Παρασκευή 20 Μαΐου 2016

Αυτά είναι τα έξοδα των ομάδων για να αγωνιστούν στη Γ Εθνική-Η παρουσίαση των 18 προέδρων της Α1 κατηγορίας της ΕΠΣΜ


Μια κατηγορία(Γ Εθνική) που δεν υπάρχουν επιχορηγήσεις και άλλα έσοδα, μια κατηγορία που για να επιβιώσουν οι ομάδες χρειάζονται…ήρωες που σιγά σιγά εκλείπουν.

Ας πάρουμε το παράδειγμα του Πυράσου Νέας Αγχιάλου, μιας ομάδας που ανέβηκε πέρσι στη Γ Εθνική και φέτος βλέπει το
φάσμα του υποβιβασμού στο τοπικό πρωτάθλημα της ΕΠΣ Θεσσαλίας.

Το magnesiasports.gr ανέλυσε τα έξοδα της ομάδας κατά τη φετινή σεζόν και έχοντας ως δεδομένο πως τα έσοδα είναι ελάχιστα, είναι απορίας άξιον για τους περισσότερους πως βρίσκονται οι πόροι!

Αναλυτικά το ρεπορτάζ :
«16.000 ευρώ πλήρωσε τη φετινή σεζόν η διοίκηση του Πυράσου μόνο για να παίξει τα εντός έδρας παιχνίδια!
Αυτό το ποσό προκύπτει από τρία σίγουρα έξοδα που πληρώνει κάθε ομάδα για να τελεστούν οι αγώνες: διαιτησία, γιατρό και εισιτήρια.

Συγκεκριμένα, 13.500 ευρώ ήταν το κόστος της διαιτησίας για το σύλλογο της Νέας Αγχιάλου.
Δεν είχε καμία διαιτησία από όμορο νομό, Λάρισα ή Φθιώτιδα τη φετινή αγωνιστική περίοδο, σε αντίθεση με πέρυσι.
Πέντε διαιτησίες ήταν από την ΕΠΣ Μακεδονίας, τρεις από την Βοιωτία, δύο από την Εύβοια, δύο από την Κοζάνη, μία από Φωκίδα, Τρίκαλα, Πέλλα και Ημαθία. Να αναφέρουμε ότι υπήρξαν σύλλογοι άλλων Ενώσεων στο 2ο όμιλο που είχαν διαιτησίες από όμορους νομούς και μερικές ακραίες περιπτώσεις!
Στο αδιάφορο βαθμολογικά ματς Οπούντιος-Πύδνα της 30ής αγωνιστικής, ο ρέφερι ήταν από την Κάλυμνο, ενώ στον αγώνα Δωτιέας-Ρήγας Φεραίος, το εξοδολόγιο διαιτητών κόστισε περίπου 2500 ευρώ καθώς ο διαιτητής προέρχονταν από το Λασίθι.

Οι διαιτησίες που είχε ο Πύρασος ήταν: Με Νίκη Βόλου: Ψυχούλας (Βοιωτίας), με Θεσπρωτό: Ξηρογιάννης (Βοιωτίας), με Αχιλλέα Νοεκαισάρειας: Λάμπρου (Εύβοιας), με Οικονόμο: Παλιούρας (Μακεδονίας), με Φαρκαδόνα: Κουφογιάννης (Φωκίδας), με Πιερικό: Μολιχιτούδης (Μακεδονίας), με Ρήγα Φεραίο: Καρατέρπος (Κοζάνης), με Φιλιππιάδα: Μπαϊραμίδης (Κοζάνης), με Φωκικό: Ψυχούλας (Βοιωτίας), με Αχέροντα: Βουρνέλης (Μακεδονίας), με Πύδνα: Μολιχιτούδης (Μακεδονίας), με Αιγινιακό: Γρατσάνης (Τρικάλων), με Δωτιέα: Φωτιάς (Πέλλας), με Καραϊσκάκη: Βρέσκας (Ημαθίας), με Οπούντιο: Μηλιάδης (Μακεδονίας), με Τύρναβο: Φώτης (Εύβοιας).

Επιπλέον σταθερά έξοδα είναι τα 42 ευρώ που παίρνει ο παράγοντας της ΕΠΣΘ που κάνει την οικονομική επιστασία. Το ποσό φθάνει τα 670 ευρώ εάν υπολογίσουμε πως ο Πύρασος έδωσε 16 εντός έδρας αγώνες.
Ακόμη, έχουμε τα εισιτήρια που τα εκτυπώνει και τα στέλνει με κούριερ η ΕΠΟ και κάθε δέμα κοστίζει 73 ευρώ, δηλαδή 1170 ευρώ για την αγορά των εισιτηρίων! Επίσης, δεν ξεκινάει αγώνας χωρίς γιατρό.
 Εδώ τα έξοδα δεν είναι στάνταρ, εξαρτώνται από τη συμφωνία της κάθε ομάδας με τον γιατρό.
 Κατά μέσο όρο είναι 40 ευρώ, δηλαδή 40 επί 16 αγώνες, άλλα 640 ευρώ.
Τα προαναφερθέντα είναι τα σίγουρα έξοδα για να διεξαχθούν οι αγώνες.
Από εκεί και πέρα, είναι οι ποινές από κάρτες.
Κάθε κόκκινη κοστίζει 40 ευρώ και υπάρχει η ανάλογη ταρίφα: 10 ευρώ για την 1η και την 5η κάρτα, 15 για τη 2η και την 6η, 25 ευρώ για την τρίτη, ενώ κάθε ομάδα πληρώνει 300 ευρώ εφόσον οι παίκτες της σε έναν αγώνα συμπληρώσουν έξι κίτρινες κάρτες.

Σε όλα αυτά, φέτος για την ομάδα του Πυράσου υπήρχε πρόστιμο 2500 για το ποτήρι καφέ που φίλαθλος έριξε στο διαιτητή στο ματς με τη Νεοκαισάρεια και άλλα πρόστιμα από την Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ.
Αξίζει να σημειώσουμε πως τα πρόστιμα πρέπει να πληρώνονται, καθώς σε διαφορετική περίπτωση δεν ορίζονται οι αγώνες. Τα χρωστούμενα προς την ΕΠΟ δεν πρέπει να ξεπερνούν ένα συγκεκριμένο ποσό για κάθε σωματείο.
Διακόσια ευρώ πλήρωσε ο Πύρασος για την έκδοση ταυτότητας προπονητή στον Παναγιώτη Παπαρίζο για το ματς της 33ης αγωνιστικής, ώστε να είναι νόμιμος και να μην τιμωρηθεί όπως η Φαρκαδόνα στον αγώνα με τη Νίκη και 60 ευρώ για κάθε νέο δελτίο που εκδίδει σε ποδοσφαιριστή.

Εάν προσθέσει κανείς τα πολλά χρήματα που δίνονται για τα 16 ταξίδια, από την Πιερία ως το Καναλάκι (μαζί με το φαγητό της αποστολής πριν και μετά το ματς), τις τρεις-τέσσερις διανυκτερεύσεις που είναι απαραίτητες (ειδικά για τα ματς του χειμώνα που αρχίζουν στις 15:00), τους γιατρούς-φυσιοθεραπευτές, τις διάφορες εργασίες στο γήπεδο, το μισθολόγιο προπονητών-παικτών, το αθλητικό υλικό όπως εμφανίσεις αγώνων, φόρμες, μπουφάν, μπάλες, τότε μπορεί να καταλάβει γιατί η Γ” Εθνική είναι χρυσοφόρα για την ΕΠΟ και ιδιαιτέρως ζημιογόνα για τα σωματεία που δεν λαμβάνουν επιχορηγήσεις, δεν έχουν μεγάλα έσοδα από χορηγίες, ούτε τηλεοπτικά όπως στις επαγγελματικές κατηγορίες.
Με  όλα αυτά τα έξοδα, υποτίθεται πως η κατηγορία είναι ερασιτεχνική…

Αυτά είναι σε γενικές γραμμές τα έξοδα που αντιμετώπισε φέτος ο Πύρασος και ο …κάθε Πύρασος στο 2ο όμιλο της Γ” Εθνικής.
Το εξοδολόγιο διαιτησίας με μέσο όρο πάνω από 800 ευρώ για κάθε παιχνίδια ήταν το ίδιο για τη Νίκη Βόλου και για τον Ρήγα Φεραίο, ίσως υπήρξαν κάποιες αποκλίσεις.

Για παράδειγμα η Νίκη είχε μεγαλύτερα πρόστιμα που έφθασαν τα 10.000 ευρώ στις πρώτες αγωνιστικές, συν ενστάσεις στα ματς με τη Φαρκαδόνα (500 ευρώ η κάθε ένσταση), συν δικηγόρους για τις υποθέσεις των -6 βαθμών και του αγώνα με τον Πιερικό, ενώ οι σημαντικές διαφορές έχουν να κάνουν με τις πληρωμές παικτών και προπονητών που τα μεγέθη διαφέρουν από σύλλογο σε σύλλογο.»

πηγή: sportsup


Η παρουσίαση των 18 προέδρων της Α1 κατηγορίας της ΕΠΣΜ

(Το Μπάτζετ της κάθε ομάδας)

Η αγάπη για το ποδόσφαιρο και για την ομάδα της περιοχής τους, τους οδήγησε να ασχοληθούν με τα διοικητικά των ομάδων.
Ο λόγος για τους 18 προέδρους της Α1 κατηγορίας.

Αναλυτικά:

Σάββας Παμπουκίδης (Αίας Ευόσμου):  Είναι 55 ετών και έχει δύο κόρες. Με τα διοικητικά ασχολείται 18 χρόνια. Ασχολήθηκε με τα διοικητικά λόγω της αγάπης του για το ποδόσφαιρο αλλά και γιατί ο Αίας είναι ομάδα της γειτονιάς του.
Επάγγελμα: επιχειρηματίας (ενυδρείο).
Μπάτζετ ομάδας: «Παλεύουμε για να αντεπεξέλθουμε στα έξοδα που απαιτούνται.
Είμαστε μια καλή παρέα και προσπαθούμε για το καλό της ομάδας».

Μιχάλης Σαμαράς (ΑΟ Καρδίας): Είναι 40 ετών.
Από το 2002 ασχολείται με τα διοικητικά. Πρόεδρος είναι φέτος αλλά και την περίοδο 2010-2011.  Ως ποδοσφαιριστής έπαιξε στη Φλόγα Ανάληψης, στον Αγιο Γεώργιο αλλά και σε ομάδες της Βουλγαρίας όταν ήταν φοιτητής. Η αγάπη για τον αθλητισμό και τον τόπο καταγωγής του τον οδήγησε να ασχοληθεί με τα διοικητικά.
Μπάτζετ: Καλύπτει τα απολύτως λειτουργικά έξοδα,  προπονητή,  διαιτητές και βενζίνες.
Επάγγελμα: Χημικός μηχανικός.

Λάκης Παπαδόπουλος (ΓΣ Ηλιούπολη): Είναι 60 ετών και έχει τρεις κόρες.  Το 1983 ίδρυσε την Αναγέννηση Ηλιούπολης που ανέβηκε τέσσερις κατηγορίες.  Το 2000 έγινε η συγχώνευση της Αναγέννησης, του
Ορφέα Ηλιούπολης και της Αστραπή Κυψέλης  όπου δημιουργήθηκε ο ΓΣ Ηλιούπολης με τον οποίο πήρε δύο κύπελλα το 2007 μετά από νίκη επί του Παύλου Μελά και το 2014 μετά από επικράτηση επί της Νίκης Μεσημερίου ενώ το 2013 έχασε στον τελικό από τον Θερμαϊκό Θέρμης. Ως ποδοσφαιριστής έχει παίξει στη Νίκη Μεσημερίου και στον ΠΟ Ν. Καλλικράτειας. Ασχολήθηκε με τα διοικητικά γιατί από μικρός είχε αρρώστια με το ποδόσφαιρο και ήταν το μοναδικό του χόμπι.
Επάγγελμα: Εμπορος ετοίμων ενδυμάτων
Μπάτζετ: 20 χιλιάδες.

Θωμάς Βασιλάκης (Αχιλλέας Τριανδρίας): Είναι 53 ετών και έχει τρία παιδιά. Με τα διοικητικά ασχολείται επτά χρόνια. Τα τέσσερα ήταν γενικός αρχηγός και τα τρία τελευταία είναι πρόεδρος. Ηταν ποδοσφαιριστής του Αχιλλέα από το 1984 ως το 2000 ενώ έπαιξε ακόμη σε Φοίνικα Τούμπας και στη Βέροια Β’ Εθνική. Ασχολήθηκε με τα διοικητικά λόγω της αγάπης του για την ομάδα.
Μπάτζετ: «Σφιχτή οικονομική πολιτική ενώ η ομάδα στηρίζεται στις ακαδημίες»

Γιάννης Σαπάνης (Δόξα Πενταλόφου): Είναι 33 ετών και αρραβωνιασμένος.
Μπάτζετ της ομάδας: 20 χιλιάδες ευρώ.
Επάγγελμα: Ιδιωτικός υπάλληλος.
Μια παρέα ανέλαβαν την διοίκηση για να μη διαλυθεί η ομάδα. Ως ποδοσφαιριστής έπαιξε σε Δόξα Πενταλόφου, Ηρακλή Ψαχνών, Θρασύβουλο Γ’ και Β Εθνική, Μακεδονικό Λητής. Ο αδερφός του Ηλίας είναι προπονητής στην Κ17 του Αγροτικού Αστέρα, ενώ ο Μίλτος Σαπάνης σταμάτησε το ποδόσφαιρο.

Αλέξανδρος Γεωργιάδης (Θύελλα Περιστερώνα): Είναι 54 ετών και έχει δύο κόρες. Ασχολείται με τα διοικητικά την τελευταία τετραετία ενώ έπαιξε Ποδόσφαιρο στην Θύελλα πριν 25 χρόνια για μια δεκαετία. Αυτό που τον οδήγησε να ασχοληθεί με τα διοικητικά ήταν η αγάπη για το ποδόσφαιρο, την ομάδα και το χωριό που είναι μικρό. Αλλωστε αυτό που έχει μόνο είναι πολιτιστικό σύλλογο και ποδοσφαιρική ομάδα.
Επάγγελμα: Περιφερειακός διευθυντής σε εταιρία.
Μπάτζετ: «Δεν είναι μεγάλο. Τα καταφέρνουμε με λίγα χρήματα και συνεννόηση» τόνισε.

Μπάμπης Αμπατζίδης (Θερμαϊκός Θέρμης):
Με τα διοικητικά ασχολείται 15 χρόνια από διάφορες θέσεις από τις ακαδημίες μέχρι την πρώτη ομάδα και τη θέση του προέδρου.Επαιξε ποδόσφαιρο στην ΑΕ Αμπελοκήπων Δράμας.
Μπάτζετ της ομάδας: 25 χιλιάδες περίπου.
Επαιζαν τα παιδιά του στον Θερμαϊκό και ήταν κάτι που τον τράβηξε να ασχοληθεί με τα διοικητικά.
Επάγγελμα: ιδιωτικός υπάλληλος.

Κώστας Τσεμπεκίδης (Ιάσονας Αυγής):
Είναι 70 ετών και έχει δύο παιδιά που βρίσκονται στο Ντίσελντοφ. Είναι πρόεδρος στον Ιάσονα για δεύτερη χρονιά. Επαιζε ποδόσφαιρο στη Δάφνη Πολυμύλου Κοζάνης, στο Φίλυρο ενώ πήγε και στον ΠΑΟΚ όπου δεν έπαιξε λόγω ατυχήματος ενώ τα προηγούμενα χρόνια ήταν στη Γερμανία για επαγγελματικούς λόγους. Τα τελευταία χρόνια βγήκε στη σύνταξη και αν και έχει διαρκείας στον ΠΑΟΚ, η αγάπη του για το ποδόσφαιρο και το γεγονός ότι είναι γαμπρός στην Αυγή τον οδήγησε να ασχοληθεί με τα διοικητικά του Ιάσονα ομάδα της οποίας  διετέλεσε και προπονητής.
Μπάτζετ ομάδας: Πάνω 60 χιλιάδες καθώς η ομάδα δεν έχει ακαδημίες, κάτι που θέλει να δημιουργήσει.

Κώστας Παζαρόπουλος (Κεραυνός Αγγελοχωρίου): Σταδιοικητικά είναι από το 2010 ενώ πρόεδρος είναι για δεύτερη χρονιά.
Ποδόσφαιρο έπαιξε στον Κεραυνό Αγγελοχωρίου και στην ΑΕ Κρήνης
Επάγγελμα: Δύτης.
Μπάτζετ της ομάδας: 25 χιλιάδες.
Αυτό που τον ώθησε στα διοικητικά ήταν η αγάπη για το ποδόσφαιρο καθώς σταμάτησε σε ηλικία 30 ετών και τώρα είναι 35 ετών.

Χρήστος Χατζηαντωνίου  (Μακεδονικός Λητής):
Είναι 46 ετών και έχει δύο κορίτσια. Ασχολήθηκε έντεκα χρόνια με τα διοικητικά ενώ την τελευταία πενταετία είναι πρόεδρος. Στην ομάδα της Λητής έπαιξε ποδόσφαιρο για μια δεκαετία. Αυτό που τον οδήγησε να ασχοληθεί με τα διοικητικά ήταν η αγάπη για το σύλλογο που έχει βγάλει 15 επαγγελματίες ποδοσφαιριστές.
Μπάτζετ: Οι ποδοσφαιριστές έρχονται για να παίξουν μπάλα και οι περισσότεροι είναι γηγενείς.
Επάγγελμα: Δημοτικός υπάλληλος.

Παύλος Ανδρώνης (Μακεδονικός): Είναι 54 ετών και έχει δύο κόρες. Δέκα χρόνια είναι στα διοικητικά του Μακεδονικού.
Επαιξε ποδόσφαιρο στον ΠΑΟΚ και στην Δόξα Ρετζικίου. Αυτό που τον οδήγησε να ασχοληθεί με τα διοικητικά ήταν η αγάπη του για το ποδόσφαιρο και την ομάδα.
Επάγγελμα: Εκδότης
Μπάτζετ: Βασίζεται στην αγάπη των ποδοσφαιριστών.

Βασίλης Στεφόπουλος (Οδυσσέας Κορδελιού): Είναι 58 ετών και ασχολείται με τα διοικητικά παραπάνω από μια εικοσαετία από τις θέσεις του υπεύθυνου δημοσίων σχέσεων, γενικού αρχηγού και φέτος του προέδρου. Επαιξε στον Οδυσσέα και ποδόσφαιρο μια περίοδο έχοντας κάποιες συμμετοχές με την ομάδα.
Επάγγελμα: ελεύθερος επαγγελματίας (τυπογραφείο).
Μπάτζετ της ομάδας: 25-30 χιλιάδες με τα λειτουργικά έξοδα στα οποία βοηθάει και ο κόσμος. Είκοσι από τους 28 παίκτες είναι του Κορδελιού. Αυτό που τον ώθησε να ασχοληθεί με την ομάδα είναι η αγάπη του για τον Οδυσσέα.

Αθανάσιος Αγγέλου (Ολυμπιακός Κυμίνων): Είναι 53 ετών και έχει δύο παιδιά. Είναι για τρίτη χρονιά στη θέση του προέδρου. Ασχολήθηκε γιατί του αρέσει το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και το παρακολουθεί από παιδάκι.
Μπάτζετ της ομάδας; 30-35 χιλιάδες.
Επάγγελμα: Γεωπόνος.

Γιώργος Τσαρδακλής (Παύλος Μελάς): Είναι 32 ετών. Στα διοικητικά είναι από το 2013 στη θέση του αντιπροέδρου ενώ φέτος είναι πρόεδρος. Ο προηγούμενος πρόεδρος Χρήστος Παπουλίδης τον είχε ζήτησε να μπει στη διοίκηση ως αντιπρόεδρος και το είχε κάνει. Ο πατέρας του ήταν ποδοσφαιριστής στον ΠΑΟΔ για πολλά χρόνια αλλά και σε άλλες ομάδες ενώ ο ίδιος ήταν από μικρός στα γήπεδα. Είχε παίξει ποδοσφαιριστής για μια χρονιά στα παιδικά τμήματα του Παύλου Μελά.
Επάγγελμα: Ορθοπαιδικός γιατρός στο Παπανικολάου ενώ είναι και γιατρός του Παύλου Μελά από το 2009.
Μπάτζετ της ομάδας: Εχει από τα καλά μπάτζετ της κατηγορίας και ταυτόχρονα ακαδημία με 250 παιδιά περίπου.

Αθανάσιος Αλίρης (ΠΟ Μαλακοπής Πυλαίας): Είναι 46 ετών και έχει ένα παιδί.Είναι στα διοικητικά πάνω από μια δεκαετία και πρόεδρος την τελευταία τριετία. Επαιξε ποδόσφαιρο στη Μαλακοπή από 13 ετών και ακόμη στον Ολυμπιακό Ροδόπολης και Φοίνικα Τούμπας. Αυτό που τον οδήγησε να ασχοληθεί με τα διοικητικά, ήταν η αγάπη για την ομάδα και το ποδόσφαιρο και τα παιδιά που θέλουν να παίξουν ποδόσφαιρο και να έχουν ευκαιρίες να παίξουν ποδόσφαιρο.
Επάγγελμα: Ασφαλιστής- μεσίτης.
Μπάτζετ της ομάδας. Το μυστικό της επιτυχίας είναι ότι δεν στηρίζεται σε υψηλά μπάτζετ.  Η ακαδημία είναι στο δίκτυο ακαδημιών του ΠΑΟΚ ενώ κάτι σημαίνει ότι προπονητές των ακαδημιών του ΠΑΟΚ πέρασαν από την Μαλακοπή.

Γιώργος Σαμαράς (ΠΑΟ Κουφαλίων): Είναι 56 ετών και έχει τρεις κόρες. Στα διοικητικά ήταν από το 1996-1999 στις θέσεις του αντιπροέδρου και του ταμία, το 2006-2008 ως αντιπρόεδρος, το 2009-2011 στη Δ’ Εθνική και φέτος ως πρόεδρος. Ασχολήθηκε με τα διοικητικά γιατί του αρέσει το ποδόσφαιρο, είναι φαν της ομάδας και ήθελε να βοηθήσει την κατάσταση.
Επάγγελμα: Μηχανουργός.
Μπάτζετ της ομάδας: γύρω 40 χιλιάδες.

Μυλιόρδος Κυριαζής (Φοίνικας Πολίχνης): Είναι 47 ετών έγγαμος με τρία παιδιά. Η αγάπη του για το ποδόσφαιρο και τον Φοίνικα τον οδήγησε να ασχοληθεί με τα διοικητικά. Όπως ανέφερε είναι Πολιχνιώτης γέννημα-θρέμμα. Δεν έτυχε να παίξει στην ομάδα Ποδόσφαιρο και για αυτό θέλησε να τη βοηθήσει διοικητικά προσθέτοντας: «Μου ζητήθηκε να βοηθήσω το σύλλογο και το αποδέχτηκα με στόχο την ανάδειξη νέων παιδιών.
Επάγγελμα: Εισαγωγική εταιρία ανταλλακτικών αυτοκινήτων με τέσσερα καταστήματα στη Θεσσαλονίκη
Μπάτζετ: Λειτουργικές υποχρεώσεις.
Ως ποδοσφαιριστής αγωνίστηκε σε Αστέρα Συκεών, Αλεξάνδρεια (Γ’ Εθνική),  Βέροια (Β’ Εθνική), Ακρίτες Συκεών Δ’ Εθνική, Μελισσοχώρι, Βαφειοχώρι Δ’ Εθνική. Στόχος είναι η ανάδειξη του σωματείου και ανακτήσει την παλιά του αίγλη.

Συμεών Αβραμίδης (Νίκη Μεσημερίου): Είναι 49 ετών, παντρεμένος με ένα παιδί. Αυτός είναι ο πέμπτος χρόνος στη θέση του προέδρου. Όπως ανέφερε μια παρέα αποφάσισαν να αναλάβουν την ομάδα. Αυτό που τους οδήγησε ήταν η αγάπη για αυτήν, το χωριό και το άθλημα. Μέσω της Νίκης ήθελαν να περάσουν κάποια μηνύματα δημιουργώντας καλά παιδιά και καλούς χαρακτήρες. Ο πρόεδρος της Νίκης πρόσθεσε: «Η ομάδα είχε φτάσει σε χαμηλό σημείο. Την πρώτη χρονιά η ομάδα σώθηκε και πέρσι ανέβηκε στην Α1 και έφτασε στον τελικό κυπέλλου».
Επάγγελμα: Ελεύθερος επαγγελματίας
Μπάτζετ ομάδας: «Διαμορφώνεται ανάλογα με το σεβασμό που δείχνουμε σε αυτό που κάνουμε».

(15.09.2015) απο το metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου