Κυριακή 31 Ιουλίου 2016

Πρεμιέρα με MLS στην ελληνική αγορά εταιρικών ομολόγων


Νέο ρεκόρ πωλήσεων και κερδοφορίας αναμένει φέτος η εταιρεία MLS, η μόνη κατασκευάστρια smartphones και tablets στην Ελλάδα, η οποία έχει κατορθώσει να εκτοπίσει από την πρώτη θέση της ελληνικής αγοράς παγκόσμιους κολοσσούς όπως η Samsung και η Apple. 

Οι επιδόσεις και οι προοπτικές της προσελκύουν το ενδιαφέρον επενδυτικών χαρτοφυλακίων, που
έχουν τοποθετήσει σημαντικά κεφάλαια στη μετοχή της και έσπευσαν τώρα να καλύψουν και την ομολογιακή της έκδοση, εισφέροντας 4 εκατ. ευρώ.
Η κορυφαία ελληνική εταιρεία ψηφιακής τεχνολογίας επικοινωνιών ολοκλήρωσε με επιτυχία ομολογιακή έκδοση 4 εκατ. ευρώ, που καλύφθηκε με ιδιωτική τοποθέτηση από επιλεγμένους; επενδυτές.
Είναι η πρώτη έκδοση εταιρικών χρεογράφων που διατίθενται με ιδιωτική τοποθέτηση και θα εισαχθεί προς διαπραγμάτευση στο χρηματιστήριο.
Με το ομόλογο της MLS θα εγκαινιασθεί ουσιαστικά η αγορά εταιρικών χρεογράφων που προσπαθούν να δημιουργήσουν η διοίκηση του ΧΑ και η Επιτροπή Κεφαλαιαγορά, προκειμένου να δοθούν στις επιχειρήσεις πρόσθετες δυνατότητες χρηματοδότησης.
 Ομόλογα εισηγμένων εταιρειών - κυρίως μετατρέψιμα - διαπραγματεύονταν και παλαιότερα στο ΧΑ. 
Ομως από τότε που ξεκίνησε η κρίση η αγορά αυτή έχει νεκρώσει. Τώρα θ'αρχίσει να "ζωντανεύει" πάλι, καθώς το παράδειγμα της MLS θ'α;κολουθήσουν κι άλλες δυναμικές επιχειρήσεις.

Το ομόλογο της MLS είναι διάρκειας 4+1ετών, υψηλής πιστοληπτικής διαβάθμισης Investment Grade (ΙCAP), με ετήσιο επιτόκιο 5,30%.

 Ο τόκος καταβάλλεται κάθε τρίμηνο. 
Το αρχικό κεφάλαιο επιστρέφεται στον ομολογιούχο στη λήξη του χρεογράφου.
Την έκδοση κάλυψαν κυρίως εταιρίες Wealth Management όπως η Wealth Financial Services, η Euroxx Securities, η 3Κ Investments, θεσμικοί επενδυτές και ασφαλιστικές εταιρίες. Συμμετείχαν επίσης αρκετοί ιδιώτες.
Μέρος των κεφαλαίων θα κατευθυνθεί στην ανάπτυξη νέων καινοτόμων προϊόντων, όπως το MLS Magic™ (που κυκλοφορεί αυτές τις μέρες) και είναι η πρώτη συσκευή που είναι συγχρόνως Windows Laptop και Android Tablet. Επίσης, θα χρησιμοποιηθούν για περαιτέρω ανάπτυξη και εξέλιξη των τεχνολογιών αναγνώρισης φωνής και τεχνητής νοημοσύνης (MAIC) τόσο στα ελληνικά όσο και σε άλλες γλώσσες.

απο το  sofokleousin.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου