστόσο το 47,5% απαντάει «κανένας από τους δύο».

Ως προς εμφάνιση των δύο πολιτικών αρχηγών στη ΔΕΘ, οι πολίτες εκτιμούν πως ο πρόεδρος τη ΝΔ παρουσίασε πιο αξιόπιστο πρόγραμμα σε ποσοστό 22,5%, έναντι 8,5% που προτιμούν τον Αλέξη Τσίπρα.

Πώς αξιολογούν τις εξαγγελίες Μητσοτάκη

Το 81% θεωρεί σημαντική – πολύ σημαντική την εξαγγελία του Κυριάκου Μητσοτάκη για μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30%.
 Αλλά, το 60,5% θεωρεί πως τελικά ο πρόεδρος της ΝΔ δεν θα μπορέσει να την υλοποιήσει, την ώρα που το 27% πιστεύει πως κάτι τέτοιο θα γίνει.
Τέλος, το 64,5% θεωρεί πως ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες υποκρύπτει πολιτικές σκοπιμότητες, την ώρα που το 18% εκτιμά πως η κυβέρνηση επιχειρεί να θέσει κανόνες διαφάνειας στο τηλεοπτικό τοπίο. Οι αντίστοιχοι αριθμοί τον Σεπτέμβριο ήταν 64% - 22%.

Διαβάστε ολόκληρη τη δημοσκόπηση εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου