Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2016

Νέες βαριές κατηγορίες για τον Ψωμιάδη!

Ο Παναγιώτης και ο Διονύσης Ψωμιάδης

Νέες διώξεις με βαριές κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκαν σε βάρος του Παναγιώτη Ψωμιάδη και του αδερφού του Διονύση για το σκάνδαλο με τα λεγόμενα «45άρια» κατά τη θητεία τους στη νομαρχία μέχρι το 2010.

Δηλαδή έργα τα οποία, αν και είχαν μεγαλύτερους προϋπολογισμούς και έπρεπε να ανατεθούν με κανονικούς διαγωνισμούς, σκόπιμα γινόταν κατάτμηση και τα
ανέθεταν πολυτεμαχισμένα με συνοπτικές διαδικασίες, ουσιαστικά χωρίς διαγωνισμούς, κοστίζοντας πολύ περισσότερο.
Συνολικά αφορούν 456 «45άρια» από τα οποία σύμφωνα με τη δικογραφία το Δημόσιο υπολογίζεται ότι ζημιώθηκε με το ποσό των 4,1 εκατ. ευρώ.

Μαζί με τους αδελφούς Ψωμιάδη ασκήθηκαν νέες διώξεις και κατά μεγάλου αριθμού υπαλλήλων που χειρίστηκαν σε όλες τις φάσεις τα «45άρια» καθώς και κατά των εργολάβων που φέρεται ότι εκτέλεσαν τα έργα.
Οι νέες αυτές διώξεις έρχονται μετά από εκείνες που είχαν ασκηθεί κατά των αδελφών Ψωμιάδη και τον Μάρτιο του 2012 για τα «45άρια».

Μετά τις διώξεις εκείνες από τον εισαγγελέα Πρωτοδικών Λάμπρο Τσόγκα, αρμόδιο για τα οικονομικά εγκλήματα στη Θεσσαλονίκη, είχε ζητηθεί να ανοίξει νέος κύκλος έρευνας και η υπόθεση είχε ανατεθεί σε οικονομικό επιθεωρητή του υπουργείου Οικονομικών.
Το πόρισμα παραδόθηκε στην Εισαγγελία τον περασμένο Ιανουάριο και χτες ασκήθηκαν οι νέες συμπληρωματικές διώξεις από την εισαγγελέα Ιωάννα Κατσή αυτή τη φορά.

Σε βάρος των αδερφών Ψωμιάδη ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για ηθική αυτουργία σε απιστία σε βάρος του Δημοσίου από κοινού και κατ' εξακολούθηση με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου 1608 περί καταχραστών σε βάρος του ελληνικού Δημοσίου και ηθική αυτουργία σε ψευδή βεβαίωση. Στους εργολάβους ασκήθηκε δίωξη για ηθική αυτουργία στις πράξεις των αδελφών Ψωμιάδη.
Σε βάρος υπαλλήλων της νομαρχίας που ήταν αρμόδιοι για τον έλεγχο και την έγκριση των συγκεκριμένων έργων ασκήθηκε δίωξη για απιστία σε βαθμό κακουργήματος, ενώ για ψευδή βεβαίωση και άμεση συνέργεια σε απιστία διώκονται οι υπάλληλοι των τεχνικών υπηρεσιών που έδιναν βεβαιώσεις για την εξέλιξη των συγκεκριμένων έργων.

ΧΡ. ΤΕΛΙΔΗΣ

απο το ethnos.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου