Κυριακή 24 Απριλίου 2016

Στο σφυρί τα "φιλέτα" της Θεσσαλονίκης

«Πωλητήριο» σε πολλά ακίνητα της Θεσσαλονίκης βάζει το Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων, ύστερα και από σχετικές συναντήσεις που είχε με παράγοντες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της πόλης.

Ποια είναι τα ακίνητα που βγαίνουν στο σφυρί;


- Μακεδονία

Το αεροδρόμιο «Μακεδονία», του οποίου η παραχώρηση στην ελληνογερμανική Fraport-Slentel θα
ολοκληρωθεί έως το τέλος της χρονιάς. Η συγκεκριμένη εγκατάσταση ανήκει στην ομάδα των 14 περιφερειακών αερολιμένων που έχουν πωληθεί στους Γερμανούς επενδυτές.

- Ακίνητο στην περιοχή της Μίκρας πλησίον του αεροδρομίου

Βρίσκεται εντός του αστικού ιστού της Αγ. Τριάδας και συγκεκριμένα στα ανατολικά όρια του συμπαγούς τμήματος της εν λόγω πόλης (εξέλιξη του παραθαλάσσιου αρχικού οικισμού). Χωροθετείται επίσης πλησίον της -οικιστικά ανεπτυγμένης έδρας του Δήμου Θερμαϊκού- πόλης της Περαίας και του διεθνούς αεροδρομίου «Μακεδονία» στη Μίκρα.

- ΟΛΘ

Εντός του Ιουλίου αναμένεται να κατατεθούν τελικά, κατόπιν τρίμηνης παράτασης, οι δεσμευτικές προσφορές στο πλαίσιο του διαγωνισμού για την πώληση πακέτου μετοχών του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ Α.Ε.).

Από τα οκτώ επιχειρηματικά σχήματα που είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την εταιρεία στην προηγούμενη φάση του διαγωνισμού, τουλάχιστον τέσσερα φαίνεται ότι το διατηρούν, καθώς ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του ΤΑΙΠΕΔ για επικαιροποίησή του.

- Πάρκινγκ του ΟΛΘ

- Εμπορική στοά Μοδιάνο

Το κόστος αποκατάστασης του ακινήτου της ιστορικής αγοράς Μοδιάνο, την οποία επίσης διαχειρίζεται το ΤΑΙΠΕΔ (κάτοχος του 43,3% του ακινήτου), υπολογίζεται σε 3,5 εκατ. ευρώ. Στόχος είναι να επαναλειτουργήσει ως αγορά τροφίμων.

- Μαρίνα της Αρετσούς στην Καλαμαριά

Σχεδιάζεται η ήπια ανάπλαση όχι μόνο της μαρίνας αλλά και ολόκληρου του θαλάσσιου μετώπου της Αρετσούς, από την πλαζ έως την ιστορική «Ρέμβη».

- Στρατόπεδο Γκόνου

Σχεδιάζεται η δημιουργία εμπορευματικού κέντρου στο στρατόπεδο Γκόνου στη Θεσσαλονίκη, σε συνεργασία με τη ΓΑΙΑΟΣΕ. Σύμφωνα με μελέτη του ΤΕΕ - Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας, το εμπορευματικό κέντρο χωροθετήθηκε δίπλα στη ΒΙΠΕ Σίνδου (στο πρώην στρατόπεδο Γκόνου, έκτασης 672 στρεμμάτων), σ' ένα σημείο δηλαδή που διαθέτει σύνδεση με το σιδηροδρομικό δίκτυο και έχει πρόσβαση σε κύριους οδικούς άξονες.

- Στρατιωτικό αεροδρόμιο του Σέδες στην περιοχή Θέρμης

Το ΥΕΘΑ φέρεται να έχει δεχθεί να μεταφερθούν οι Patriot που βρίσκονται στη βάση, ώστε αυτή η μεγάλη έκταση των περίπου 1.300 στρεμμάτων να πάρει τελικώς άλλη χρήση. Θεωρείται ότι στο Σέδες μπορεί να γίνει ένα resort το οποίο θα έχει και γήπεδο γκολφ, αθλητική εγκατάσταση, η δημιουργία της οποίας ευνοείται από τον υψηλό υδροφόρο ορίζοντα του Ανθεμούντα.

Τέλος, για την ανάπτυξη τουριστικών χρήσεων φέρεται να προορίζονται τα ακίνητα του στρατοπέδου «Μεγάλου Αλεξάνδρου», της ΕΡΤ στην περιοχή της Περαίας, της παραθαλάσσιας έκτασης στην Επανομή και του κάμπινγκ της Αγίας Τριάδας.

απο τη Zougla

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου