Κυριακή 24 Απριλίου 2016

Χάρτης: Σε τι Θεό πιστεύουν οι ηγέτες της Ευρώπης


Τι είναι αυτό που ενώνει τον Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο Ολάντ και τον Λουκασένκο της Λευκορωσίας;
Τα κοινά θρησκευτικά τους (δεν) πιστεύω. 
 Ο χάρτης που χρωματίζει τις χώρες της Ευρώπης ανάλογα με την θρησκεία και το δόγμα του ηγέτη της

Ένας πολύ ενδιαφέρον και "φρεσκότατος" χάρτης κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο ο οποίος δείχνει τα
θρησκευτικά πιστεύω των ηγετών της Ευρώπης.
Πιστεύω τα οποία σε αρκετές περιπτώσεις είναι εντελώς διαφορετικά από αυτά των λαών που κυβερνούν.

 Το περίφημο ορθόδοξο τόξο δεν δείχνει και τόσο αρραγές σε επίπεδο ηγετών καθώς ξεκινάει από την Κύπρο συνεχίζεται στα βόρεια σύνορα μας για να διακοπεί στην Ουκρανία όπου ο νεαρός πρωθυπουργός της, Volodymyr Groysman, ο οποίος ανέλαβε καθήκοντα μόλις στις 14 Απριλίου δηλώνει Εβραίος στο θρήσκευμα. Επίσης οι συντάκτες του χάρτη επέλεξαν να κατατάξουν την Λευκορωσία στις χώρες με άθεους ηγέτες αν και ο Αλεξάντερ Λουκασένκο έχει αυτοπροσδιορισθεί ως "ορθόδοξος άθεος".

"Διπολικός" ως προς τα θρησκευτικά πιστεύω είναι και ο Σλοβάκος πρωθυπουργός ο οποίος με την σειρά του δηλώνει ταυτόχρονα άθεος και Καθολικός.
Αν κρίνουμε από άλλες περιπτώσεις τα θρησκευτικά πιστεύω υπερνικούν τα γονίδια αθεΐας όταν η δημοτικότητα των πολιτικών είναι χαμηλή και λίγο πριν την προεκλογική περίοδο.

Ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας είναι από μόνος του μία κατηγορία αν και στον χάρτη συμπεριλαμβάνεται με το σκούρο γκρι χρώμα που είναι για τους άθεους ηγέτες. Ο Αντόνιο Κόστα είναι ο μοναδικός αγνωστικιστής ηγέτης που έχουμε στην Γηραιά ήπειρο.

Οι συντάκτες του χάρτη αναφέρουν ότι αυτός αφορά τους επικεφαλής κυβερνήσεων και όχι μονάρχες ή προέδρους. Φυσικά υπάρχουν εξαιρέσεις όπως αυτή της Γαλλίας ο όπου ο πρόεδρος εκλέγεται από τον λαό και ασκεί εξουσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου