Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2016

Έφτασε η ώρα της αθλητικής δικαιοσύνης και των ποινών σε Ελλάδα και Ευρώπη για Ολυμπιακό

Ο Κώστας Κετσετζόγλου γράφει για την αηδιαστική προπαγάνδα 20 χρόνων, τις δικαστικές εξελίξεις με τον Βαγγέλη Μαρινάκη και το παράδειγμα του Ολυμπιακού Βόλου που... αποτελεί μπούσουλα.

Κώστας Κετσετζόγλου
Ένα όμορφο πρωινό ξημέρωσε με την αναμονή για την μπάλα που επιτέλους θα κυλήσει και πάλι στο χορτάρι.
Και ξαφνικά με την είδηση της χρονιάς, μέχρι την επόμενη, το μυαλό γύρισε σε όλη αυτή την καταστροφή που ζούμε 20 χρόνια τώρα ως επαγγελματίες, αλλά και ως
εραστές του ποδοσφαίρου. Τα χαμένα απογεύματα, τις ομάδες που καταστράφηκαν, την αηδιαστική προπαγάνδα που συνεχίζεται ακόμη και σήμερα…


Ακόμη και τώρα που μόνο ντροπή θα έπρεπε να αισθάνονται κάποιοι που έβαλαν τα στήθια μπροστά, νομίζοντας ότι απευθύνονταν σε ζώα λέγοντας και γράφοντας πως όλα είναι όμορφα και ωραία και αυτοί που φωνάζουν 20 χρόνια, πολλοί περισσότεροι από τα δύο τρία των Ελλήνων, το κάνουν επειδή… χάνουν. Μα 20 χρόνια να χάνουν οι ίδιοι; Πως γίνεται. Εδώ ακόμη κι ο Ολυμπιακός, ο γελωτοποιός της Ευρώπης μετά από 10 χρόνια φάπα έκανε διπλό εκτός έδρας το 2007. Πέρασε και 1-2 φορές από όμιλο. Παίζοντας με πολύ ανώτερες του ομάδες και με διαιτησία κανονική και όχι ελληνική.

Οι άλλοι στην Ελλάδα τόσο άχρηστοι; Μόνο να φωνάζουν ξέρουν; Και μην μου πείτε ότι φώναζαν και παλιά. Γιατί πριν το μαύρο '96 φώναζαν εναλλάξ για έναν και όχι πάντα.
Δεν θυμάμαι σοβαρές φωνές π.χ σε κάποια από τα 4 πρωταθλήματα του Ολυμπιακού όταν άρχισε το επαγγελματικό, ούτε στα δύο σερί του ΠΑΟ με Ζάετς, Σαραβάκο, ούτε στα τέσσερα της ΑΕΚ που αναγνωρίστηκε ως η ομάδα που έπαιξε το καλύτερο ποδόσφαιρο στην Ελλάδα από τους περισσότερους.
Ακόμη και η Λάρισα που λόγω Τσίγκοφ θα έχανε το πρωτάθλημα δεν αμφισβητήθηκε ότι ήταν η καλύτερη ομάδα εκείνη την σεζόν και σε κάθε περίπτωση ήταν τιμή για την χώρα που πήρε πρωτάθλημα η Λάρισα. Και ο ΠΑΟΚ το '85.
Τι προσπαθείτε να συγκρίνετε ρε υπάλληλοι; Τι;;;
Ας ηρεμήσουμε, όμως.
 Γιατί πλέον έφτασε η ώρα της αθλητικής δικαιοσύνης.
Σε Ελλάδα και Ευρώπη. 
Μόλις το συμβούλιο εφετών παραπέμψει, όπως θα συμβεί κατά 99,9%, τους υπόδικους ανοίγει ο ασκός του Αιόλου.
 Καλά κρύφτηκαν αυτά τα 4 χρόνια, κονόμησαν και κάποια φράγκα παραπάνω από τη νούμερο 1 μπίζνα στην Ελλάδα μην πω και στην Ευρώπη, αλλά πλησιάζει η ώρα της κρίσης.
Με το βούλευμα η ανεξάρτητη, πλέον, χάρη στον Κοντονή αθλητική δικαιοσύνη των τακτικών δικαστών, που είχαν λυσάξει να μην τους δεχτούν οι υπόδικοι της ΕΠΟ, μπαίνει και αυτή στην υπόθεση.
Παίρνει το βούλευμα και προχωράει, όπως τότε με τον Ολυμπιακό Βόλου, σε εκδίκαση των υποθέσεων. Αφού υπενθυμίσω ότι από το κατηγορητήριο του Αχιλλέα Μπέου τότε ισχυρού άντρα του Ολυμπιακού Βόλου ελάχιστες ήταν οι κατηγορίες που είχαν σχέση με την ομάδα του, για να μην παραμυθιάζονται κάποιοι, να αναδημοσιεύσω ένα πολύ ωραίο χρονικό που βρήκα στο ίντερνετ:
Στις 27 Ιουνίου του 2011, ο Αχιλλέας Μπέος απολογήθηκε στον ανακριτή και κρίθηκε προφυλακιστέος. Δεν του επιβλήθηκε "απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο", όπως έχει συμβεί ήδη με αρκετούς απ' τους εμπλεκόμενους στην τωρινή υπόθεση, αλλά προφυλακίστηκε. Παρόλα αυτά, με τον Μπέο στη φυλακή, η UEFA δεν ασχολήθηκε καθόλου με τον Ολυμπιακό Βόλου.
 Οι Βολιώτες όχι μόνο δεν αποκλείστηκαν, αλλά δύο εβδομάδες μετά από την προφυλάκιση Μπέου, μπήκαν κανονικά να παίξουν στον 2ο προκριματικό γύρο του Europa League με τη Ραντ. Νίκησαν 1-0 εκτός έδρας στις 14 Ιουλίου και μια εβδομάδα μετά, πήραν την πρόκριση με το 1-1 στον Βόλο.

Στις 28 Ιουλίου, ήρθε η ώρα των ελληνικών αθλητικών δικαστηρίων να τιμωρήσουν τον Ολυμπιακό Βόλου, με την Πειθαρχική Επιτροπή της Super League να τον στέλνει στη Β' Εθνική με βάση τις κατηγορίες που αντιμετώπιζε ο Μπέος.
Τιμώρησε τότε την ομάδα η UEFA;
Όχι, κι αυτό γιατί δεν ήταν τελεσίδικη απόφαση και ο Ολυμπιακός Βόλου είχε το δικαίωμα να υποβάλει έφεση, όπως κι έκανε. Έτσι, την ίδια μέρα που η Super League είχε υποβιβάσει τον Ολυμπιακό Βόλου για τις ενέργειες του Μπέου, η UEFA τον άφησε να αγωνιστεί κανονικά εκτός έδρας με την Ντιφερντάνζ. Παιχνίδι, μάλιστα, που οι Βολιώτες κέρδισαν με 3-0.

H UEFA δεν επιλήφθηκε του θέματος, παρά μόνο όταν αποφάνθηκε η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ. Τότε ο υποβιβασμός του Ολυμπιακού Βόλου είχε μετατραπεί σε αφαίρεση βαθμών, αλλά η αλλαγή της εγχώριας ποινής δεν ένοιαζε στο ελάχιστο την UEFA. Απ' τη στιγμή που υπήρχε τελεσίδικη απόφαση πειθαρχικού οργάνου της εγχώριας ομοσπονδίας, που τιμωρούσε ομάδα για παράνομη δραστηριότητα παράγοντα της και πιστοποιούσε την εμπλοκή του σε χειραγωγημένους αγώνες, η UEFA είχε αυτό που χρειαζόταν.
Ο Ολυμπιακός Βόλου όχι μόνο αποβλήθηκε την ίδια ημέρα απ' το Europa League, αλλά του επιβλήθηκε και 5ετής αποκλεισμός απ' τις διοργανώσεις της UEFA με τριετή αναστολή.

Αυτό συνέβη με τον Ολυμπιακό Βόλου.
Μπορεί να γίνει ένας μπούσουλας και για τον συνονόματο του Πειραιά. Και δεν μιλάμε για ισχυρό άντρα εδώ, αλλά για μεγαλομέτοχο και πρόεδρο της ΠΑΕ.
 Να επαναλάβω και όποιος θέλει ας ανατρέξει στην δικογραφία πως ελάχιστες από τις κατηγορίες του Μπέου είχαν να κάνουν με αγώνες ή θέματα του Ολυμπιακού Βόλου. Δεν ένοιαξε αυτό ούτε τις ελληνικές πειθαρχικές επιτροπές, ούτε τα πειθαρχικά όργανα της ΟΥΕΦΑ.
Κι αν στην Ελλάδα υπάρξει επιείκεια από τους ΤΑΚΤΙΚΟΥΣ δικαστές και αποφευχθεί η εσχάτη των ποινών, στην ΟΥΕΦΑ το βλέπω χλωμό…
Δεν πειράζει όμως. Δείτε το ποτήρι μισογεμάτο. Δεν θα έχετε του χρόνου άγχος στα προκριματικά και δεν θα υπάρχει κίνδυνος διασυρμού από καμιά Μπερ Σεβά…

απο το sdna.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου