Πέμπτη 19 Μαΐου 2016

Χάρτες διαμελισμού της Τουρκίας κατακλύζουν τα ΜΜΕ - Πανικόβλητη η Άγκυρα

Ανάστατη είναι η τουρκική κοινωνία εμπρός στα σενάρια διαμελισμού της χώρα, τα οποία άνουν την εμφάνισή τους όλο και εντονότερα ακόμα και τουρκικά ΜΜΕ.

Πληθαίνουν τα άρθρα με χάρτες, οι οποίοι προβλέπουν τον
κατακερματισμό του πανσπερμικού αυτού κράτους
Όπως μεταδίδει η τουρκική ισλαμική εφημερίδα «MilliGazete» ο χάρτης διαμελισμού, τον οποίο δημοσίευσε η πασίγνωστη αμερικανική εφημερίδα «NewYorkTimes» αποτελεί το πιο πρόσφατο από τα αμέτρητα δημοσιεύματα που έχουν κατακλύσει την παγκόσμια κοινή γνώμη και την προετοιμάζουν για την κατάρρευση της Τουρκίας.

Αναφέρονται μια σειρά από περιστατικά, όπως για παράδειγμα τον Αύγουστο του 2002, όταν δύο Γάλλοι εμπειρογνώμονες για τον εκσυγχρονισμό των τουρκικών λιμανιών χρησιμοποιούσαν έναν χάρτη με την γείτονα διαμελισμένη.
Το ίδιο έτος, η ιταλική εφήμερα LaRepubblica είχε δημοσιεύσει ένα χάρτη που παρουσίαζε το ανεξάρτητο Κουρδιστάν μετά τον διαμελισμό της Τουρκίας.
Το 2006 ξέσπασε σάλος με αμερικανικό χάρτη της Νέας Μέσης Ανατολής, όπου παρουσιάζονταν η Τουρκία διασπασμένη, ενώ παρόμοιος χάρτης παρουσάστηκε και στο αμερικανικό κογκρέσο.
Αργότερα, το 2014 μια αμερικανική έκδοση του RobinWright με τίτλο, «Από τα πέντε κράτη μπορεί να δημιουργηθούν 14 κράτη», περιλάμβανε τον διαμελισμό όλων σχεδόν των χωρών της Μέσης Ανατολής συμπεριλαμβανόμενης και της Τουρκίας.

Αλλά υπάρχουν και χάρτες Τούρκων στρατιωτικών που απεικονίζουν το μοιραίο για την Άγκυρα, όπως ο άνω χάρτης του πρώην Αρχηγού του τουρκικού Γενικού Επιτελείου Στρατού. Κενάν Εβρέν.
Είναι προφανές ότι η πολιτικοκοινωνική κρίση στην πανσπερμική Τουρκία δρομολογεί σενάρια διαμελισμού, μιας και οι πληθυσμοί στην γείτονα δεν είναι λίγοι.

απο το prisonplanet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου