Παρασκευή 20 Μαΐου 2016

Faber: Οι πιο ελκυστικές επενδύσεις είναι αυτή τη στιγμή οι μετοχές χρυσού, πετρελαίου και φυσικού αερίου -Δηλώσεις του ιδίου για την Ελλάδα

Κάποιοι υποτιμημένοι κλάδοι δείχνουν σημάδια ότι έχουν προσεγγίσει τα κατώτατά τους επίπεδα
 - Προειδοποιεί πάντως ότι τεχνικά η αγορά δεν φαίνεται και σε πολύ καλή κατάσταση
Ο μεγαλοεπενδυτής Marc Faber είναι ιδιαίτερα γνωστός στο ευρύ κοινό για τις επίμονα αρνητικές προβλέψεις του όσον αφορά τις μετοχές.
Αλλά αυτό δε σημαίνει ότι είναι
αρνητικός για όλες τις μετοχές.
«Κάποιοι υποτιμημένοι κλάδοι δείχνουν σημάδια ότι έχουν προσεγγίσει σημαντικά επίπεδα χαμηλών τιμών», είπε ο Faber στο CNBC.
«Εξακολουθώ να είμαι αρνητικός για τις μετοχές, αλλά μπορώ να δω ότι θα υπάρξει περισσότερη εκτύπωση χρήματος στο μέλλον, γεγονός το οποίο θα ευνοήσει ορισμένους κλάδους».
 
Ειδικότερα, ο Faber είναι θετικός για τις μετοχές εξορυκτικών εταιρειών, καθώς και για εταιρείες από το χώρο του πετρελαίου και του φυσικού αερίου.
Η λογική του είναι ότι εάν οι αξίες των νομισμάτων υποχωρήσουν, ο χρυσός και τα άλλα εμπορεύματα θα μπορούσαν να βιώσουν αυξημένη ζήτηση από εκείνους που ελπίζουν να τα χρησιμοποιήσουν ως «αποθήκες» αξίας.
«Το πιο ελκυστικό επενδυτικό προϊόν είναι κατά τη γνώμη μου οι μετοχές του χρυσού και οι μετοχές πετρελαίου και φυσικού αερίου», είπα ο Faber στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNBC.
«Πιστεύω ότι έχουν σημαντικές προοπτικές ανόδου φέτος».
Γενικότερα, ο συνήθως καταστροφολόγος Faber αυτή τη φορά δίνει έμφαση στην ισορροπία που απαιτείται σε ένα επενδυτικό χαρτοφυλάκιο.
«Πρέπει να είσαι διαφοροποιημένος», τόνισε χαρακτηριστικά.
«Το να έχεις μερικά ακίνητα έχει λογική, το να έχεις μερικές μετοχές έχει λογική, το να έχεις μερικά μετρητά και ομόλογα πιθανότατα έχει νόημα και να έχεις μερικά πολύτιμα μέταλλα έχει νόημα».
Παρόλ' αυτά προειδοποιεί ότι «η αγορά δεν θα πάει πάνω.
Τεχνικά, η αγορά δε φαίνεται και σε πολύ καλή κατάσταση».

απο το www.bankingnews.gr 

Η Ελλάδα έχει χρεοκοπήσει(17 Απριλιου 2015)

Ο γνωστός επενδυτής σημειώνει ότι η δημοσιονομική κατάσταση της χώρας δεν μπορεί να διασωθεί


Η Ελλάδα είναι χρεοκοπημένη και θα πρέπει να κάνει στάση πληρωμών, δηλώνει ο γνωστός επενδυτής Marc Faber στο CNBC, προσθέτοντας ότι στην περιοχή παίζεται ένα “γεωπολιτικό παιχνίδι σκακιού”.
Ο επενδυτής, ο οποίος είναι γνωστός για τις απαισιόδοξες απόψεις του, σημειώνει στο CNBC ότι η δημοσιονομική κατάσταση της χώρας δεν μπορεί να διασωθεί.
“Ακόμα και αν η Ελλάδα αναπτύσσεται 10% ετησίως για τα επόμενα δέκα χρόνια, δεν θα είναι σε θέση να αποπληρώσει τα χρέη της”, δηλώνει στο CNBC.
“Έχει χρεοκοπήσει. Καλύτερα να αντιμετωπίσουμε την πραγματικότητα και να μην κλωτσάμε το τενεκεδάκι να πάει παρακάτω στον δρόμο. Η Ελλάδα θα πρέπει να κηρύξει στάση πληρωμών”.

Ο Faber δηλώνει ότι μολονότι η Ελλάδα θα μπορούσε να εγκαταλείψει την Ευρωζώνη και να υιοθετήσει ένα παράλληλο νόμισμά, υπάρχουν και γεωπολιτικοί παράγοντες και δεν υπάρχει όρεξη στην Ευρώπη να αφεθεί η χώρα να βγει από το ευρώ.
“Προσωπικά θεωρώ ότι δεν είναι τόσο πολύ ένα οικονομικό θέμα όσο ένα πολιτικό θέμα”, δηλώνει στην εκπομπή “Squawk Box” του CNBC Europe.

“Η Ευρώπη και ιδίως το ΝΑΤΟ αλλά και οι Ηνωμένες Πολιτείες, δεν θέλουν η Ελλάδα να φύγει (από την Ευρωζώνη) καθώς αν γίνει αυτό άλλοι θα αρχίσουν να χτυπούν την πόρτα της χώρας – όπως οι Ρώσοι ή πιθανώς οι Κινέζοι. Είναι σε μεγάλο βαθμό ένα γεωπολιτικό παιχνίδι σκακιού που παίζεται”.

Ο μεγαλοεπενδυτής υποστηρίζει παράλληλα ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα κινδυνεύει να χάσει πολλά εάν η Ελλάδα κηρύξει στάση πληρωμών και σε αυτό το πλαίσιο, η Ελλάδα είναι σε ισχυρή θέση να διαπραγματευτεί καλύτερους όρους για το πρόγραμμα διάσωσης και τις αποπληρωμές χρέους.
“Νομίζω ότι η ΕΚΤ και οι ευρωπαϊκές τράπεζες θα πρέπει να αναλάβουν τεράστιες ζημιές στα δάνεια τους προς την Ελλάδα και τις αγορές ομολόγων που έχουν κάνει (εάν χρεοκοπήσει)”, σημειώνει.
“Νομίζω ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε πολύ ισχυρή διαπραγματευτική θέση. Αν δεν θέλουν να πληρώσουν τι θα κάνεις, θα εισβάλεις και θα τους κρεμάσεις;” δηλώνει χαρακτηριστικά.

απο το kourdistoportocali.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου