Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2016

Πάμε ΔΕΘ για νέα κοροϊδία

απο τον  Άγγελο Στάγκο

Αφήσαμε πίσω μας το μεγάλο και θεαματικό σόου του πλειστηριασμού των τηλεοπτικών αδειών και μπαίνουμε ολοταχώς στην εβδομάδα του ετήσιου σόου της Θεσσαλονίκης, αυτό των εγκαινίων της ΔΕΘ, όπου πριν
δύο ακριβώς χρόνια ο Τσίπρας μεγαλούργησε με το περίφημο Πρόγραμμά του και έφτασε στην εξουσία.
Δεν έχει σχέση το γεγονός ότι τίποτα από όσα υποσχέθηκε τότε δεν υλοποιήθηκε, το αντίθετο μάλιστα.
Η αλήθεια είναι ότι από εκεί ξεκίνησε η τελευταία φάση της διαδρομής, κάτι σαν την κάθοδο του Μουσολίνι και του φασιστικού κόμματος στη Ρώμη.
Λέμε τώρα…

Άλλωστε, οι πρωτοβουλίες της κυβέρνησης τις τελευταίες εβδομάδες και μέρες  σχεδιάστηκαν εν όψει των εγκαινίων της ΔΕΘ, για να μην εμφανιστεί ο πρωθυπουργός εκεί με άδεια χέρια και φορτωμένος στην πλάτη το τρίτο μνημόνιο, τις περικοπές συντάξεων και την φοροκαταιγίδα.

Η καραμέλα της ανάπτυξης που υποτίθεται ότι βρίσκεται προ των πυλών δεν συγκινεί κανένα και δεν είναι και πιστευτή, η ανοχή της βίας των αναρχοαυτόνομων αφορά μόνον αυτούς και ίσως να μην πολυαρέσει στους υπόλοιπους πολίτες, η εδραίωση του καθεστώτος μέσω του εκπαιδευτικού συστήματος, του κρατικού μηχανισμού και της δικαιοσύνης γίνεται αντιληπτή, δυστυχώς, μόνον από τους άμεσα ενδιαφερόμενους και όχι από την απαθή κοινωνία που απλά μηρυκάζει και μουγκρίζει, οι δανειστές έκοψαν το βήχα σχετικά με την αναμόρφωση του χρέους και τις χαριστικές ρυθμίσεις προς οφειλέτες.

Επομένως τι έμειναν;. Έμεινε το πατροπαράδοτο κόψιμο της κορδέλας, στο οποίο ο Τσίπρας έχει επιδοθεί μετά μανίας, είτε έχει τελειώσει ένα έργο, είτε όχι, είτε άλλοι το είχαν ξεκινήσει και όχι αυτός. Έμεινε μία κουβέντα για επενδύσεις που δεν έρχονται γιατί ταυτόχρονα υπονομεύονται από τους υπουργούς του και τον ίδιο, αλλά ακούγονται ευχάριστα στα αυτιά.

 Και φυσικά, η μεγάλη επιτυχία ήταν το σόου με τις τηλεοπτικές άδειες, όπου με την απερίγραπτη διαδικασία σύλληψης και εκτέλεσης Παπά, ξεφτιλίστηκαν οι καναλάρχες, νέοι και παλιοί και η κυβέρνηση μπορεί να πανηγυρίζει ότι τους τα πήρε κιόλας (σπεύδοντας να ανακοινώσει –Τσίπρας – ότι θα τα μοιράσει ως νέος Ρομπέν των Δασών στους αναξιοπαθούντες), αδιάφορο για το ποια θα είναι η συνέχεια .
Αν δηλαδή θα καταπέσει ο διαγωνισμός, αν θα εισπράξει αυτά τα λεφτά, τι θα γίνει με τα νέα και παληά κανάλια, αν θα χάσουν άνθρωποι τη δουλειά τους, ποια θα είναι η σχέση της με τους νέους καναλάρχες  κλπ. Με λίγα λόγια, πάμε στη ΔΕΘ για νέα κοροϊδία.

Η αλήθεια είναι ότι η αντιπολίτευση δεν είναι σε καλύτερη κατάσταση εν όψει εγκαινίων της ΔΕΘ. Η Ν.Δ. δείχνει βαθιά διχασμένη μεταξύ Καραμανλικών και εκσυγχρονιστών, όπως απέδειξε περίτρανα η υπόθεση Γεωργίου και το χειρότερο, δεν διαθέτει ικανά και με πολιτικό μυαλό  στελέχη. Οι περισσότεροι είναι κυριολεκτικά για τα μπάζα και γίνονται μία χαψιά από τους Συριζαίους σε επικοινωνιακό επίπεδο.
 Από την άλλη πλευρά, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι αδυνατούν να βρουν κοινή περπατησιά, καθώς η Φώφη έχει πιάσει τα όρια της και ο Θεοδωράκης νομίζει ότι ακόμη είναι ο παρουσιαστής των «Πρωταγωνιστών».

Άρα, ο Τσίπρας εξακολουθεί να είναι ο κυρίαρχος του παιχνιδιού και αλί και τρισαλί για τους κανονικούς ανθρώπους. Που στην Ελλάδα δεν είναι και πολλοί, όπως αποδεικνύει κάθε μέρα ο Σώρας!

απο το reporter.gr


Πηγή: reporter.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου