Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2016

Τον Χ.Κίσινγκερ στέλνει εσπευσμένα ο Μ.Ομπάμα στον Β.Πούτιν - Φόβοι ότι η Τουρκία θα συντριβεί ολοκληρωτικά...


Τον Χ.Κίσινγκερ στέλνει εσπευσμένα ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μ.Ομπάμα, για να συναντηθεί με τον Βλαντιμίρ Πούτιν προσπαθώντας να τον κατευνάσει και δημιουργώντας ένα διπλωματικό κανάλι επικοινωνίας προκειμένου να αποφευχθεί η στρατιωτική συντριβή της Άγκυρας.

 

Αμερικανοί αξιωματούχοι επιβεβαιώνουν ότι η
Τουρκία έχει καταστρώσει σχέδια πολεμικής εμπλοκής στην Συρία ανάλογα με την πορεία των Κούρδων και του συριακού Στρατού.

 

"Ο πρόεδρος της Ρωσίας θα συναντηθεί με τον πρώην Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χ.Κίσσινγκερ, στην Μόσχα" ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος Dmitry Peskov.

 

"Αύριο θα υπάρξει συνάντηση και συζήτηση ενός μεγάλου και φιλικού διαλόγου μεταξύ του Προέδρου Β.Πούτιν και του Χ.Κίσσινγκερ στην Μόσχα. Γνωρίζετε ότι Πούτιν και Κίσσινγκερ έχουν μακροχρόνιες σχέσεις και μιλούν συνέχεια μεταξύ τους για τωρινά θέματα παγκόσμιας πολιτικής και ανταλλάσουν απόψεις για τις προοπτικές ανάπτυξης  των καταστάσεων στο μέλλον" είπε ο Peskov.

 

Η συνάντηση θα γίνει στο απόηχο των δηλώσεων Σεγκέι Λαβρόφ ο οποίος τόνισε ότι η Ρωσία θα συνεχίζει τις επιχειρήσεις της στην Συρία μέχρι οι τρομοκρατικές ομάδες να ητηθούν.

 

"Οι ρωσικές αεροπορικές επιδρομές δεν θα σταματήσουν μέχρι να νικήσουμε ολοκληρωτικά τις τρομοκρατικές ομάδες του ISIS, Jabhat al-Nusra και τις υπόλοιπες. Δεν υπάρχει κανένας λόγος για να σταματήσουμε τις επιδρομές" είπε ο Σ.Λαβρόφ.

 

"Μέχρι τώρα έχουμε διεξάγει 5.600 επιδρομές"!

 

'Για να υπάρξει εκεχειρία θέτουμε όρο: πρέπει να κλείσουν τα σύνορα μεταξύ Τουρκίας και Συρίας. Έχουμε ιδέες και θα τις συζητήσουμε με τους Αμερικανούς που ηγούνται του δυνασπισμού τους στην συνάντηση της 11ης Φεβρουαρίου"!

 

"Πρέπει να τελειώσουμε με τον εφοδιασμό των τρομοκρατών από την Τουρκία, την μεταφορά εξοπλισμού και το λαθρεμπόριο πετρελαίου. Χωρίς περιορισμό είναι δύσκολο να περιμένουμε μια εκεχειρία..."

 

Πρακτικά αυτό που ζητάει η Ρωσία σημαίνει ότι πέρα από τον τερματισμό του ανεφοδιασμού των ισλαμιστών περίπου 4.000 Τουρκομάνοι θα εγκλωβιστούν και η κατάρριψη του Su-24 θα είναι η πιο ακριβή στην παγκόσμια ιστορία....

 

Μέχρι τώρα έχουν διαφύγει προς Τουρκία 6.000 Τουρκομάνοι που πολεμούσαν κατά του συριακού Στρατού εξοπλισμένοι από την Άγκυρα ενώ η τελευταία έχει δημιουργήσει καταυλισμό χωρητικότητας 10.000 ατόμων και τους μεταφέρει σεHatay, Gaziantep και Şanlurfa.

 


Την ίδια στιγμή οι ειρηνευτικές συνομιλίες στην Γενεύη είναι στο απόλυτο τέλμα επιεβαιώνοντας αυτό που είχε πει ο Σ.Σοιγκού στον Σύρο ομόλογο του (δείτε σχετικά πατώντας ΕΔΩ).

 

Η Ρωσία έχει ενταντικοποιήσει τις επιδρομές με 270 επιδρομές στο Χαλέπι από την Δευτέρα με τους ισλαμιστές να διαμαρτύρονται και να παγώνουν τις συνομιλίες στην Γενεύη...

 

Η Ρωσική "τανάλια" σφίγγει τους ισλαμιστές στο Χαλέπι καθώς έσπασε την πολιορκία στα δύο σημαντικά Σιιτικά χωριά μετά από τέσσερα χρόνια.
του Βασίλη Καπούλα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου