Κυριακή 6 Μαρτίου 2016

To φαινόμενο της αθεΐας και η έξαρσή της στη νεολαία


Υπάρχει Θεός;
Ένα από τα κυριότερα ερωτήματα με το που ερχόμαστε σε αυτή τη ζωή, ίσως και το κυριότερο. Από τη πιο μικρή ηλικία που ξεκινάει η μνήμη μας θυμόμαστε όλοι αυθόρμητα να έχουμε αναρωτηθεί αν υπάρχει Θεός. Από που προήλθαμε.

Πως εμφανιστήκαμε ξαφνικά εδώ, γιατί; Υπάρχει κάποιος λόγος η έτσι τυχαία; Κάποιος είναι υπεύθυνος γι αυτό η πάλι είναι τυχαίο;
Τι συμβαίνει τελικά;

Όλοι οι άνθρωποι που πάτησαν το πόδι τους σε αυτή τη ζωή έχουν
κάνει μέσα τους αυτές τις ερωτήσεις.

ΌΛΟΙ! Είτε το παραδέχονται είτε όχι.
Με αυτό το θέμα έχουν ασχοληθεί φιλόσοφοι καθ' όλη τη χρονική διάρκεια, από τα πολύ παλιά χρόνια, έχουν ασχοληθεί επιστήμονες όλων των ειδών, έχουν ασχοληθεί άτομα κάθε θρησκείας που υπήρχε και δημιουργήθηκε στη πορεία του χρόνου με πιο ειδικούς πλέον τα τελευταία χρόνια τους θρησκειολόγους και τους θεολόγους σαν ειδικοί πλέον στο κομμάτι της θρησκείας.

Κι αυτό γιατί πολλές θρησκείες μαζεύτηκαν καθ' όλη την πορεία των ετών, έτσι έπρεπε να μπει μία τάξη σε ένα γενικό πλαίσιο όπου αξιολογούνται οι θρησκείες βάσει <<στάνταρ>> και <<ξεκάθαρων>> πλέον πραγμάτων όπου υπάρχουν σίγουρα συμπεράσματα αφού έχουν διαλευκανθεί όλα μέσα στους αιώνες που πέρασαν. Έτσι η έτοιμη τροφή που πλέον έχει σερβιριστεί δεν αφήνει περιθώρια για αμφισβήτηση και έρευνα αφού οποιαδήποτε αντίθετη άποψη περιθωριοποιείται και τιμωρείται χωρίς καν να έχουν απαντηθεί και εξηγηθεί τα τυχόν αμφιλεγόμενα σημεία. Το σύστημα είναι γνωστό, ανελέητο κι αποτελεσματικό.

Όμως πάντα μακριά από αυτό το σύστημα υπάρχει και η άποψη των απλών καθημερινών ανθρώπων που μπορεί να έχουν γεννηθεί σε έναν περίγυρο με μία συγκεκριμένη θρησκεία ή να έχουν διαλέξει μία θρησκεία ή να μην θέλουν τελικά να ενστερνίζονται καμία θρησκεία με αποτέλεσμα να είναι άθεοι η θεϊστές ( δηλαδή να πιστεύουν σε μία ανώτερη δύναμη χωρίς να γνωρίζουν απολύτως τίποτα με το αν εκφράστηκε ποτέ και τι ζητάει από αυτούς ). Έτσι λοιπόν <<αυτή>> η άποψη των καθημερινών ανθρώπων είναι η καρδιά της πίστης!


Στη χώρα μας την Ελλάδα που μας ενδιαφέρει πιο πολύ το θέμα αυτό, τις τελευταίες δεκαετίες έχουν αλλάξει κατά πολύ τα πράγματα σε αυτόν τον τομέα ιδίως στη νεολαία.

Δε θα ξεχάσω ποτέ πριν 3-4 χρόνια σε ένα κρατικό κανάλι μία εκπομπή με κάτι μαθητές γυμνασίου ( μπορεί και λυκείου αλλά νομίζω γυμνασίου αν δε με απατά η μνήμη μου) όπου τους ρώτησε η δημοσιογράφος τον καθένα ξεχωριστά αν πιστεύουν στον Θεό κι απάντησαν σχεδόν όλοι " ΟΧΙ " !
Όλοι μας οι πιο μεγάλοι σε ηλικία μέχρι και οι γεννημένοι στη δεκαετία 80 κι ακόμα ακόμα στις αρχές του 90, μεγαλώσαμε πηγαίνοντας στο κατηχητικό της ενορίας άσχετα αν πηγαίναμε συχνά στην Εκκλησία η πηγαίναμε στα πνευματικά κέντρα της ενορίας η στις χριστιανικές εστίες των πόλεων.

Το κίνητρο εκτός του ότι μας έστελναν και οι γονείς μας ή οι γιαγιάδες μας για να έχουμε μια χριστιανική παιδεία, ήταν και το ότι πάντα στα κατηχητικά μετά τη διδασκαλία παίζαμε πολλά παιχνίδια διαφόρων ειδών με βραβείο σοκολατάκια και διάφορα άλλα που έκαναν την ατμόσφαιρα ευχάριστη κι ελκυστική.
 Ενώ στα πνευματικά κέντρα η στις χριστιανικές εστίες εκτός απ τη διδασκαλία υπήρχαν αίθουσες ολόκληρες με διαφόρων ειδών παιχνιδιών όπως πχ από επιτραπέζια παιχνίδια και επιτραπέζια ποδοσφαιράκια ξύλινα η μη, μέχρι ηλεκτρονικά παιχνίδια.
Μέσα στις διδασκαλίες όμως ασχολούμασταν με την ύπαρξη του Θεού μέσα από την ορθοδοξία και τις γραφές και λύναμε πολλές απορίες και πολλές άλλες όχι. Αποδοχή πολλών λογικών συμπερασμάτων η και διαφωνία κάποιων παράλογων.

Το σημαντικό είναι ότι ψάχναμε και δημιουργούσαμε μέσα μας την αναζήτηση για τον Θεό και την Πίστη ότι όντως υπάρχει, δημιουργώντας μέσα μας μία συνείδηση πάνω σε αυτό το θέμα ( θα μπορούσαμε να πούμε θρησκευτική συνείδηση αν και δεν είναι 100% σωστή η ετοιμολογία αυτή ) κι αποκτώντας και πολλά στοιχεία παιδείας αφού ο λόγος του Ιησού Χριστού είναι γεμάτος αγάπη και κατανόηση.
Έτσι από όλη αυτή τη διδασκαλία και την αναζήτηση πάνω σε αυτή είχαμε ενισχύσει την λογική μας σκέψη πάνω στο θέμα της ύπαρξης του Θεού και πάντα πιστεύαμε σε Αυτόν άσχετα με την ζωή που έκανε ο καθένας. Ήταν μία κολώνα θα μπορούσαμε να πούμε στις αρχές και τις αξίες μας όπου φαινόταν αμετακίνητη στα πιστεύω μας. Εννοείται μιλάμε πάντα για την πλειοψηφία της εποχής.

Έτσι αυτές οι γενιές άσχετα αν ήταν καλοί η κακοί η χλιαροί στις πράξεις τους υπήρχε ένα <<φρένο >> μέσα τους ακόμα και στις πολύ κακές πράξεις ώστε να μη συνεχίζουν σε πολύ χειρότερα. Φυσικά μιλάμε για την δικιά μας χώρα στις προηγούμενες δεκαετίες. Εννοείται ότι σε άλλες εποχές χρησιμοποιήθηκε σαν πρόσχημα ο Θεός και η χριστιανική θρησκεία από αυτοκράτορες και ιεράρχες για να πραγματοποιήσουν πολύ άσχημα συμβάντα κι ακόμα χρησιμοποιείται κάποιες φορές από τον πολύ <<χριστιανικό>> λευκό οίκο. Όπως χρησιμοποιείται και από άλλες θρησκείες όπως το ισλαάμ στις μέρες μας.

Έτσι λοιπόν στις μέρες μας για όλα αυτά παίρνει το φταίξιμο ο Θεός σύμφωνα με τη σκέψη των άθεων άρα δε πρέπει να υπάρχει Θεός για να σταματήσουν όλα αυτά. Μία ρηχή και πολύ επιφανειακή σκέψη χωρίς βάθος και δομή , προβάλλοντας μία απλή φθηνή λογική με πρόσχημα ότι αποσκοπεί στη λύση ενός προβλήματος χωρίς να τους ενδιαφέρει η να γνωρίζουν τις καταστάσεις που μπορεί να δημιουργηθούν από μία τέτοια απόφαση. Η << λογική >> ενός άθεου λοιπόν είναι το ζουμί της υπόθεσης!
Ψάχνοντας στο μυαλό ενός άθεου λοιπόν για να μπορέσουμε να κατανοήσουμε σε βάθος τη ψυχοσύνθεση τους και τον τρόπο λογικής τους λειτουργίας καθώς και τη νοοτροπία της εποχής μας που όλο και πλησιάζει στον αθεϊσμό. Η ιδεολογία αυτή περιέχει πολλά περίεργα κι ακατανόητα σημεία.

Τα τελευταία χρόνια λοιπόν οι άθεοι έχουν πολλαπλασιαστεί ειδικά λόγω των νέων παιδιών.
Η πρώτη ερώτηση που έρχεται κατευθείαν στο μυαλό είναι: τι έγινε λοιπόν και η νέα γενιά δεν επισκέφτηκε κατηχητικά, πνευματικά κέντρα των ενοριών και τις χριστιανικές εστίες της κάθε πόλης;
Η ερώτηση φαντάζει απλή αλλά η απάντηση είναι πολύ πιο πολύπλοκη.

Όπως αναφερθήκαμε παραπάνω τα κατηχητικά εκτός από τόποι διδασκαλίας ήταν και τόποι ψυχαγωγίας και παιχνιδιού. Έτσι συνήθως κάθε Σάββατο η Κυριακή που δεν είχαμε σχολείο είχαμε έναν τόπο συνάντησης με φίλους όπου θα περνάγαμε καλά με διάφορες μορφές παιχνιδιών. Εκτός από τα παιχνίδια γνώσης και ψυχαγωγίας, μπορεί να υπήρχε και μία ηλεκτρονική συσκευή ( συνήθως ατάρι ) η πολλές φορές πηγαίναμε κι εκδρομή για μπάλα και αθλητισμό.
Άσχετα αν κι εμείς είχαμε σπίτι μας μία ηλεκτρονική συσκευή ( πχ σουπερ νιτέντο η μέγκα ντράιβ ) ήμασταν ενεργητικοί και βγαίναμε σε αλάνες η σε γήπεδα και παίζαμε.
Η νέα γενιά βρίσκοντας μπροστά της υψηλή τεχνολογία όπως τάμπλετ, λάπτοπ, τηλέφωνα με πολλές εφαρμογές ( smartphone ) και γενικά τη χρήση του ίντερνετ, έχει αποδειχθεί ότι η νέα γενιά είναι πιο τεμπέλα κι αφού έχει τη διασκέδαση μαζεμένη σε ένα gadget πιο ο λόγος να αναζητήσει άλλες πηγές διασκέδασης.
 Άσε που η εγκληματικότητα έχει αυξηθεί οπότε δεν θα αφήσουμε το παιδί να γυρνάει μόνο του κι όταν επιτρέπουν οι συνθήκες από τις υψηλές απαιτήσεις των γονέων ( που συνήθως θα δουλεύουν κι οι δύο ) μόνο τότε θα τον πάει ο γονέας σε κάποια ομάδα να αθληθεί και να μείνει σε ασφαλές περιβάλλον μέχρι να τελειώσει ο γονέας να πάει να τον πάρει. Έτσι οι συνθήκες δυσκολεύουν για να πάει το παιδί στο κατηχητικό.

 Όσον αφορά για τα πνευματικά κέντρα των ενοριών που εκτός από κατηχητικό για τους μικρούς φίλους πραγματοποιούν και δραστηριότητες για μεγάλους, αυτά τα κέντρα χτίστηκαν από τις οικονομίες της κάθε ενορίας και με την οικονομική κρίση δύσκολα συντηρούνται, αφού οι ενορίες δίνουν αγώνα να συντηρήσουν καλά καλά τις εκκλησίες τους.
Έτσι λοιπόν πολλά από αυτά τα πνευματικά κέντρα δύσκολα τα βγάζουν πλέον πέρα ειδικά αν δε στηρίζονται από τον επίσκοπο της κάθε πόλης. Οι χριστιανικές εστίες κρατάνε ακόμα ίσως λόγω χρηματοδότησης τους από κάποια πηγή ( δεν το ξέρω ακριβώς αυτό ) η από στήριξη της κάθε επισκοπής μάλλον, είναι πιο ενεργές αλλά ακόμα και κει η νεολαία είναι ακόμα μικρότερη σε αριθμό. Αυτά ίσως είναι ένα μέρος της αύξησης του αθεϊσμού.

Ένα άλλο μέρος του προβλήματος είναι η διδασκαλία των θρησκευτικών στα σχολεία. Τα τελευταία χρόνια δεν δίνεται η απαραίτητη προσοχή από το υπουργείο παιδείας σε αυτό το μάθημα. Η γνώση είναι ελλιπέστερη σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια και ειδικά στο λύκειο κανείς δεν ασχολείται με αυτό το μάθημα καθώς τους ενδιαφέρει να ασχοληθούν με τα μαθήματα των πανελληνίων. Ειδικά στις μέρες μας η κυβέρνηση μέσω του υπουργού παιδείας θέλει να μετατρέψει το μάθημα των θρησκευτικών σε μάθημα θρησκειολογίας από τη 3η δημοτικού και το κάθε παιδί να μαθαίνει από 5 σελίδες ισλαάμ! 5 σελίδες βουδισμό! και 5 σελίδες ταοϊσμό! Καθόλου έκπληξη αφού γνωρίζουμε ότι αυτή η κυβέρνηση δηλώνει άθεη..
Άλλο μέρος του προβλήματος είναι τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.
Η τηλεόραση και ο τύπος πολλές φορές προωθεί άθεες αντιλήψεις κι αξίες όχι μόνο Ελληνικής προέλευσης αλλά κυρίως ξένης.
Για παράδειγμα μια πολύ δημοφιλής σειρά αμερικανικής προέλευσης δείχνει μια παρέα όπου ο πρωταγωνιστής είναι διάνοια στη φυσική κι όπου δηλώνει άθεος συν ότι ο φίλος του έχει συκοφαντήσει απρεπώς το όνομα του Ιησού Χρηστού στη σειρά.

Μπορούμε να βρούμε πάμπολλα παραδείγματα από τις ξένες σειρές όπου τις βλέπει φανατικά η νέα γενιά εδώ στην Ελλάδα κι όχι μόνο.
Στην Ελληνική τηλεόραση και τον τύπο όσον αφορά τη δημοσιογραφία και την πληροφόρηση και ψυχαγωγία είναι γνωστό ότι σε μεγάλα πόστα των καναλιών είναι γεμάτα με άτομα ακροαριστερής και άθεης ιδεολογίας. Δεν είναι τυχαίο ότι τη τελευταία εικοσαετία δεν μπορείς να βρεις μία εκπομπή στα μεγάλα κανάλια να μιλάει για τον θεό ακόμα και σε περιόδους Χριστουγέννων και πάσχα εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων αφού είναι πλέον ντεμοντέ και ξεπερασμένες.

Ειδικά στις μέρες μας αυτοί οι άνθρωποι έχουν ξεσαλώσει αφού πριν λίγο καιρό ένας παρουσιαστής ψυχαγωγικού προγράμματος σε μεγάλο πανελλαδικό κανάλι στο τέλος της εκπομπής μπροστά στα παιδάκια είπε ότι αφού υπάρχουν στον κόσμο παιδάκια που πεινάνε και πεθαίνουν άρα δεν υπάρχει Θεός.. και τα παιδάκια τον κοίταζαν απορημένα..Λες και φταίει ο Θεός για αυτή τη κατάσταση και όχι η ελεύθερη βούληση των ανθρώπων που αν με τη θέληση τους ήταν κοντά στον Θεό και σε αυτά που λέει ο Ιησούς Χριστός δεν θα συνέβαιναν αυτά.

Τι να κάνει ο θεός να επέμβει και να τα σταματήσει?
Μα ο Θεός είναι πνευματικός Άρχοντας όπως μας λέει ο πάτερ Παϊσιος , δεν επεμβαίνει στην ελεύθερη βούληση των ανθρώπων.<< Αν ήθελε ο Θεός έλεγε με μια βροντερή φωνή: η μετανοείτε η γυρνάω το κουμπί των σεισμών στα 12 ρίχτερ. Και να αρχίσει σιγά σιγά.. αλλά αυτό δεν ωφελεί.>> Έτσι θα μετάνιωναν όλοι αμέσως αλλά δεν θέλει αυτό ο Θεός. Θέλει με την καρδιά σου να τον διαλέξεις! Αυτά είπε ο Άγιος του Θεού. Επίσης έχει πει πάνω στο θέμα: <<Τον Θεό δεν τον ενδιαφέρει τόσο αυτή η ζωή αλλά η άλλη ζωή. Ο Θεός είναι δίκαιος!
 Η δικαιοσύνη του Θεού δεν κάνει λάθος. Αυτοί που θα δικαιωθούν στην άλλη ζωή θα είναι ευτυχείς ! >> Βέβαια δεν είναι μόνο ο παρουσιαστής που το είπε αυτό αλλά κι αυτοί που απ το παρασκήνιο τον προέτρεψαν να το πει..
Ο Ιησούς Χριστός όμως έχει πει ότι όποιος βάλει σε πειρασμό κάποιον από τους δικούς του ανθρώπους, τότε είναι προτιμότερο να δέσει μία πέτρα στο λαιμό του και να πέσει στη θάλασσα.
 Μη ξεχνάμε και τους << καλλιτέχνες >> της Ελλάδος που ως επί το πλείστον είναι άθεοι κι έχουν τις ίδιες ακριβώς απόψεις για όλα τα θέματα! Ας μην το αναλύσουμε όμως αυτό σε αυτό το άρθρο.

Άλλο μέρος του προβλήματος και σημαντικότερο από όλα είναι η στάση της εκκλησίας σε πολλά θέματα και η ηθική κατάπτωση επισκόπων και ιερέων του κύκλου της. Η εκκλησία έχει καταντήσει μαγαζί εδώ και πάρα πολύ καιρό αφού η κάθε ενορία που πρέπει να πληρώσει ρεύμα, νερό, αποκατάσταση ζημιών και συντήρηση και να κάνει και κοινωνικό έργο πρέπει να δώσει το ποσοστό της στα ανώτερα στρώματα..
Έτσι ο ιερέας κάθε ενορίας σε πολύ δύσκολους καιρούς πρέπει να παλέψει με αυτά τα προβλήματα. Υπάρχουν κι εξαιρέσεις φυσικά όπου οι επίσκοποι είναι καλοί και κάνουν πολύ κοινωνικό έργο αλλά σε πολύ λίγες περιπτώσεις.
Έτσι τον ιερέα της ενορίας μας πρέπει να τον στηρίζουμε!!! Γιατί δίνει αγώνα! Είναι επίσης γνωστό υπάρχουν και ιερείς που μόνο ιερείς δεν είναι.. και είναι κι αρκετοί. Βέβαια κι οι ιερείς άνθρωποι είναι κι αμαρτάνουν όπως κι εμείς άλλωστε, αλλά όταν ξεπερνούν τα όρια της ασυδοσίας δίνουν το κακό παράδειγμα και γίνονται η αιτία μαζί με τους επισκόπους να μην υπηρετούν τον Χριστό αλλά τον χρυσό, να κάνουν τους απλούς ανθρώπους να απεχθάνονται μαζί με αυτούς και τον Θεό.
Βέβαια δεν είναι σωστή λογική αυτή αφού στην εκκλησία δεν πας για τον παπά η τον δεσπότη αλλά για τον Χριστό! Και η σχέση μας με τον Χριστό δεν πρέπει να επηρεάζεται από τους ανθρώπους αφού λέει ο Ιησούς Χριστός ότι είναι επικατάρατος αυτός που ελπίζει σε άνθρωπο. Αφού όλοι οι άνθρωποι απογοητεύουμε συχνά τους γύρω μας και τον εαυτό μας. Μόνον στον Ιησού Χριστό πρέπει να ελπίζουμε!

Σε έναν διάλογο που είχα με κάποιον σοβαρό κύριο 45 + στην ηλικία μου είπε:
- Τι να πιστεύω? Αφού ο παπάς της ενορίας μου που τον ξέρω 30 χρόνια ήρθε σπίτι να κάνει ευχέλαιο και καθώς έλεγε τα λόγια έβαλε το χέρι πίσω απ τη πλάτη του και μου κούναγε το χέρι του να του δώσω τα φράγκα.
- Εσύ να κάνεις αυτά που σου λέει ο Χριστός και να πιστεύεις. Ο παπάς μπορεί να κάνει ότι θέλει. Επειδή ο παπάς κάνει ανοησίες εσύ δε θα πιστεύεις?
Μετά από αυτό έκανε μια παύση και σκέφτηκε χωρίς να απαντήσει και μετά συζητήσαμε γενικά πάνω στο θέμα.

Αυτά τα κακά παραδείγματα είναι επίσης υπεύθυνα για την έξαρση της αθεϊας στη χώρα μας. Όμως ακόμη χειρότεροι κι από τους ιερωμένους θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι οι θεολόγοι. Πάντοτε στις εκπομπές θρησκευτικού περιεχομένου λόγω επικαιρότητας κυρίως πριν το πάσχα, καλούσαν στην εκπομπή έναν θεολόγο ο οποίος ήταν συνήθως αν όχι πάντα αυστηρός, απότομος, φωνακλάς, χωρίς επιχειρήματα για όλες τις ερωτήσεις και πάνω από όλα.. αντιπαθητικός!

Αυτός ο απόλυτος συνομιλητής με τον άσχημο τρόπο που διέκοπτε πάντα τον άλλον έπρεπε να μιλήσει εκ << μέρους >> του Χριστού και της εκκλησίας.
Το παιχνίδι ήταν χαμένο πάντα από πριν για τους τηλεθεατές που ήθελαν να ακούσουν δυο λόγια αληθινά γεμάτα Χριστό κι αγάπη, και πάνω από όλα το παιχνίδι ήταν χαμένο για την νεολαία! Ακόμα και άτομα με καλή σκέψη και θετικά προσκείμενα στον Χριστιανισμό τους δημιουργούσε απέχθεια ένα τέτοιο θέαμα.
 Πόσο μάλλον άτομα χωρίς κάποια συμπάθεια στην ορθοδοξία η τις θρησκείες. Πως θα τους κέρδιζε ένας τέτοιος άνθρωπος?
Το ίδιο σκηνικό επαναλαμβανόταν και σε άλλες εκπομπές με ανάλογα θέματα και συνήθως καλούσαν τα ίδια τέτοια άτομα.
Τίποτα δεν ήταν τυχαίο.
Η τελευταία φορά που είδα κάτι ανάλογο ήταν πριν λίγο καιρό σε εκπομπή πανελλαδικού καναλιού με θέμα τη μετενσάρκωση.
 Ο θεολόγος παρότι ήταν συμπαθητική φυσιογνωμία όταν άρχισε να μιλάει ξεστόμισε έναν λόγο χωρίς βάση, δομή και λογική και στο τέλος δεν κατάλαβε κανείς το συμπέρασμα και τα επιχειρήματα που απουσίαζαν.
Κι όταν πήγε να πει κάτι σωστό και να διορθώσει μία κυρία που είπε ότι τάχα ο Ωριγένης μίλησε για μετενσάρκωση, ο θεολόγος είπε ότι αυτό είναι λάθος χωρίς να εξηγήσει αναλυτικά να καταλάβει ο κόσμος τι είχε πει ακριβώς ο Ωριγένης.
Οι θεολόγοι πάντα νομίζουν ότι τα έχουν μάθει καλά και σωστά και δεν υπάρχει κάτι για έρευνα και χώρος να ειπωθεί κάτι διαφορετικό αφού ξεφεύγει από αυτά που ξέρουν από κάποιους συγκεκριμένους- αγαπημένους πατέρες της εκκλησίας, άρα έχεις μπει σε σκέψεις αιρετικές και πρέπει οπωσδήποτε να εξομολογηθείς γιατί διέπραξες αμάρτημα σοβαρό.

Η τρομοκρατία της σκέψης και της σύγχυσης μαζί με τον εσωτερικό φόβο και τον θυμό του εγωισμού της στιγμής μπορεί να οδηγήσουν ένα καλοπροαίρετο άτομο να ξεφύγει ακόμη παραπάνω από αντίδραση και να πράγματι αιρετικός η ακόμα να γίνει κι άθεος.

Και ειδικά η νεολαία που το αίμα της βράζει και που τα συναισθήματα είναι πιο έντονα είναι πιο αντιδραστική. Αυτό το συναίσθημα το είχα νιώσει πολλές φορές σε μικρότερη ηλικία κι ακόμα το νιώθω σε μικρότερο μεν βαθμό όταν βλέπω ακόμα τέτοιες εικόνες.
 Θυμάμαι στην χριστιανική εστία της πόλης μου οι δάσκαλοι που κάποιοι από αυτούς ήταν θεολόγοι κι άλλοι χωρίς να είναι λέγανε ακριβώς τα ίδια με μια αυστηρή γραμμή και μας κοιτάζανε υποτιμητικά και ειρωνικά κατά βάθος αν και επιφανειακά έδειχναν ότι θέλανε να απαντήσουν στις ερωτήσεις μας από ενδιαφέρον που αφορούσαν ερωτήσεις για τη θρησκεία, για τους εξωγήινους κι αν υπάρχει ζωή σε άλλους πλανήτες, για τους Έλληνες φιλοσόφους και πάντα η απάντηση τους περιελάμβανε τις εξής ατάκες:
- Ο άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος είπε αυτό. Ο ιερός Χρυσόστομος είπε εκείνο. Ο άγιος Ιωάννης ο δαμασκηνός είπε αυτά. Ο μέγας Βασίλειος είπε το άλλο. Γίνεσαι αιρετικός αν έχεις αμφιβολίες.

Ή αν τους μίλαγες για ανεξήγητα φαινόμενα και την ύπαρξη εξωγήινων η άλλων πολιτισμών στο σύμπαν εκεί γούρλωναν τα μάτια και σε κοίταζαν σαν αιρετικό ούφο. Παράδειγμα:
- Στην περιοχή Νάζκα στο Περού υπάρχουν σχεδιασμένες τεράστιες γεωμετρικές γραμμές που από ψηλά φαίνεται σαν αεροδρόμιο. Επίσης είναι ζωγραφισμένα τεράστια εκατοντάδες σχήματα μέχρι και σχήματα ζώων και εντόμων. Με ποιο τρόπο το σχεδίασαν αφού δεν υπήρχε τεχνολογία? Λέγεται ότι το σχεδίασαν για να το βλέπουν οι <<θεοί>> από ψηλά η ότι εκεί υπήρχε πράγματι αεροδρόμιο.
- Αυτός ο συγγραφέας που τα λέει αυτά είναι αιρετικός και φαντασμένος. Εξωγήινοι δεν υπάρχουν κι ας λέει αυτός. Αν υπήρχε τεχνολογία προ Χριστού θα το ξέραμε. Πιο παλιά δε γίνεται να υπήρχε τεχνολογία αφού ο κόσμος φτιάχτηκε το 5000 πΧ σύμφωνα με τους πατέρες της εκκλησίας οπότε πότε πρόλαβαν να δημιουργήσουν τεχνολογία?
- Άσχετα τι λέει αυτός για εξωγήινους τα στοιχεία είναι σοβαρά και δεν αμφισβητούνται. Τι έχετε να πείτε για τα στοιχεία?
- Δε μπορεί να συμβαίνουν αυτά.
Όταν τους ρώταγες : - Πως είναι δυνατόν όλες οι μυθολογίες των λαών να γράφουν για <<θεούς>> και ειδικά οι Έλληνες που έχουν πιο πλούσια μυθολογία?
- Οι Έλληνες ήταν φαντασμένοι και αμαρτωλοί και για να δικαιολογήσουν τις αμαρτίες τους έλεγαν ότι τις έκαναν κι οι θεοί τους. Και αν υπήρχε κάτι ύποπτο, τότε αυτά ήταν δαιμόνια.
- Γιατί ο θεός της παλαιάς διαθήκης είναι εκδικητικός και ζηλιάρης? Αφού ο Θεός μας είναι αγάπη και μόνον. Και γιατί τους έλεγε οφθαλμών αντί οφθαλμού?
- Ο ίδιος θεός είναι απλά οι εβραίοι δεν είχαν το κατάλληλο επίπεδο τότε για να καταλάβουν και γι αυτό ο καλός θεός τους έλεγε με αυτόν τον τρόπο, μην κάνεις κακό γιατί μετά θα το δεχτείς. Πρόσεχε.
( κι όμως αυτήν την απάντηση δίνανε. ΔΕΝ υπερβάλλω.. )
Εδώ φτάνουν στο σημείο να μειώσουν και τον ίδιο τον Κύριο μας τον Ιησού Χριστό για να υπερασπιστούν τα λεγόμενα των << αγαπημένων >> τους αλάθητων πατέρων..
Ένας ιερέας πρόσφατα τόλμησε να πει ότι αν δεν υπήρχε ο άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος να εξηγήσει τον λόγο του Χριστού τότε θα έπρεπε να ξανάρθει !!!! ο Ιησούς Χριστός να τα ξαναπεί αυτά που μας είπε.
Γιατί ο Χρυσόστομος είχε ευγλωττία.. έλεγαν.
Τι βλασφημία ειπώθηκε??? Δηλαδή ο Ιησούς Χριστός δεν τα είπε καλά???
Δεν τα εξήγησε καλά???
Ο ίδιος ο Υιός του Θεού δεν τα εξήγησε καλά?
Μήπως ήθελε και γραμματέα ο Χριστός για να τα εξηγεί στους άλλους?
Λέει ο Ιησούς: Σας λέω αυτά που ο Πατέρας μου ,μου είπε!!!!
Δηλαδή δεν τα είπε καλά ούτε ο Πατήρ?
Κάποιοι έχουν ξεφύγει δυστυχώς..

Όλα αυτά λοιπόν οδηγούν νέα παιδιά στην αντίδραση και συνεπώς στην αίρεση και το να γίνονται άθεοι. Όμως υπάρχουν κι αυτοί που έγιναν άθεοι η ήταν από πολύ μικρά παιδιά όχι επειδή ήταν πολύ ανοιχτά μυαλά, αλλά λόγω πολιτικής ιδεολογίας! Βέβαια θα αναρωτηθεί κανείς τι σχέση έχει η θρησκευτική πίστη με την πολιτική ιδεολογία του καθενός? Σε αυτόν τον κόσμο έχει! Γιατί δεν γίνεται να είσαι οπαδός του Μαρξ και του κομμουνισμού και να πιστεύεις σε Θεό, η να είσαι οπαδός του Μπακούνιν και της αναρχίας και να πιστεύεις στον Θεό γιατί πού απλά αυτοί δεν πιστεύουν στο Θεό!
 Και η αιτιολογία τους είναι ότι οι θρησκείες ελέγχουν τις λαϊκές συνειδήσεις άρα.. ΌΧΙ Θεός. Άλλωστε ένας σωστός αναρχικός η ένας σωστός κομουνιστής δεν πιστεύει στο Θεό. Τέλος! Δεν υπάρχει κάτι πέρα από αυτό. Όπως είναι φυσικό οι πολιτικές ιδεολογίες είναι περιζήτητες στην νεολαία! Είναι και μοντέρνες πάντα.. Εδώ και 100 χρόνια.. δεν αλλάζει αυτή η μόδα. Εννοείται ότι δεν είναι όλοι οι κουμουνιστές- αναρχικοί- ακροαριστεροί άθεοι, αλλά ως επί το πλείστον. Όπως βέβαια υπάρχουν αρκετοί άθεοι και στον δεξιό χώρο και στον κεντρώο επίσης. Δεν τους ενδιαφέρει αν για τον θεό μίλησαν κι έγραψαν Έλληνες φιλόσοφοι ( προσωκρατικοί και Σωκρατικοί ) πολλά χρόνια προ Χριστού.

Έχουν βγάλει το συμπέρασμα ότι όλοι οι αρχαίοι Έλληνες ήταν ανώμαλοι κι ομοφυλόφιλοι ανάξιοι λόγου. Κι όλα αυτά επειδή είναι η γραμμή της ιδεολογίας τους.
Δε θέλησαν να ερευνήσουν με ανοιχτό νου, να διαβάσουν τα αρχαία κείμενα και να συγκρίνουν και να ψάξουν για την αλήθεια, μόνο ικανοποιούνταν με την ερμηνεία των δικών τους διανοούμενων πιστεύοντας ότι ξέρουν τα πάντα για όλα τα θέματα.. και υπερασπίζοντας τους αυτούς και τις ιδεολογίες τους ( αν ήταν πραγματικά δικές τους ιδεολογίες.. μην είμαστε και σίγουροι ) με τέτοιο πόθο και φανατισμό που θα ζήλευαν και οι τζιχαντιστές.

Αυτές οι ιδεολογίες που δεν είναι τίποτα άλλο από μάταια αυτοματοποιημένα συστήματα ανθρώπινης μάζας έχουν κλειδώσει τις ζωές πολλών ανθρώπων και τους ορίζοντες τους.. ( μιλάμε για όλες τις πολιτικές ιδεολογίες αριστερές και δεξιές ).

Σε ένα διάλογο με καλή και φιλική διάθεση που είχα με έναν φανατικό άθεο που όλως τυχαίος δήλωνε και αριστερός ( ακροαριστερός ήταν ουσιαστικά, αφού ποτέ του δεν είχε σχέση με τον κεντροαριστερό χώρο ) ειπώθηκαν τα εξής:
Σε κάτι που μου έκανε παρατήρηση τον ρώτησα: - Δεν πιστεύεις στον Θεό?
- οι θρησκείες είναι το όπιο των λαών. Ελέγχουν τις λαϊκές συνειδήσεις μέσω του φόβου.
- Ρε άσε τις θρησκείες. Οι θρησκείες ελέγχονται από ανθρώπους κι έχουν συμφέροντα. στον Θεό πιστεύεις?
- Όχι. Δεν υπάρχει θεός.
- Και πως δημιουργήθηκες εσύ?
- Ο πατέρας μου με τη μάνα μου με έκαναν.
- Ναι ρε έξυπνε, τους ανθρώπους ποιος τους δημιούργησε? Το σύμπαν? Τα πάντα γύρω σου?
- Τυχαία έγιναν όλα. Όλα στην τύχη έγιναν.
- Τυχαία?? Μάλιστα! Ας υποθέσουμε ότι όλα έγιναν τυχαία.. Γιατί δεν διαφέρει ο κάθε άνθρωπος από άνθρωπο πχ ο ένας να έχει τρία μάτια, ο άλλος τρία χέρια κι ο άλλος πέντε αυτιά? και γιατί υπάρχει τάξη σε όλα τα είδη των ζώων κι όχι μόνο?
- Το dna ευθύνεται γι αυτό.
- Α μάλιστα, το dna δε ακολουθεί τον ορισμό << τυχαία >> και δεν τα κάνει τυχαία. Και αν δεν είναι υπαίτιος ο Θεός για την δημιουργία από τι έγιναν?
- Από ενέργεια.
- Από ενέργεια?? τι έτσι σκέτη?
- Ναι.
- Α και της την βάρεσε της ενέργειας ξαφνικά κι έκανε ότι έκανε.
Μετά από ασήμαντες ανούσιες ανοησίες τον ρωτάω..
- Στον χριστό δε πιστεύεις?
- Ο Χριστός ήταν ένας μάγος.
Μετά από όλα αυτά καταφέραμε να μπούμε στο μυαλό ενός άθεου.
 Σύμφωνα με τα λεγόμενα του ο Χριστός ήταν ο Κόπερφιλντ της εποχής.. Ένα τελευταίο παράδειγμα είναι αυτό ενός δασκάλου που είχα στο λύκειο. Μας έκανε βιολογία. Ήρθε μία μέρα και επειδή έτσι του ήρθε, μας έκανε διάλεξη ότι δεν υπάρχει Θεός. Ήταν ένας συμπαθητικός κύριος αλλά παρόλα αυτά του αντιμίλησα και του είπα ότι αυτό είναι λάθος και δεν ισχύει. και του λέω:
- Αν δεν υπάρχει Θεός πως έγιναν τα πάντα?
- Στην τύχη έγιναν
- Γίνεται κάτι να γίνει από το τίποτα? Πίσω από μία δημιουργία κρύβεται πάντα ένας δημιουργός.
- Αν υπάρχει Θεός τότε ποιος δημιούργησε τον Θεό? και ποιος δημιούργησε αυτόν που δημιούργησε τον Θεό? και πάει λέγοντας.
- Ο Θεός είναι άναρχος. Δεν έχει αρχή.
- Δεν είναι δυνατόν. Δεν είναι λογικό αυτό.
- Τι είναι πιο λογικό? Να δημιουργήθηκαν όλα από το τίποτα, η να τα δημιούργησε κάποιος άναρχος?
 Κι αν εσύ έχεις προσωπικότητα τότε αυτό που σε δημιούργησε πρέπει να έχει κι αυτό προσωπικότητα. Αλλιώς ποιο το νόημα να έχεις προσωπικότητα?
Το να είσαι άναρχος δεν μπορούμε να το αντιληφθούμε αλλά δεν σημαίνει ότι δε συμβαίνει με τον Θεό..

Δεν μου είπε κάτι σημαντικό και δεν θυμάμαι κάτι άλλο αξιοσημείωτο.
Αυτά πάνω κάτω είναι αυτά που ενστερνίζονται οι άθεοι σε ένα διάλογο. Επίσης λένε ότι δεν υπάρχει ψυχή και όλα εδώ σ αυτή τη ζωή υπάρχουν.

Ο Σωκράτης στο βιβλίο του Πλάτωνα "Φαίδων" αποδεικνύει με ένα καταπληκτικό και τρομερό μαθηματικό τρόπο την ύπαρξη και την αθανασία της Ψυχής!
Επίσης αυτό το συγκεκριμένο κομμάτι περιέχεται και στο βιβλίο του Δημοσθένη Λιακόπουλου με τίτλο: Γιατί και πως ζουν ανάμεσα μας τόμος 4 ο κόσμος των ονείρων.
 Όπου στο παρών βιβλίο ενυπάρχουν τα ανεπανάληπτα Ερμητικά κείμενα του Ερμή του Τρισμέγιστου τα οποία μαρτυρούν την ύπαρξη του Θεού πολλές χιλιάδες χρόνια πριν τον Ιησού Χριστό τον Κύριο μας!
Αν δεν τα διαβάσει κάποιος αυτά τα κείμενα δεν μπορεί να φανταστεί τι γράφουν μέσα..
 Επίσης γνωρίζουμε ότι ο Σωκράτης μίλησε και κήρυξε τον έναν και μοναδικό Θεό!
Το ίδιο έκαναν και οι συνεχιστές του Πλάτων κι Αριστοτέλης..
Υπήρχαν όμως και οι προσωκρατικοί φιλόσοφοι οι οποίοι δήλωναν την πίστη τους στον Έναν Θεό όπως ο Ηράκλειτος, ο Αναξίμανδρος, ο Εμπεδοκλής, ο Παρμενίδης κι άλλοι..

Είναι κρίμα που το 99% της Ελληνικής γραμματείας έχει εξαφανιστεί κυρίως με τις καταστροφές των αρχαίων βιβλιοθηκών όπως πχ της Αλεξάνδρειας. Θα μπορούσαμε να είχαμε ένα πιο ξεκάθαρο τοπίο γνώσης αν μπορούσαμε να είχαμε μόνο τα 700000 με 800000 τόμων που υπήρχαν μόνο στη βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας και μόνο.
Φανταστείτε να μπορούσαμε να είχαμε πρόσβαση και στα κείμενα άλλων βιβλιοθηκών όπως της Περγάμου που αριθμούσε άλλες 200000 έργα.
Όμως κάποιοι φρόντισαν με το πέρασμα των ετών να εξαφανιστούν όλες αυτές οι γραφές στη διάρκεια των ετών. Ίσως σε πολλά από αυτά τα κείμενα να υπήρχε ξεκάθαρα η έννοια του Ενός Θεού και να μην ιδρώναμε τόσο να πείσουμε όλον αυτόν τον άθεο κόσμο αν και όταν κάποιος ζει στην άγνοια και την αμάθεια και του αρέσει, τότε αυτός δύσκολα αλλάζει..

Τι να πω όμως και για τα Ναγκ Χαμμάντι που περιέχουν κείμενα πολλών ειδών, που κάποιος άνθρωπος έθαψε αυτές τις γραφές για να μην τις βρουν και τις κάψουν αυτοί που θέλανε να κρύψουν την γνώση. Ευτυχώς λοιπόν που αυτός ο άνθρωπος έσωσε λίγη απ τη γνώση που είναι ανεκτίμητη! Τα στοιχεία σε συνδυασμό με τα σχόλια του Δημοσθένη Λιακόπουλου είναι συγκλονιστικά κι ανατρεπτικά!!!
Ο Ιησούς Χριστός είπε να ερευνάμε τις γραφές και η αλήθεια θα μας ελευθερώσει! Όποιος ψάχνει βρίσκει..

ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΝΙΚΑ
ace logan
απο το  prisonplanet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου