Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2016

1 εκατ. ελβετικά φράγκα για την κατασκευή αθλητικού κέντρου στις πυρόπληκτες περιοχές της Πελοποννήσου και συγκεκριμένα στη "Σπιάντζα" του Πύργου Ηλείας,που δεν έγινε ποτέ

Λαβράκια από το «ντου» του ΣΔΟΕ στην ΕΠΟ, «χάθηκε» 1 εκατ.!

 Δεν έχει προηγούμενο το καθεστώς ανομίας που επικρατεί στην ΕΠΟ, για την οποία όσο περνάει ο καιρός, βγαίνουν ολοένα και περισσότερα στοιχεία στη... φόρα, τα οποία «καίνε» τις διοικήσεις των τελευταίων ετών και δείχνουν το... πάρτι που γινόταν στην Ομοσπονδία και για ποιο λόγο βέβαια άπαντες ήθελαν να παραμείνουν «γατζωμένοι» στις καρέκλες τους με οποιοδήποτε μέσο.

Το τελευταίο ευτράπελο συνέβη με την έφοδο του ΣΔΟΕ στα μέσα Ιουνίου κι αυτό γιατί εκείνο που
ειπώθηκε από πλευράς ΕΠΟ είναι πως τα βιβλία είχαν... χαθεί ή είχαν καταστραφεί, όπως αποκαλύπτει η «Εφημερίδα των Συντακτών»!
Το γεγονός αυτό ωστόσο, σε συνδυασμό με το ότι στην ΕΠΟ δεν έδειχναν την παραμικρή διάθεση να συνεργαστούν, έβαλε σε σκέψεις τους ανθρώπους του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, το οποίο έχοντας και τη βοήθεια του υπουργείου Πολιτισμού κι Αθλητισμού (γνώριζε τις συμφωνίες της ΕΠΟ και είχε στοιχεία για τη ροή εσόδων), ανακάλυψε στην οδό Φυλής μία αποθήκη, όπου ως... εκ θαύματος, υπήρχαν μέσα σε κούτες τα επίμαχα βιβλία!
Οταν πήγαν εκεί βρήκαν ένα πρόσωπο που είχε κλειδιά και φυσικά αναγκάστηκε να ανοίξει στο κλιμάκιο κι αφού κατασχέθηκαν οι 12 κούτες, η αποθήκη σφραγίστηκε, ενώ φέρεται να βρίσκεται ακόμη στην ιδιοκτησία της ΕΠΟ.

Αναζητείται 1 εκατ. ελβετικά φράγκα!
Το πιο σημαντικό στοιχείο ωστόσο που προκύπτει από τα βιβλία που αφορούν το διάστημα 2004-2013 είναι ότι... αγνοείται η τύχη ενός ποσού που φτάνει το 1 εκατ. ελβετικά φράγκα το οποίο και είχε λάβει η ΕΠΟ το 2007 από τον πρόεδρο της UEFA, Μισέλ Πλατινί για την κατασκευή αθλητικού κέντρου στις πυρόπληκτες περιοχές της Πελοποννήσου και συγκεκριμένα στη "Σπιάντζα" του Πύργου Ηλείας.
Αυτό βέβαια δεν έγινε ποτέ και τα χρήματα παραμένει άγνωστο πού κατέληξαν, κάτι που αποτελεί και το βασικό στοιχείο της έρευνας η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη.

Έρευνα για «μαύρο» χρήμα
Ολα αυτά φέρνουν για μία ακόμη φορά την ΕΠΟ σε εξαιρετικά δύσκολη θέση, ιδίως από τη στιγμή που τα στοιχεία τα οποία βρέθηκαν εμπίπτουν στον αυστηροποιημένο φορολογικό κώδικα και διερευνάται πολύ σοβαρά ζήτημα διακίνησης «μαύρου» χρήματος.

Κι αυτά βέβαια τη στιγμή που ως τώρα έχει ελεγχθεί μόλις το 10% του υλικού το οποίο βρέθηκε στην αποθήκη, οπότε ο καθένας μπορεί να φανταστεί τι άλλα... διαμάντια μπορεί να «κρύβονται» από τους κακουργηματικά κατηγορούμενους που διοικούσαν την ΕΠΟ τα τελευταία χρόνια.

Εδώ δε θα πρέπει να σημειωθεί ότι η... σιγή που υπάρχει το τελευταίο διάστημα από πλευράς Σταύρου Κοντονή, μόνο τυχαία δεν θα πρέπει να θεωρείται, καθώς ο ίδιος είναι ενήμερος για τις εξελίξεις, ενώ και οι εν λόγω έρευνες διεξάγονται σε πλήρη κυβερνητικό συντονισμό.

Στο μικροσκόπιο και τα τηλεοπτικά δικαιώματα του Κυπέλλου
Από εκεί και πέρα όπως σημειώνεται συνεχίζεται ο έλεγχος και γαι την -όπως όλα δείχνουν παράνομη και καταχρηστική- παραχώρηση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων των αγώνων του Κυπέλλου Ελλάδας την τετραετία 2012-16, τα οποία εξασφάλισε αρχικά Offshore κυπριακή εταιρία, η οποία όμως λειτουργούσε ως μεσάζοντας για χάρη του OTE TV.

Δείτε και το σχετικό έγγραφο από την έκθεση του ΣΔΟΕ που δημοσιεύει η εφημερίδα «Τα ΝΕΑ»...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου