Κυριακή 22 Μαΐου 2016

"Αστακός" το Αγιο Ορος για τον Πούτιν - Τι θα συζητήσει με Τσίπρα


Η προσωπική ασφάλεια του Ρώσου Προέδρου βρίσκεται ήδη στο Άγιο Όρος για να οργανώσει τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας που απαιτούνται για την επίσκεψή του εκεί.

Ο Πούτιν θα επισκεφθεί το Άγιο Όρος κατά τη διάρκειά της
διήμερης επίσκεψής του στην Ελλάδα .
Στο Άγιο Όρος θα βρίσκεται και ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών, Κύριλλος, αφού οι Ρώσοι εορτάζουν τα χίλια χρόνια της εκεί παρουσίας τους.

Η κυβέρνηση ελπίζει η επίσκεψη αυτή να αναθερμάνει τις χλιαρές ελληνορωσικές σχέσεις, που δοκιμάστηκαν όταν η Ελλάδα δίστασε να τηρήσει επαρκείς αποστάσεις από την αντιρωσική πολιτική της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.

Ενα άλλο σοβαρό σημείο είναι ότι πριν από ένα δίμηνο η Ελλάδα (η ΔΕΠΑ) υπέγραψε με την Edison και τη ρωσική Gazprom «μνημόνιο αναβίωσης» της συμφωνίας για τον αγωγό που θα φέρνει καυσιμα από τη Ρωσία στη Βουλγαρία, από εκεί στην Ελλάδα και από την Ελλάδα στην Ιταλία. Ο αγωγός αυτος είναι ανταγωνιστικός προς τον ΤΑΡ που φέρνει πετράλαιο των Αζέρων στην Ελλάδα μέσω Τουρκίας.
Οι Ρώσοι ενδιαφέρονται να παρακάμψουν στους εξαγωγικούς αγωγούς τους μη φιλικές χώρες όπως η Τουρκια και η Ουκρανια, αλλά η ΕΕ (και οι ΗΠΑ) «δεν θέλουν ούτε να ακούσουν» για το συγκεκριμένο αγωγό. Η Ελλάδα και η Ιταλία είναι οι μόνες που τον βλέπουν θετικά.

απο το vimaorthodoxias.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου