Δευτέρα 7 Μαρτίου 2016

Λάθη στη γλώσσα του σώματος που οι επιτυχημένοι άνθρωποι δεν κάνουν ποτέ

Η γλώσσα του σώματος παίζει σημαντικότατο ρόλο στην καθημερινή μας ζωή, είτε το καταλάβαίνουμε είτε όχι.
Από τις απλές καθημερινές μας σχέσεις με ξένους μέχρι τις πιο επίσημες με συναδέλφους, μερικές συνηθισμένες κινήσεις φανερώνει στους
άλλους πολύ περισσότερα από όσα ίσως θέλουμε να αποκαλύψουμε.

Οι επιτυχημένοι άνθρωποι καλλιεργούν τη γλώσσα του σώματος, μαζί με άλλες δεξιότητες, αλλά κάποιες φορές ορισμένα πράγματα πρέπει να μας τα υπενθυμίζουν.

1. Το να αποφεύγετε να κοιτάτε τους άλλους στα μάτια
Εάν δεν κοιτάτε τους άλλους στα μάτια μπορεί να είναι σημάδι ότι κάτι έχετε να κρύψετε ή ότι δεν έχετε αυτοπεποίθηση και δεν σας ενδιαφέρει αυτό που λέγεται.
Στο χώρο εργασίας σας, είναι σημαντικό να κοιτάτε τους άλλους στα μάτια γιατί δίνετε την εντύπωση πως είστε σίγουροι για τον εαυτό σας, ότι έχετε ηγετικές ικανότητες και ισχύ.
2. Χαλαρή χειραψία

Σύμφωνα με μια μελέτη από το Πανεπιστήμιο της Αιόβα το 2008, οι άνθρωποι εκείνοι που ξεκινούν μια συνέντευξη για δουλειά με μια δυνατή, σταθερή χειραψία δίνουν καλύτερη εντύπωση από εκείνους που χαιρετούν χαλαρά.

3. Να καμπουριάζετε
  Η λάθος στάση σώματος δείχνει ότι δεν έχετε αυτοπεποίθηση και ενέργεια. Εάν καμπουριάζετε και οι ώμοι σας στρέφονται προς τα μέσα θα φαίνεστε πιο κοντοί.
Αντίθετα, η σωστή στάση, δηλαδή η ίσια πλάτη και οι ώμοι πίσω, αυξάνουν το χώρο που πιάνετε και δηλώνει ότι νιώθετε σίγουροι για τον εαυτό σας και ότι έχετε τον έλεγχο.
4.  Σταυρωμένα χέρια
  Όταν σταυρώνετε τα χέρια σας είναι σαν να δηλώνετε πως δεν είστε ανοικτοί σε όσα λέει ο άλλος. Ανάλογα με την κατάσταση, ο συνομιλητής σας μπορεί να υποθέσει ότι αμύνεστε.
Εάν θέλετε να σας βλέπουν οι άλλοι ως ανοικτό σε νέες προτάσεις και ιδέες, κρατήστε τα χέρια σας χαλαρά στο πλάι.

5. Υπερβολικές χειρονομίες
  Οι έντονες και υπερβολικές χειρονομίες υποδεικνύουν ότι είστε χαωτικοί ή λιγάκι ψεύτες. Εάν έχετε την τάση να επικοινωνείτε πολύ με τα χέρια, προσπαθήστε οι κινήσεις σας να είναι μαζεμένες και υπό έλεγχο.
Προσέξτε επίσης να κάνετε "ανοικτές" κινήσεις, δείχνοντας παραδείγματος χάρη τις παλάμες σας, κίνηση που δείχνει ότι δεν έχετε τίποτα να κρύψετε.
6. Αμήχανες κινήσεις
  Αμήχανες κινήσεις όπως το να παίζετε με τα μαλλιά σας, να δαγκώνετε το χείλος σας ή να χτυπάτε τα δάχτυλά σας στο τραπέζι είναι καλύτερα να τις αποφεύγετε. Συνήθως δείχνουν ότι έχετε άγχος ή ότι δεν σας ενδιαφέρει αυτό που λέγεται.
Σε μια έρευνα με 2.100 μάνατζερ που πραγματοποιούσαν προσλήψεις που έγινε από την εταιρεία CareerBuilder, το 29% αυτών αποκάλυψε πως το θεωρούσε το μεγαλύτερο "ατόπημα" σε μια συνέντευξη.

7. Να παραβιάζετε τον προσωπικό χώρο του άλλου
  Όταν στέκεστε πολύ κοντά στον συνομιλητή σας, δείχνετε ότι δεν αντιλαμβάνεστε τη σημασία του προσωπικού χώρου του κάθε ανθρώπου.
Παραβιάζοντας τον προσωπικό χώρο του άλλου τον κάνετε να νιώθει άβολα. Θα πρέπει να στέκεστε περίπου στο ένα με ενάμιση μέτρο για να μιλήσετε στους συναδέλφους σας, στους γνωστούς σας και σε άτομα που δεν γνωρίζετε.
8. Να μην χαμογελάτε
  Το χαμόγελο δείχνει αυτοπεποίθηση, ενέργεια και θετική διάθεση. Είναι σημαντικό επίσης να γνωρίζετε ότι, σε επίσημες συνευρέσεις, διεγείρει τους νευρώνες κάτοπτρα του συνομιλητή σας κάνοντάς τον να χαμογελά κι εκείνος. Ακόμα και ένα αμήχανο χαμόγελο είναι καλύτερο από το τίποτα αλλά να θυμάστε μην το παρακάνετε.

απο το Business Insider

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου