Δευτέρα 14 Μαρτίου 2016

Βγενόπουλος: Ποια είναι τα κίνητρα Παπαγγελόπουλου;


Νέα ανακοίνωση του Ανδρέα Βγενόπουλου μετά την αποκάλυψη της «Αυγής» για την επιστολή του Κύπριου Υπουργού Δικαιοσύνης προς τον έλληνα αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης «μετά την απόφαση της κας. Τσατάνη όπου τον καλεί ''να προβεί στο πλαίσιο των δικών του αρμοδιοτήτων, στις ενέργειες που
εκείνος θα κρίνει ως αναγκαίες, με σκοπό την ορθή απονομή της Δικαιοσύνης....''».

Ο επικεφαλής της MIG ΜΙΓ +7,53% σημειώνει ότι «οι Κύπριοι διεκδικούν δικαστικά από την Ελληνική Δημοκρατία 4 δισ. ευρώ, αλλά και η MIG ΜΙΓ +7,53% και άλλοι Ελληνες επενδυτές διεκδικούν δικαστικά από την Κύπρο 1,2 δισ. ευρώ ποσόν που εάν εισπραχθεί θα επενδυθεί εξ ολοκλήρου στην Ελλάδα δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας και συμβάλλοντας στην ανάπτυξη». Υπό αυτό το πρίσμα αναρωτιέται ποια είναι τα κίνητρα του έλληνα αναπληρωτή υπουργού.

Αναλυτικά η επιστολή:

Η υπόθεση Παπαγγελόπουλου αφορά μία ποινική δικογραφία εις βάρος του που διαβιβάσθηκε στην Βουλή ώστε να εξετασθεί η τέλεση ή μη πολύ σοβαρών ποινικών αδικημάτων. Μάλιστα η ποινική αυτή δικογραφία ενισχύεται διαρκώς από τις δημόσιες δηλώσεις του υπόπτου αλλά και «αποκαλύψεις» του φιλικού του Τύπου στην προσπάθεια που γίνεται να πάρει η υπόθεση πολιτική χροιά και να καλυφθούν έτσι οι συγκεκριμένες παράνομες πράξεις του Υπουργού πίσω από τα γενικότερα θέματα διαφθοράς και διαπλοκής, ποιο πολιτικό κόμμα είναι χειρότερο κλπ.
Στα πλαίσια αυτά η ΑΥΓΗ απεκάλυψε για να τον βοηθήσει την επιστολή – φωτιά, όπως αναφέρει, του Κύπριου Υπουργού Δικαιοσύνης προς τον κ.Παπαγγελόπουλο μετά την απόφαση της κας. Τσατάνη όπου τον καλεί «να προβεί στο πλαίσιο των δικών του αρμοδιοτήτων, στις ενέργειες που εκείνος θα κρίνει ως αναγκαίες, με σκοπό την ορθή απονομή της Δικαιοσύνης....»

Ομως η «αποκάλυψη» αυτή είναι ενδεικτική αλλά και καταδικαστική του τι εσυνέβη. Ο Κύπριος Υπουργός, παρεμβαίνει μέσω του Ελληνα ομολόγου του στην Ελληνική Δικαιοσύνη ώστε να επιτευχθεί η «ορθή απονομή της Δικαιοσύνης» φυσικά όπως την εννοεί ο ίδιος και τα Κυπριακά συμφέροντα και ο κ. Παπαγγελόπουλος προβαίνει σε διάφορες ενέργειες για να τον εξυπηρετήσει, με κατάληξη τον σχηματισμό ποινικής δικογραφίας εις βάρος του.

Το ερώτημα είναι γιατί το κάνει αυτό ο κ. Παπαγγελόπουλος όταν γνωρίζει ότι οι Κύπριοι διεκδικούν δικαστικά από την Ελληνική Δημοκρατία 4 δισ. ευρώ, αλλά και η MIG ΜΙΓ +7,53% και άλλοι Ελληνες επενδυτές διεκδικούν δικαστικά από την Κύπρο 1,2 δισ. ευρώ ποσόν που εάν εισπραχθεί θα επενδυθεί εξ ολοκλήρου στην Ελλάδα δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας και συμβάλλοντας στην ανάπτυξη.

Ο Κύπριος Υπουργός παράνομα μεν, αλλά πάντως αφού βρήκε συνεργάτες στις παράνομες επεμβάσεις του, προσπαθεί να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα της Κύπρου, ο κ. Παπαγγελόπουλος όμως τι ακριβώς κάνει και με ποια κίνητρα; Το ερώτημα το έχω θέσει επανειλημμένως, είναι απλό, και χρειάζεται απάντηση και όχι συσκότιση με αντιπερισπασμούς του τύπου «ποιοι με πολεμάνε» «η λίστα Μπόργιανς» κλπ, θέματα που δεν με αφορούν και δεν έχουν σχέση με την υφιστάμενη ποινική δικογραφία.
Μέχρι την κατά νόμον ολοκλήρωση της εξέτασης της ποινικής δικογραφίας του κ. Παπαγγελόπουλου, όσο ο Υπουργός που παρενέβη στην Δικαιοσύνη παραμένει στην θέση του και καθ’όσον συνεχίζονται οι πολιτικές δηλώσεις που καταργούν το τεκμήριο αθωότητος οποιουδήποτε υπόπτου, σύμφωνα με το Ευρωπαικό Δίκαιο οι ενστάσεις περί «μη δίκαιης δίκης» τελικώς θα ακυρώσουν τις προσπάθειες να αντιμετωπισθούν επιτέλους δραστικά η διαφθορά και η διαπλοκή που μαστίζουν τον τόπο.

απο το euro2day.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου