Κυριακή 13 Μαρτίου 2016

Και η Γερμανία θέλει τον Γερμανό της


Του συγγραφέα Ιωάννη Κορνιλάκη

Ένας Γερμανός καθηγητής ο J.Holzener πρίν 80 περίπου χρόνια έγραψε ένα εκπληκτικό βιβλίο, που σήμερα είναι συλλεκτικό και αφορά τον Συμφιλιωτή των Εθνών, (όπως τον αποκαλεί ο ίδιος) τον Απόστολο Παύλο.
 Για την Ελληνική έκδοση του 1948 υπέγραψε έναν
ξεχωριστό και μοναδικό πρόλογο, που ερχόταν στους Έλληνες μετά την καταστροφή που υπέστησαν στον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο, απ' τους Γερμανούς συμπατριώτες του. 
Ένας επίκαιρος πρόλογος για την αλήθεια, αλλά ταυτόχρονα κι ένας κόλαφος εναντίον ορισμένων Γερμανών πολιτικών, που επιθυμούν και σήμερα την καταστροφή της Ελλάδος, εκθέτοντας τον εαυτό τους και στον Ελληνικό και στον Γερμανικό λαό και στην παγκόσμια κοινότητα και στην παγκόσμια ιστορία.

Ας το απολαύσουμε:

Την αφιέρωση του βιβλίου αυτού στον ευγενικό Ελληνικό λαό την αισθάνομαι, συγχρόνως, και ως πράξιν εξιλεώσεως και επανορθώσεως, για το άδικο που του έγινε, και ως δείγμα ευγνωμοσύνης του Γερμανικού πνεύματος προς την αθάνατη Ελλάδα. Και επειδή εγώ ο ίδιος δεν είμαι εξουσιοδοτημένος να το κάμω, γι' αυτό, αυτή τη διπλή εκδήλωση την αποθέτω στα χέρια του μεγάλου συμφιλιωτού τον Εθνών του Αποστόλου Πάυλου, που με την ίδια αγάπη, αγκάλιαζε όλους τους λαούς. 
Είθε ο μεγαλόψυχος Ελληνικός λαός, με την ανάμνηση αυτών που έχει προσφέρει η Γερμανική επιστήμη για την έρευνα της Ελληνικής ιστορίας και του Ελληνικού πολιτισμού, να συγχωρήσει τον λαό μας για τις αδικίες που του έκαμε. 

 Ο σημερινός κόσμος κινδυνεύει να βυθιστεί και πάλι στο σκοτάδι της βαρβαρότητος και να υποταχθεί στην Ασιατική επικράτηση, απ' την οποία η Ελλάς, κατά τους Περσικούς πολέμους, έσωσε την Δύση. 
Αυτόν τον κίνδυνο θα μπορέσωμε να τον κατανικήσωμε μόνο αν ξαναγίνωμε Έλληνες, και, όπως λέγει ο Πλάτων στην αθάνατη Εβδόμη Επιστολή του: “Μέσα απ' τα συντρίμια της πολιτικής, να ιδούμε το Βασίλειο του Αιωνίου”. 

 Η σωτηρία του κόσμου ημπορεί να έλθει μόνον αν ξαναγεννηθεί “ο καινούργιος άνθρωπος”, όπου “βάρβαρος και Έλλην” θα γίνονται ένα μέσω Εκείνου που είναι “πάντα και εν πάσιν Χριστός”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου