Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016

Αυτοί είναι οι 6 χώροι που προτείνουν οι Δήμαρχοι για τους πρόσφυγες στη Θεσσαλονίκη

Μεταξύ αυτών το 424 στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και το ΥΦΑΝΕΤ !

Συνεδρίασε χθες (10-02-2016) εκτάκτως η Εκτελεστική Επιτροπή της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔ/ΚΜ) για συζήτηση και λήψη απόφασης επί του θέματος:
«Πρόταση-υπόδειξη για την κατασκευή χώρων δεύτερης υποδοχής-μετεγκατάστασης προσφύγων (relocation center)”. Στη συνεδρίαση κλήθηκαν και Δήμαρχοι του
ευρύτερου Πολεοδομικού Συγκροτήματος Θεσσαλονίκης.

Μετά από πολύωρη συζήτηση, αντιλαμβανόμενοι την σοβαρότητα και κρισιμότητα του προβλήματος, με αίσθημα ευθύνης, προκειμένου αφ’ ενός μεν η χώρα να ανταποκριθεί στις διεθνείς της υποχρεώσεις αφ’ ετέρου δε για να επιτελέσουμε το κοινωνικό και ανθρωπιστικό μας καθήκον, καταλήξαμε ομόφωνα στα εξής:

1. Πρέπει να δημιουργηθούν περισσότερα του ενός κέντρα δεύτερης υποδοχής για λόγους λειτουργικούς, καλύτερης διοίκησης-διαχείρισης, ασφάλειας και προπαντός για λόγους αποδοχής-συναίνεσης των τοπικών κοινωνιών, αφού θα υπάρξει διασπορά.

2. Ζητάμε γραπτή ενημέρωση και δεσμεύσεις από την Πολιτεία για ζητήματα της οργάνωσης, λειτουργίας, διατροφής, υγιεινής τόσο εσωτερικά όσο κι εξωτερικά των κεντρων, στελέχωσης, ασφάλειας, φύλαξης, κλπ.

Με Βάση τα παραπάνω, αντί του χώρου που έχει ήδη επιλεγεί (πρώην Στρατόπεδο Αναγνωστοπούλου), σας προτείνουμε τους παρακάτω χώρους:

1. Το στρατόπεδο 561 Τάγματος Πεζικού (Θέρμη)

2. Έκταση παρακείμενη στο γήπεδο ποδοσφαίρου Θερμαϊκού ιδιοκτησίας ΓΑΙΑ ΟΣΕ (Δήμος Θεσσαλονίκης)

3. Τμήμα έκτασης ιδιοκτησίας ΓΑΙΑ ΟΣΕ (Μενεμένη)

4. Αποθήκη υπ΄αρίθμ. 9 εντός ΟΛΘ (Δήμος Θεσσαλονίκης)

5. Πρώην εργοστάσιο ΥΦΑΝΕΤ (Τούμπα, Δήμου Θεσσαλονίκης)

6. Χώρος πρώην 424 ΓΣΝ Θεσσαλονίκης

Επιφυλασσόμαστε να συμπληρώσουμε την ανωτέρω πρόταση μας με υπόδειξη και άλλων χώρων στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας μετά την προγραμματισμένη τακτική συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΠΕΔ/ΚΜ την Παρασκευή 12-02-2016, στην οποία κλήθηκαν και θα συμμετέχουν όλοι οι Δήμαρχοι της Κεντρικής Μακεδονίας.

Στη σημερινή έκτακτη συνεδρίαση της Ε.Ε. της ΠΕΔ/ΚΜ έλαβαν μέρος οι: Λάζαρος Κυρίζογλου, Πρόεδρος Δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Σίμος Δανιηλίδης, Αντιπρόεδρος Δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών, Μιχαήλ Ξανθόπουλος, Γραμματέας Δημοτικός Σύμβουλος Π. Μελά, Ευθύμιος Φωτόπουλος, Μέλος Δήμαρχος Δέλτα, και Απόστολος Αντωνούδης, Μέλος Δημοτικός Σύμβουλος Πυλαίας-Χορτιάτη. Επίσης συμμετείχαν και συμφώνησαν με την ανωτέρω ομόφωνη απόφαση της Ε.Ε. οι Δήμαρχοι: Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, Θέρμης Παπαδόπουλος Θεόδωρος, Καλαμαριάς Μπακογλίδης Θεοδόσιος, Ωραιοκάστρου Γαβότσης Αστέριος και Ευόσμου-Κορδελιού Σούλας Πέτρος.

απο το http://makpress.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου