Σάββατο 19 Μαρτίου 2016

Οι εξηγήσεις Αλεξιάδη για το «τελείωσαν τα άσχημα, έρχονται τα χειρότερα»

Διευκρινίσεις σχετικά με τη δήλωση που έκανε το πρωί στη Βουλή έδωσε το μεσημέρι ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, υπογραμμίζοντας ότι το "τελείωσαν τα άσχημα, έρχονται τα χειρότερα", αναφερόταν στον φορολογικό παραλογισμό που κληρονόμησε η
κυβέρνηση.
«Μιλούσα για συγκεκριμένα παραδείγματα που κληρονομήσαμε, δεν αναφερόμουν στα τρέχοντα», σημείωσε ο υπουργός, μιλώντας στον Real fm και τόνισε ότι είχε μόλις δώσει δύο συγκεκριμένα παραδείγματα, για τα ταξίμετρα των ταξί αλλά και για το γεγονός ότι οι οικοδομικοί συνεταιρισμοί φορτώνονται ΕΝΦΙΑ χιλιάδων ευρώ.

«Σε αυτά τα δύο παραδείγματα αναφερόμουν, καμία σχέση με τη σημερινή περίοδο.
 Η κυβέρνηση έχει εντοπίσει τα θέματα και μέσα στα πλαίσια των δημοσιονομικών συμφωνιών. Λύνουμε όσο μπορούμε αυτά τα ζητήματα.
 Αναφερόμουν στη φορολογική ιστορία της χώρας, αυτά που κληρονομήσαμε.
 Αναφερόμουν σε δύο συγκεκριμένα παραδείγματα. Καμία σχέση με τα τωρινά, στα οποία αναφέρθηκα αμέσως μετά.
Προσπαθούμε τις επιβαρύνσεις να τις μοιράσουμε όσο το δυνατόν δικαιότερα», υπογράμμισε.

Για τα φορολογικά μέτρα, σημείωσε ότι «δεν μπορούμε να έχουμε αντιδράσεις για τις επιβαρύνσεις άνω των 2.500 και των 3.000 ευρώ, γιατί όποιον συναντάω μου λέει "πού υπάρχουν αυτοί οι μισθοί;"».

Και συνέχισε: «Η χώρα είναι μπροστά σε μια συγκεκριμένη συμφωνία. Πρέπει να υλοποιήσουμε τη συμφωνία. Σε κανέναν που είναι αναγκασμένος να βάζει φόρους δεν αρέσει. Δεν κρατάμε τον ΕΝΦΙΑ από πολιτική επιλογή αλλά από πολιτική αναγκαιότητα, αλλά κάνουμε ότι είναι δυνατόν για τη μικρότερη δυνατή φορολογική επιβάρυνση».
Νωρίτερα, ο κ. Αλεξιάδης μιλώντας στη Βουλή όπου έκανε και την επίμαχη δήλωση, σημείωσε ότι την επόμενη εβδομάδα ξεκινάμε την υποβολή φορολογικών δηλώσεων.

Ανέφερε ότι κατατέθηκαν οι τροπολογίες για τα εκκρεμή θέματα των φορολογικών δηλώσεων και μόλις πάρει ΦΕΚ ο νόμος, θα ξεκινήσει άμεσα η υποβολή των δηλώσεων προκειμένου να "σπάσουν" οι φορολογικές υποχρεώσεις σε πολλούς μήνες το 2016 και ξεκαθάρισε ότι "δεν έχουμε για τα εισοδήματα του 2015 κανένα νέο μέτρο".
"Για τα εισοδήματα του 2016, όπως έχει ψηφίσει η ελληνική Βουλή με το νόμο 4336, πρέπει να έχουμε νέες φορολογικές ρυθμίσεις, τις οποίες αυτή τη στιγμή συζητά η ελληνική κυβέρνηση με τους θεσμούς", συνέχισε και υπογράμμισε: "Βεβαίως και θα υπάρχει για τα εισοδήματα του 2016 επιβάρυνση, αλλά θα είναι δίκαιη και αναλογική και από ένα ύψος εισοδήματος και πάνω".

απο το

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου